571    22    2  

luft vann varmepumpe med utekompensering

 13     0
jeg har en alpha innotec luft-vann varmepumpe, og lurer på hva det egentlig er slags temperatur som starter/ stopper pumpen?.

jeg har en eldre Høiax dobbeltmantlet bereder, jeg mistenker at den varmekolben som skal varme opp tappevannet slår inn ikke fordi varmtvannet skal varmes opp, men fordi den taper varme til det ytre kammeret som vannet i gulv sløyfene bruker, det holder jo mye lavere temperatur
Synspunkter tas vel imot

  (trådstarter)
   #1
 13     1
Noen som kan forklare hvorfor varmepumpen er i drift nå med disse parametrene, jeg tenker at så lenge retur temperatur er større enn beregnet retur temperatur så burde pumpen slått seg av ihht til varmekurven
luft vann varmepumpe med utekompensering - 530F5DF7-EBF8-4FA5-BDDD-4F5FB149F6A1.jpeg - Ronny47
   #2
 1 835     klippdalen     0
trenger ikke nødvendigvis å skru seg av, men kan f.eks øke vannhastigheten for å komme ned til forventa retur Smile
  (trådstarter)
   #3
 13     0
Det skjønte jeg ingenting av, kan du si det på en annen måte, hva er det slags temperatur som starter og stopper den?
  (trådstarter)
   #4
 13     0
Det skjønte jeg ingenting av, kan du si det på en annen måte, hva er det slags temperatur som starter og stopper den?
   #5
 24 028     Akershus     0
«Utekompensert må innebære at det inne er en termostat som holder konstant kjeletemperatur, i gamle dager en oljefyr som holdt kjelevannet på 80 grader. Kjeletemperaturen slo fyren av og på.
Fra kjelen en shunt med termostat. Ved å sette termostatens føler ute, ble radiatorturvannet hevet når utetemperaturen falt.

Her et moderne anlegg, men systemet må funksjonere på en lignende måte.
Signatur
   #6
 1 835     klippdalen     0
utekompensert temperatur bruker ute-temp for å justere varmen på vannet ut fra pumpa.

man har en kurve man kan sette slik at om det blir kaldt. så stiger temperaturen på tur-vann basert på ute-temp. samt synker tilsvarende.

man trenger skjelden full varme på vannet når det blir varmere i været Smile
   #7
 24 028     Akershus     0
Hva er det da som bestemmer temperaturen ut fra pumpa når ingenting inne måles? Hva bestemmer om pumpa skal gå?
Signatur

   #8
 8     0
Jeg har også AI pumpe. Ikke helt likt som din, men sikkert samme logikk. Det er en justerbar hysterese mellom returtemp og beregnet returtemp. Jeg har innstillt 2 grader. Dvs. Retur må være 2 grader over beregnet retur før den stopper. Du finner innstillingen et sted inni der. Du kan jo følge med og se når den bikker 2,1 grader over om den stopper. Eller justere ned beregnet retur og se om den stopper. Det er altså det som avgjør når den starter og stopper.

Jeg hadde lekkasje i 3-veis ventilen som sjalter mellom tappevann og gulvvarme. Det lakk ikke ut, men vannet sirkulerte da i begge spiralene på likt. Det gjorde at den startet ofte og gikk kort hver gang, ca 10 min. Gulvvarme tok varme fra tappevann så den måtte varme tappevann altfor ofte. Reagerte på dette og fikk rørlegger til å sjekke ventilen og bytte den . Da gikk den normalt igjen. Du kan prøve og hente ut data med minnepenn og se på grafene over temperaturene og se etter ulogiske svingninger.
  (trådstarter)
   #9
 13     0
Hei, meget intressant det du skriver der, jeg har 2,5 grad, men har ingen mulighet til å justere den, hvordan kan dette endres egentlig?
Etterlyser også en smartere måte i dag å styre varmepumpen på, jeg kan bare sitte å se på tibber at varmepumpen går selv om strømprisen er aldri så høy?
Det må være mulig å få systemet smartere
   #10
 5 607     0
Hva er det da som bestemmer temperaturen ut fra pumpa når ingenting inne måles? Hva bestemmer om pumpa skal gå?

Turtemp måles og reguleres mot settpunkt, som igjen settes av kurven avhengig av utetemp.