134    5    1  

Varmepumpe fra Chofu

 2     0
Hei!

Vi bygger nytt hus med vannbåren varme. Vi har ikke avgjort varmekilden ennå, men det blir trolig luft/vann-varmepumpe pga antatt høy pris på væske/vann.

Vi har kommet over 3n pumpe fra Chofu som selges av bravvs.no. 

Er det noen som har erfaringer med, eller har hørt om dette merket? Det var en god pris, men usikker på merket.

https://bravvs.no/chofu_luft-vann-varmepumpe_10kw_-_alt-i-ett/

Tar gjerne i mot forslag til andre pumper i tilsvarende prisleie..


   #1
 656     0
Pumper fra Nibe, Bosch og Vaillant som rørleggere selger koster normalt ca. tre ganger så mye, og dessuten bruker de fremdeles R410a som kuldemedie, som man ikke vil få etterfylt etter 2030 [1]. Altså kan man ikke regne med at det er mulig å reparere disse pumpene når de passerer 10 år. Regner med at du finner rikelig med rørleggere som mer enn gjerne vil selge deg en slik pumpe. Regn med en ukes tid i montering også i så tilfelle.

Chofu ser ut til å bruke R32 kuldemedie, altså bruker det nok en forholdsvis moderne kompressor. Dessuten er det en monoblokk-konstruksjon, som forenkler monteringen betydelig, siden det ikke er behov for kuldemontør og røleggeren knapt trenger å koble mer rør enn i en vanlig servant.

Tror jeg tar en av disse selv når jeg tenker meg om... Kan ikke se at det er annet enn et kjempekupp! Om COP blir en tidel lavere enn komkurrentene til 150 000 kr får det heller bare være med den siste desimalen i det regnestykket... Ser den har Modbus også [2], det git mye muligheter for den interesserte!

[1] https://www.vvsforum.no/2016/fire-ar-igjen-for-r404a/
[2] https://www.centralheating.co.nz/assets/resources/Chofu-Operating-Installation-Manual-R32.pdf
  (trådstarter)
   #2
 2     0
Takk for informativt svar.

Modbus, vil det si at den kan styres "smart" i framtiden eller ved kjøp av noe tilleggsutstyr?
   #3
 656     1
Modbus over RS485 er en enkel protokoll for datatransmisjon. Kan brukes til å for å lese og skrive parametere. Sannsynligvis trenger du det aldri, og det er uvesentlig for de fleste. Men som programvareutvikler klør det i hendene når jeg ser noe med modbus... Mye bedre enn lukkede apper og systemer som det er umulig å lage fornuftige interface mot. Så med mindre du vet hva det er og hvordan du vil bruke det (siden du spør er svaret nei) er ikke dette noe du bør vektlegge.
   #4
 5     0
Som luft-luft varmepumpe er merket Chofu godt kjent i distriktene her(Røros) og de jeg har snakket med som eier en er veldig fornøyd.