1,143    32    1  

Cat 5 kabel med plugg i en ende og veggboks i andre

 24     0
Jeg har lagt opp en dobbel dataveggboks til kontoret. 
I mangel av noe bedre har jeg brukt to patchekabler for å kobble opp denne. I motsatt ende har jeg beholdt RJ45 kontaktene og koblet  dem i en switch på nettverket. 
Kablene er cat 5e med 568b kobblingsrekkefølge. 
Denne rekkefølgen har jeg brukt i veggkontakten også. 

Men jeg får ikke signal. 
Hva har jeg gjort feil her?
Cat 5 kabel med plugg i en ende og veggboks i andre - 646B52E3-D55E-4B63-8550-F3B9E3B93994.jpeg - Lars Mikkel

TSt
   #4
 14,578     0
Er det koblet med LSA tang i uttaket ?  Jeg tror ikke dette siden tuppene ser litt utjevne ut og jeg mener at kabel er montert hver sin vei på klemmene og det klarer ikke LSA tangen og gjøre,  den passer bare ene veien.  (Går inn på A siden på den ene og B siden på den andre)  Clas Ohlson har rimelig LSA tang som er helt OK.  Den klipper av leder også i samme operasjon som den kobler.  Et ohm meter kan ha forbindelse men trenger ikke ha det på et datasignal som har høy frekvens.  

En skal passe på at hvert par blir like langt.  En ser f.eks. at det brune paret på det øvre der er brun mye lenger enn den andre lederen i dette parret men om dette er nok til å lage problem vet jeg ikke.  

Har vært borti at blå paret ikke har vært koblet normalt i stikk på kabel og at en dermed har måttet bytte i kontakten men det er ikke tilfellet her.  
   #5
 3,277     I huset mitt     0
Trådstarter sier patchekabel brukt. Er dette en kabel med single kordeler (hel wire i kjernene) i hver ledning eller multi kordeler (finmasket av flere tynne tråder i kjernene)?
TSt
   #6
 14,578     0
Ja, TS har trolig klippet av ene enden for å kunne få kabel gjennom trangt hull eller får å kunne ha en utskiftbar ledning på bruker stedet. Jeg benytter dette ofte hos private, da lar jeg kabel starte direkte i svitsj / ruter og ender i en vegg kontakt. Isolasjonen er imidlertid veldig seig på en del kabler men jeg har aldri problemer når jeg kobler med LSA tang. Men prøver en bare med en slik plast pinne med et spor i som jeg har sett finnes så er jeg ikke like sikker på at en alltid får god kontakt. Eller om en holder på å trykke med noe annet.

Det er hvis kabel ikke har fulgt standard på blå parret at en har måttet ta hensyn til dette, hvis produsenten har gjort makent i begge ender har det ikke noe å si for en ferdig kabel, bare når en kutter av ene pluggen og kobler selv. Jeg kutter alltid av noen cm av kabel slik at jeg kan måle hvordan den er koblet, noen plugger er mindre gjennomsiktige enn denne.
   #7
 24,732     Akershus     0
Om en kapper av en pachekabel, så kan det være greit å beholde kontakten med litt kabel. Skrell kabelen og en har en grei målesnor til RJ45 kontakter.
Selv har jeg to mindre plastesker med bananplugger og vanlig RJ45 kontakt på enden med en kort pachekabel. Kan kobles til vegguttak med patch og til kabelender uten patch.
Signatur

   #8
 3,277     I huset mitt     0
Min erfaring er nå at sannsynlighet for trøbbel stiger noe sinnsykt når noen skal koble multikordel i slike termineringslister/blokker, fremfor å bruke kabel med singlekordel i parrene. (dette gjelder ikke bare ethernet)

Koble dette med ukjent bruk av verkøyet, fargekoder og ulike standarder på kobling og kabling, så blir nok frustrasjonen god om ikke annet.Wink

Hvofor ikke gjøre dette ordentlig? Legg opp til kontakt i begge ender, bruk rett kabling mellom og koble utstyr i endene på med patchekabel ned på kontaktene.  (trådstarter)
   #9
 24     0
Er det koblet med LSA tang i uttaket ? Jeg tror ikke dette siden tuppene ser litt utjevne ut og jeg mener at kabel er montert hver sin vei på klemmene og det klarer ikke LSA tangen og gjøre, den passer bare ene veien. (Går inn på A siden på den ene og B siden på den andre) Clas Ohlson har rimelig LSA tang som er helt OK. Den klipper av leder også i samme operasjon som den kobler. Et ohm meter kan ha forbindelse men trenger ikke ha det på et datasignal som har høy frekvens.

En skal passe på at hvert par blir like langt. En ser f.eks. at det brune paret på det øvre der er brun mye lenger enn den andre lederen i dette parret men om dette er nok til å lage problem vet jeg ikke.

Har vært borti at blå paret ikke har vært koblet normalt i stikk på kabel og at en dermed har måttet bytte i kontakten men det er ikke tilfellet her.

Jeg har brukt lsa tang til dette ja.i denne kontakten går det å bruke den begge veier. Har testet. Er nok bare unøyaktig håndtering som gjør at lengdene er forskjellig.

Kan det ha betydning når det ikke er over 10mm forskjell på lengdene? Jeg kan prøve å gjøre de like lange.
  (trådstarter)
   #10
 24     0
Trådstarter sier patchekabel brukt. Er dette en kabel med single kordeler (hel wire i kjernene) i hver ledning eller multi kordeler (finmasket av flere tynne tråder i kjernene)?

Disse kablene har hel kjerne mener jeg. Men det skal jeg sjekke etter jobb i dag.