2 511    24    5  

Cat5/6 i luftstrekk

 5 111     Sørnorge     1
Vet noen om en cat5e eller cat6 som tåler å henge mellom hus og telefonstolpe? (Misstenker at en vanlig inne-kabel ikke tåler det?)

   #1
 75     Steinkjer     0
Hadde en hengende på et spenn på 40 meter mellom hus og fjøs, stripset fast i et tau.. holdt frem til den ble dratt ned av en traktor med no høyt bak.. Tongue
Biltema.. Tongue
  (trådstarter)
   #2
 5 111     Sørnorge     1
Hvis traktor med høy er sterkere enn barn med drage, burde det holde. Strekket her er 47 meter (målt på flyfoto). Kan jo evt dra en wire og stripse fast om det trengs. Eller kanskje bruke den gamle telefonledningen som ikke lenger er i bruk som bærekabel?
   #3
 647     Norge     0
Kabel av typen "plenum" (for strekking horisontalt i tak) eller "riser" (for strekking vertikalt mellom etasjer) har vel gjerne en syntetisk snor i seg som gjør at den tåler bedre å henge så vidt jeg vet. Hvor man får kjøpt og hva det koster aner jeg ikke Smile
   #4
 348     0
https://www.kjell.com/no/produkter/data-og-nettverk/nettverk/installasjonsmateriell/nettverkskabler/installasjonskabler/solid-s-ftp-nettverkskabel-cat-6-utendorsinstallasjon-p39999

sort og uv bestandig så den skal ikke bli sprø og sprekke med en gang, enda bedre om du finner en som er fett/vaseline fyllt. innendørs kabler blir sprø, sprekker og suger vann. finner ingen med bærewire så enkleste er vel å feste den til tau, stålwire eller eksisterende kabel selv.
   #5
 4 547     OSLO     0
strips utvendig type cat6 til en bære-wire eller eksisterende kabel med sorte ute-strips
det burde holde en god stund Wink
   #7
 4 111     Akershus (Follo)     2
Jeg ville vært skeptisk til luftstrekk for nettverk uansett. Tor med Hammeren vil gjerne se på det som en invitasjon, med resultat at switcher, PCer osv. forvandles til esker med koks i.

Er den andre enden din egen? Isåfall ville jeg spandert 2 fibermodem og fiberkabel. De har kommet skikkelig ned i pris etterhvert. Over så kort strekk kan du bruke plastfiber (billig). Om TmH skulle finne interesse av bærekabelen vil fiberen mulignes bli skadet av varmen, men ikke det som er koblet til i endene. Om det er en eller annen tjenesteleverandør som har hånd om den andre enden kan jo dette bli et problem, men da snakker vi vel ikke Cat[pick a number] heller.

Signatur

   #8
 21 667     Akershus     0
Kupper tråden litt:
Har du noe fabrikat på modem/plastfiber? Det jeg finner rekker 30m, jeg trenger 75m.

En fordel med fiber er at en samtidig får galvanisk skille mellom utstyrene i hver ende.
Signatur
   #10
 4 111     Akershus (Follo)     0
@KjellG,
Beklager jeg husker ikke nå, men jeg fant hos norsk firma i fjor. Husker ikke hvem, men du kan jo prøve Foss, Fiberworks e.l.
Før hadde både Farnell og Elfa trommelvare, men hva de har nå vet jeg ikke. Elfa har jo blitt kjøpt opp og ødelagt, så de bruker jeg lite nå.

Ebay er nok OK om både du og selger vet hva du skal ha. Men en lokal som kjenner sine produkter blir merkelig nok ikke så dyrt i lengden. Dumt om du skal ha POF og får multimode. De sistærede peker på ser jo ut som de kan være både kompatible og rimelige selv om de ikke er POF. Begge er ialfall SC/Single mode.
Signatur