219    5    1  

Dårlig wifi dekning

 110     Nordmøre     0
Hei.
Skulle gjerne forbedret wifi dekningen litt. Har NULL peiling på dette da det aldri har interessert meg...🙈 Det skal bare funke😅 
Det jeg vet er at det i huset er trukket kat 5e kabel til vegguttak i flere rom. Det står to routere plassert digonalt i huset for å få ok wifi-dekning. 
Likevel er det dårlig dekning nede i en ende av huset mot garasjen der jeg også ønsker bedre dekning. I denne enden av huset er det også et nettverks vegguttak. 
Er løsningen da å kjøpe enda en router å koble til? Ser det er mye trådløse løsninger som selges for å få bedre dekning, men hva er "løsningen" når det er kablet til flere rom som i dette huset?

   #1
 350     Viken     0
Har null greie på det men mesh nettverk er visstnok tingen.
Signatur
   #2
 242     vigrestad     1
Jeg hadde for 2 år siden omtrent ukentlige klager fra guttungen og hans kompiser på dårlig wifi i huset. Hadde til da prøvd med flere routere, bromodus, repeatere uten hell.

Så gikk jeg til innkjøp av Googe Wifi mesh og siden da ikke hørt EN eneste klage på wifi hjemme. Alle mine Google wifi bokser har jeg satt opp med nettverkskabel. Jeg har bekjente som kjører dem trådløst (unntak av mor-boksen som må kobles til router med kabel) dem har også bare positivt å si om det.

Ifjor høst klaget min svigers på sitt wifi hjemme. Dem har som oss 3 etg å dekke med leilighet i kjeller. Dem arvet min gammel Google wifi da jeg oppgraderte min til nyeste.

Ikke hørt noen klager fra dem og jeg spør dem jevnlig.

Min erfaring er , har du problemer med wifi hjemme så oppgrader til Mesh nettverk, ingenting annet. Når det kommer til hvilket merke så har jeg kun erfaring med ovenfornevnte men vil forsiktig påstå at de fleste Mesh nettverk vil gi deg bedre wifi.
Signatur
   #3
 124     Bergen     0
Helt enig med MeadeETX. Nå har jeg riktignok et TP Link Deco Mesh nettverk, men erfaringene er identiske. Jeg har valgt å installere det på de stedene jeg har hatt dårlig dekning og det fungerer kjempebra, er dønn stabilt og enkelt å sette opp.
   #4
 1,113     Trøndelag     0
Sett opp mesh-nettverk og bruk kablene du alt har mellom enhetene. Da får du suveren dekning og høy hastighet. Gikk for Deco X60 her, bra forhold mellom pris og ytelse.
TSt
   #5
 14,660     0
Har en separate WiFi enheter må de settes opp nøye hvis det skal hjelpe. Men i tettbebygd strøk og når sendere har begynt å bli så bra så ser en ofte mange andre nett. På 2.4Ghz båndet er det kun 3 ikke overlappende nett, men så kan rutere settes opp til å bruke mere enn en av disse for å få bedre hastighet.

Trådløse repatere kan føre til at det blir helt håpløst siden mange tar i mot og sender på samme kanal og den da også forstyrrer hoved senderen. Derfor en Mesh nett det beste, her arbeider enhetene sammen for å gi godt signal. Men da må en somregel ha 3 stk enheter og slå av eksisternede WiFi.