1,810    70    1  

Kjøpe ny printer.

 5,432     Akershus     0
Har i alle år hatt forskjellige utgaver av Canon printere, nå senest Canon Pixma MG 6150, (har også storebroren i 8000 serien, men er gitt bort til familiemedlem) flott printer med scanner og hele 6 blekkpatroner. 3 farger, grå og 2 sorte. Kvaliteten er det lite å si på. Problemet er at det selvsagt går med mye blekk, mer enn hva jeg setter pris på. Brukes mest til vanlig utskrift av tekster, men setter pris på å få med litt farge der det er naturlig. Den brukes foreløpig lite til foto, men er selvsagt en opsjon som kan bli mer brukt etterhvert.  

Har brukt en del Clas Ohlsson blekkpatroner, som er en god del rimeligere, men det ser ut til at dette etterhvert lager krøll med forbruk, eller varsling av tomme patroner. Varsel om lite blekk starter nesten umiddelbart etter skifte av patroner. Printere får en jo nærmest kastet etter seg om dagen, lukrativt for forhandlere som selger blekk selvsagt, det er tydelig der fortjenesten ligger.

Er det stor forskjell på printere idag og hva lønner seg? Ser HP har en rimelig Color laser Jet Pro M254nw til 2195,-, kan laserjet være tingen? Rådyre kassetter, men trenger kanskje knapt bytte som privatmann uten det helt store behovet? Eller tørker blekket ved for lite bruk?

Eller HP Office Jet Pro 8710, som reklamerer med 50% rimeligere utskrift enn laserskrivere?

Hva med å bruke Ink shop eller hva de heter, nettbutikkene som fallbyr blekk, er det god butikk?

Hva har folket her inne av erfaring? 

   #1
 1,333     Bergen     0
Hvis du er avhengig av å skrive ut bilder på fotopapir så må du gå for en blekkskriver. For alt annet - også fargebilder - så gjør laser jobben mye rimeligere og som oftest mye raskere. Dyser er ikke en problemstilling på laserskrivere.

HP-skriverne er bra. En ulempe med Canon er at de ofte ikke oppdaterer driverne sine. Dette er i alle fall tilfelle for macOS.
Signatur
   #2
 24,743     Akershus     0
Overtok en gammel HP laserjet s/h fra jobben. Skriver ut lite med lange opphold. Den gamle kjerra har ikke hatt tilsyn på over 16 år, går som ei klokke, alle blekkskriverne her har for lengst tørket inn.
Signatur
   #3
 3,277     I huset mitt     0
Fargelaser er tingen, ikke er de dyre lengre og skriver ut billig. Ingen problem med tørking av patroner, etc.

Skal jeg ha ut bra fargebilder, så bestiller jeg det fra eks Fotoknudsen.
   #4
 1,454     Oslo     0
Og hva koster et fargebilde i A4 hos FotoKnudsen?
Signatur
   #6
 1,454     Oslo     0
Takk for info!
Hos Fotograf Holland på Hamar koster et A4-bilde 75 kr, når man henter selv.
(For øvrig reklamerer fotografen med "Fremkall dine digitale bilder på våre maskiner-Ingen startgebyr").
Kjekt å vite at noen kan fremkalle digitale bilder.
Kanskje har nå Holland "fotomonopol" på Hamar, siden både fotobutikkene på gamle CC og Maxi er borte.
Signatur
   #7
 24,743     Akershus     0
Å «fremkalle digitale bilder kommer vel i klasse med at en fortsatt «puncher data? Lenge siden jeg betjente en punchemaskin nå.
Signatur

   #8
 1,454     Oslo     0
Lenge siden jeg sto på mørkerommet og fremkalte /bearbeidet svart/hvitt-film også.

MEN - da vender jeg tilbake til det som var overskriften på denne tråden.

Jeg er faktisk interessert i en fargelaser-printer.
La meg få høre hva dere har av priser og anbefalinger!!
Signatur
  (trådstarter)
   #9
 5,432     Akershus     0
Er det noen som har konkrete tips til f.eks en laserprinter for hjemmebruk? HP M254nv, som jeg nevnte over har patroner til 900,- pr stk. Nå følger det med slike når en kjøpe ny maskin, men jeg mistenker at det langt fra er fulle patroner som i salg. Maskinen koster drøyt 2000,- mens patronskifte alle farger vil komme på ca kr. 3500,-. Er maskinen så subsidiert?

Står at man kan skanne med mobiltelefon, men har ikke funnet at selve maskinen er med skanner.

https://www.komplett.no/product/954800/datautstyr/skrivereskannere/multifunksjonsskriver/hp-color-laserjet-pro-m254nw?gclid=Cj0KCQiAg_HhBRDNARIsAGHLV53Cae106abZFNUlnxvY8WEsrbhqXLdUwBhnQuEslgMwYYURVlHHENsaAjtvEALw_wcB&gclsrc=aw.ds#

Reagerer også på at det står at blekkskriveren til HP kan skrive ut til nesten 50% av kostnadene sammenlignet med laserprinter. Stemmer dårlig med tipsene herfra og også med pris for blekkpatroner kontra toner og hvor mange sider de skal kunne printe ut med de forskjellige.

https://www.komplett.no/product/893795/datautstyr/skrivereskannere/multifunksjonsskriver/hp-officejet-pro-8710?gclid=Cj0KCQiAg_HhBRDNARIsAGHLV52o5LTP6TRhFRFLKhRxHkjrpCwUwT0ZAFi1LnJ7P6E0P9NsWokUsFYaAglqEALw_wcB&gclsrc=aw.ds#

Foreløpig følelse er at laserprinter leder i konkurransen ved nyinnkjøp hos meg.