168    13    0  

Nest cam (battery), kutte og spleise strømkabel?

SEB
 86     Ski     0
Hei,

Nyeste generasjon av kameraer fra Google/Nest er i utgangspunktet batteridrevne, men det kan kjøpes strømkabel til dem. Plasseringen jeg ser for meg er slik at å ta ned kamerane med noen måneders mellomrom for å lade er lite hensiktsmessig, så jeg ser for meg oppkobling med strøm.

Det brukes en proprietær plugg på disse kablene som krever at man borer et relativt stort hull i vegg. Strømkablen leveres med støpsel; jeg antar pluggen også har en adapter for konverter fra 230v.

Fortune favors the brave, så jeg klippet den ene kablen jeg kjøpte. Målsetningen er da selvfølgelig å kunne fore den kuttede kablen gjennom et vesentlig mndre hull i veggen. Se bilde, nevnte plugg for kobling til kameraet i forkant:


Nest cam (battery), kutte og spleise strømkabel? - IMG_20220615_122823.jpg - SEB

For meg ser dette ut som en coax-kabel. Jeg har jo koblet coax tidligere, men er det i det hele tatt lov å skjøte en kabel med dette bruksområdet? I tillegg, er det realistisk å forvente at man unngår signaltap gjennom en skjøt (og dermed ikke får ladet uansett)?

   #1
 24,785     Akershus     0
For dem av oss som ikke vet noe som helst om Nest, montasje og bruk - har du noen relevante lenker. Hva er f.eks. den runde enheten med 4 kontaktpunkter og hva brukes den til?
Signatur
SEB
  (trådstarter)
   #2
 86     Ski     0
Her er er litt om montasje.

Pluggen du refererer til kobles til kameraet (magnetisk feste). Vanlig støpsel i andre enden, denne pluggen i kameraet.
   #3
 24,785     Akershus     0
Du må ta flere og bedre foto ab kabeltampene.

Konvertering fra 230 til laspenning på foregå enten i veggstøpselet eller i pluggen ved kameraet. Ut fra andre foto vil jeg tro at strømforsyningen sitter i veggen?
I kabelen er da å forvente 4 ledere ut fra antal kontaktpunkter. En av disse kan være en ytre skjerm.

Det burde være mulig å avklare hvor mange ledere det er. Strøm-messig vil det neppe være noe problem å skjøte dette.

Du har kuttet kabelen - lar veggstøpselet seg åpne, eller dette helstøpt?
Signatur
TSt
   #4
 14,660     0
Det er jo i praksis konstant lading en legger opp til her. Enkelte enheter lar seg ikke lade i kulde. Om det bli bli problemer med dette eller om det vil holde seg full ladet hale tiden er ikke godt å forutsi.

Det er jo trolig ikke en coax kabel siden det er 4 kontaktpunkter. Men skjermet kabel kan det jo godt være.
SEB
  (trådstarter)
   #5
 86     Ski     0
Konvertering fra 230 til laspenning på foregå enten i veggstøpselet eller i pluggen ved kameraet. Ut fra andre foto vil jeg tro at strømforsyningen sitter i veggen?
I kabelen er da å forvente 4 ledere ut fra antal kontaktpunkter. En av disse kan være en ytre skjerm.

4 ledere var hva jeg forventet å finne, ja - men det er det definitivt ikke:
Nest cam (battery), kutte og spleise strømkabel? - IMG_20220615_140009.jpg - SEB
Støpselet lar seg nok ikke åpne uten å ødelegge den. Fremstår ikke heltstøpt, men ser ikke hvordan den skal kunne plukkes fra hverandre uten betydelige innslag av vold....
TSt
   #6
 14,660     0
Er jo litt vanskelig å tolke bildet men hvis det øverste hvite er en separat plast isolasjon så ser det ut som om det kanskje er to "ledere" fordelt inne i disse,  er det en på hver side av denne også eller er det kontinuerlig fordelt rundt ?  Ledere er nok laget slik for at de ikke skal ryke ved bøying men det kan vøre utfordrende å koble dette siden det kan være isolasjon på hvert tynt "strå" her.  Må loddes på noe vis men usikker om en får varmet det.  
SEB
  (trådstarter)
   #7
 86     Ski     0
Er jo litt vanskelig å tolke bildet men hvis det øverste hvite er en separat plast isolasjon så ser det ut som om det kanskje er to "ledere" fordelt inne i disse, er det en på hver side av denne også eller er det kontinuerlig fordelt rundt ? Ledere er nok laget slik for at de ikke skal ryke ved bøying men det kan vøre utfordrende å koble dette siden det kan være isolasjon på hvert tynt "strå" her. Må loddes på noe vis men usikker om en får varmet det.Nytt bilde:

Etter avmantling ytre kappe, hva jeg oppfatter (med referansen min til coax) som "skjerming" rundte hele indre ledning:

Nest cam (battery), kutte og spleise strømkabel? - IMG_20220615_142505.jpg - SEB


Forrige bildet var så tatt etter jeg brettet "skjermingen" til side, og fjernet indre kappe.TSt
   #8
 14,660     0
Er det noen ledere inne i her eller er det stort sett bare beskyttende nylon tråder som skal hindre at kabelen brekkes ? Finner en ingen ledere her overhode så er de tynne trådene selve kabelen. Da er de veldig vanskelige og lage kontakt med.
   #10
 24,785     Akershus     0
Forstår ikke foto.
Kanskje er det en «lampettledning" med to ledere innerst? Dette er omviklet av en skjerm og alt til slutt omgitt av en ytre mantel?

Du har en hel kabel også? Kan du måle spenningene mellom alle de 4 kontaktpunktene.

Om det er to ledere pluss en skjerm, så kan dette skjøtes med 3 wago. Litt klumpete. Da kan en bruke 3-løps sukkerbit. Litt klumpete? Da kan en lodde med krympestrømpe.

Edit: etter siste foto kan dette kanskje se ut som en coax med senterleder og skjerm rundt. Da vil jeg forvente si 5V mellom senter og skjerm.
Du kan ta sladden mot kamera og ohme fra senterleder til alle 4 kontaktene. Ditto fra skjerm til alle 4.

Jeg gjetter på at det er to ledere i kabelen, 5-12V imellom. 2 og 2 kontakter i kameraenden er sammenkoblet.
Kan skjøtes med en sukkerbit.
Signatur