1,160    9    0  

Prosjektor eller tv?

 5     0
Skal innrede ei tv stue på 2 Etg.
Vurderer 85 tommer tv eller prosjektor..... Har vurdert tv til ca 25000....hva anbefales...? Ser mye sport og film....
Vegard

   #2
 3,591     0
Hvis du er av de som liker å se en film uforstyrret av stadige kommentarer (om alt fra hvem som er morderen, til været kommende helg), tilsier all erfaring at mørkleggingen, nødvendig med en prosjektør, fører til at pratenivået dempes.

På den annen side er jo mørklegging noe plunder ... Hadde du snakket om ei kjellerstue med få/små/ingen vinduer, der prosjektøren kunne stå fast montert, med lerret som kan trekkes ned fra ei kasse opp mot taket, da ville jeg ubetinget sagt 'Prosjektør!'.

Når du sier '2 Etg' blir det annerledes. Som regel er det adskillig vanskeligere å lysdempe / mørklegge ei stue i 2.etg. Det er selvfølgelig ikke så positivt med solstreif på en LCD-skjerm heller, men likevel: Å trekke for gardinene er som regel nok. Så selv om jeg i utgangspunktet er svært positiv til 'kino-følelsen' i kjellerstua, tror jeg at du vil være best tjent med en løsning som tåler litt mer lys i omgivelsene. Så får du heller kjefte hvis du synes folk prater for mye Smile
   #3
 3,277     I huset mitt     0
Det har kommet ganske mange suverene ultra short throw prosjektorer som plasseres rett under lerret/veggen den skal vise bilde på. 4K er de også, og lager gjerne 100+ tommers bilde.
Og de fungere fint i dagslys.

Men, kanskje prisen er litt over 25k da.Wink


Min filosofi på TV-kjøp og pris er at jeg aldri kjøper en tv lengre som koster meg over 10-12 tusen. -Gjerne dyre tv på tilbud, men aldri dyrere kjøpspris.

Utviklingen på TV går raskt unna, og ved å kjøpe en billigere TV så kan jeg erstatte denne lettere etter noen år, fremfor å skulle sitte med en TV på 10+-året fordi den var så dyr at jeg ikke klarer å sende den til gjenvinning.Cool
TSt
   #4
 14,660     0
De kan også tak monteres tett inntil lerret. Jeg får stadig spørsmål om hvor prosjektor skal stå når lokale der slik benyttes står så produktet er rimelig ukjent. Har hatt det i over 10 år nå med de er ikke 4K.
   #5
 3,591     0
Det har kommet ganske mange suverene ultra short throw prosjektorer som plasseres rett under lerret/veggen den skal vise bilde på. 4K er de også, og lager gjerne 100+ tommers bilde.
Og de fungere fint i dagslys.

Men da får du ikke gevinsten av "kino-følelsen" som får folk til å holde kjeft under filmen Smile
   #6
 3,277     I huset mitt     0
Jeg synes det er værre at folk reiser seg opp og skal på do, dermed så blokkerer/skygger de bildet er værre.
Prosjektor plassert på benken under lerretet plages ikke med skygge/blokkering.Wink
   #7
 1,699     Trondheim     0
Forstår ikke at dette er noe å tenke på en gang.
85" tv får du for en rimelig penge nå for tiden. Skal du ha en prosjektor som matcher et tv-bilde på 85" må du høyt opp i kvalitet og pris.
Jeg kan ikke skjønne at det skal finnes et eneste fornuftig argument for å velge prosjektor framfor TV når det holder med 85" tommer.

Grunn til å velge prosjektor er om du har behov for større bilde, for eks over 100".
Signatur

   #8
 321     Oslo     0
Prosjektor har noen unike fordeler:

-store bildestørrelser (dvs. 90"+)
-et mer "kinovennelig" bilde (matt, reflektert vs direkte, ingen blooming etc)

Men det er ulemper også. Selv med kostbare dagslys-lerret (har et selv til nesten 30’), så er lyskontroll utrolig viktig for å ikke drepe all sortnivå og kontrast. God lyskontroll inkluderer mørke(re) farger på vegger og tak.

En del prosjektorer har også merkbart viftestøy (spesielt når det stilles inn på maks lysstyrke, som man gjerne gjør om det ikke er utmerket lyskontroll).

Pærene faller også av i lysstyrke etter noen hundre timer, og må til slutt byttes. Ikke så viktig mtp. Et par filmer i uka, men om den brukes som en TV er det en greie.

85" TV eller prosjektor som også brukes til sport? Der ville jeg i utgangspunktet valgt TV. I et mørkt rom, sammenlignet med en dårlig TV og film var viktig, så hadde jeg kanskje gått en ekstra runde. Særlig om man kan få presset inn noen ekstra tommer på et lerret.

Har man mulighet til større lerret og lyskontroll, så er det "no contest". Å gå fra 85" til 130-170" er som å gå fra liten robåt til en stor yacht. Men det krever jo en del plass, rett planlegging og kan fort koste noen kroner om man ønsker en virkelig god opplevelse.

Er du veldig usikker, og har funnet en TV som du syntes har bra bilde, så ville jeg valgt TV. 😊

Signatur
   #9
 242     vigrestad     0
Har selv et kinorom i kjelleren min som er underbakkenivå med god lyskontroll. Har hatt prosjektor i 5år der nede og mine erfaringer er at jeg ikke angrer en plass på å ha byttet prosjektor med smarttv , gikk fra 110 til 82 så ofret størrelse men nå slipper jeg å styre med prosjektoren ,min genererte en del varme så visst jeg skulle se 2 filmer på rappen så ble det fort varmt og ubehagelig for meg.

Hadde en gammel prosjektor også så den laget litt lyd. Erfaringen med tv er mye mindre varmeutvikling, slipper å tenke på reservedeler (pærer som fort kan bli dyre)

En annen ting å tenke på er om du vil ha 4K bilde så var ivertfall en ekte 4K prosjektor svindyr på den tiden. Kanskje billigere nå men for min 82 samsung betalte jeg 17k på kampanje og er kjempefornøyd
Signatur