#21
 19 003     Akershus     0
Jeg antar at subwoof står i jordet kontakt. Pc står i jordet kontakt. Utstyrene er koblet sammen med en metallisk signalforbindelse der det inngår jord. Utstyrene er derved begge jordet og begge sammenkoblet.

Slike konstruksjoner kan ha små jordstrømmer mellom deg. Slike kan oppfattes, her av subwoofer, som signaler, forsterkes og sendes til høyttaler.

Ved å sette inn trådløst, fiber, eller skilletrafo i signallederen vil en kunne bryte en slik jordsløyfe. Ved (midlertidig) å bryte jordforbindelsen til et av utsyrene kan en også bryte jordsløyfa.
Signatur

   #23
 1 426     Enebolig     0
Jepp, hvis du vil bruke den på signalet, er den fin. Ellers fins det også til strømmen, men jeg vil tro at de er dyrere. Eller så beholder du bare skjøteledningen uten jord og sparer pengene. Wink
   #25
 1 426     Enebolig     0
Ja, det er vel egentlig bare noe dyrt tull å ha en der. En skilletrafo på signalet er jo like effektivt, det er som de galvaniske skillene som selges med flatskjermer med tvang, selv om man skal ha den på egen parabol og aldri har vært i nærheten av et kabelanlegg!
   #26
 19 003     Akershus     0
Ubegripelig at ikke den lille dingsen er bygget inn i skjermer og dekodere.

(Til info, liten kort blyantlignende enhet som bør/skal settes inn mellom kabeltv-uttak og skjerm/settopboks. Bryter jordsløyfer mellom elnettet i huset og jord i kabelnettet.
Signatur

  (trådstarter)
   #28
 1 806     Sør-Trøndelag     0
Jeg modifiserte en forgreiner hvor jeg tok vekk de splintene på ett av uttakene. Da ble det adskillig bedre. Kan fremdeles høre pittelitt støy dersom jeg holder øret nede ved subben, men det tror jeg faktisk ikke kan unngås med mindre jeg introduserer kostbare ledninger og støyfilter - slik jeg har forstått hifi-freaks gjøre (noe jeg ikke er).

Lurer på om den ground loop greia fra Argon vil gjøre samme nytten da jeg ikke vil ha en skjøteledning i huset.
Signatur
   #29
 1 426     Enebolig     0
Vel, jeg er litt tvilsom til en god del av de greiene disse guruene sier om filtre og sånt... Men er det ikke bare å kjøpe en Argon-greie og så levere den tilbake hvis det ikke funker? Eventuelt finne noe lignende på nett, da har du iallfall returrett.
  (trådstarter)
   #30
 1 806     Sør-Trøndelag     0
Oppsummering.

Koblet den dingsen fra HiFi kjeden på signalkablene til subben og fjernet den modifiserte forgreneren. Det ble ingen forskjell, så konklusjonen er at den fungerer!
Signatur