223    8    1  

Aggregat, balansert anlegg

 5     1

Jeg har et aggregat med kjøkkenhette som er i veien for det nye kjøkkenet mitt. Det blir alt for dyrt å flytte eller bytte den ut med noe penere, så jeg tenkte å sette over et høyskap som kan skjule hele anlegget, og med overstrømningsrist på toppen og muligens nede. Da kan jeg bruke ventilasjon med kullfilter der den nye kokeplaten skal stå. 


Er det noen her inne som vet om dette er mulig eller om anlegget trenger å være i åpent rom tilgang til mer luft? Jeg kommer fortsatt til å bruke aggregatet til å lufte leiligheten men ikke til matlaging.
Jeg takker for alle svar!

   #3
 1 781     Skogsvåg på Sotra     0
Her kan du demontere nedre del, kjøkkenhetten, og kle inn hele enheten, dog må du ha dør så du får tilgang til fronten. Såvidt jeg vet trenger du ikke noe lufting.
Du må dekke hull etter kjøkkenhetten, i bunnen på aggregatet, med f.eks blikkplater. Få elektriker til å sette opp ny 3-trinns bryter et passende sted.
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 5     0
Må jeg demontere kjøkkenhetten? Kan jeg ikke bare bruke de knappene som er på kjøkkenhetten for å styre aggregatet?
Jeg hadde en elektriker innom som ikke visste hva jeg kunne gjøre, tenker det hadde vært det enkleste og bare ikke tukle noe med aggregatet Wink
  (trådstarter)
   #6
 5     0
Ja det blir jo merkelig. Jeg skal prøve å finne en elektriker som kan gjøre dette du beskriver Smile

Vet du om jeg da kan bruke det røret som var til kjøkkenhetten I aggregatet, i en ny ventilasjon sånn at jeg slipper kullfilter eller ødelegger jeg systemet til aggregatet og kanalene?