96    2    0  

Balansert ventilasjon med varmepumpe for tilluft og varmtvann.

 70     0
Skal til å planlegge rehabilitering av bad i en leilighet på 70 kvm på en etasje. Huset er horisontal-delt med flere leiligheter, det er altså en leilighet over og under min.

Der finnes ingen ventilasjonsløsning per i dag foruten vindusventiler. 

Jeg ønsker å kombinere balansert ventilasjon med varmepumpe og oppvarming av varmtvann, dersom dette er en god og økonomisk forsvarlig løsning.

Tanken er at en slik enhet skal stå for ventilasjon, oppvarming/nedkjøling av leiligheten og varmtvann. Ser mange fordeler blandt annet plassbesparelse, energieffektivitet og temperaturstyring.

Har sett på Nibe F470 og Exvent Pelican Z HP, og er interessert i flere typer og erfaringer. Jeg ser at slike anlegg kanskje er litt overkill for mitt prosjekt, men har ikke funnet mindre alternativer.

Selve badet blir på ca 7 kvm, mulig eg kan strekke det til 8. 

Er det realistisk å bruke ventilasjlnsagregat med gjenvinner og varmepumpe til oppvarming (og nedkjøling) av hele leiligheten? 
Jeg har ingen problem med å supplere med noen panelovner i kalde måneder. Dette gjelder forøvrig for Bergen, så det blir heller ikke ekstremt kaldt.

Generelt:
- Hva er deres erfaringer med et slikt eller lignende anlegg?
- Totalpris for anlegg og evt. monteringskostnader.
- Alternative løsninger?

På forhånd takk Smile

  (trådstarter)
   #1
 70     0
Etter litt frem og tilbake står det nå mellom en løsning hvor det er ett felles system for hver leilighet, eller et felles ventilansjosaggregat.

Jeg heller mot et felles ventilajsonsaggregat, da det er færre komponenter å forholde seg til og mindre vedlikehold(færre filter).

Da jeg var i kontakt med en leverandør (Exvent) for å spørre om dette var noe som de mente var en grei løsning osv, ble jeg litt overrasket av responsen.
De mente at det var IKKE en god løsning fordi man vil få matlukt-overføring mellom de forskjellige leilighetene.

Jeg synes dette høres litt rart ut, basert på at mange blokker osv har felles ventilasjon og jeg har ikke hørt om denne problemstillingen.

Nå skal jeg ikke avskrive det på noen måte, men er det noen som har noe å komme med i om dette er et problem?
Kjøkkenventilatorer skal være separert fra ventilasjonsanlegget og blåse mat-os rett ut.
HSt
   #2
 26 488     Lillestrøm kommune     0
De med felles ventilasjon har kun felles avsug, uten tilluft. Hvis det ikke er gjort Tek17 endringer må hver leilighet normalt ha hver sitt ventilasjon system