78    1    0  

Balansert ventilasjon vs passiv ventilasjon

 1     0
Hei! Vi bor i et hus fra 1960. Her er det passiv ventilasjon. Denne fungerer dårlig med høy luftfuktighet og kondens på innsiden av vinduene. Luftfuktigheten er på mot 60-65 prosent. Vi lurer på å installere balansert ventilasjon eller å bare øke antall lufteluker. Vi har lang bohorisont på ca 20-30 år. Dersom vi bare øker antall lufteluker frykter vi at det kan bli trekkfult på kalde vinterdager. Er det noen som har tips eller erfaringer med dette?

Ps! Hvordan vet man om kondensen som dannes på innsiden av vinduer er pga dårlige vinduer eller generelt høy luftfuktighet? Vinduene er fra 1997 så de er vel utskiftingsklare snart. Det er dog ikke tegn til kondens mellom glasslagene og det er ikke tegn til råte på karmene. Tetningslistene er akkurat skiftet 

   #1
 20 222     Akershus     0
Monter avtrekksvifte på badet og la den gå døgnet rundt på lav hastighet. Hadde samme problemet i nybygd hytte med spalteventiler nye vinduer og ikke nie avtrekk på badet. Etterpå null problem.
Ad varmetap. Det var vanlig på 80-2000 tallet (minst) med mekanisk avtrekk, dvs vifte på bad som går kontinuerlig og med lavt avtrekk i kjøkkenhette. Dette kan forseres ved steking.
Ja det gir noe varmetap, men ikke så mye som en skulle tro.
Signatur