71    3    0  

Flexit Nordic CL4 - skru av tilleggsvarme?

 8     Østfold     0
Hei,-  

Jeg har et slikt aggregat i en leilighet på fjellet:

https://www.flexit.no/produkter/ventilasjonsaggregat_bolig/nordic_cl4/ventaggregat_nordic_cl4_rer/

Over lengre perioder (2 uker kanskje), med temperaturer rundt/under null - så ønsker jeg å senke inne tempe'n relativt mye - til kanskje rundt 8-10 grader. Formålet med temperatur senkningen er jo selvfølgelig knyttet til ønske om å senke strøm forbruk i denne perioden.

Jeg kan styre aggregatetet via flexitgo, samt at panelovner kontrolleres via wifi

Kan jeg skru av tilleggsvarme (800W) i denne perioden ? Eller vil det være dumt / uforsvarlig.  Noen tanker omkring temaet mottas med takk Smile

Flexit Nordic CL4 - skru av tilleggsvarme? - 1IMG_7040.PNG - MagneKri
Flexit Nordic CL4 - skru av tilleggsvarme? - 4IMG_7037.PNG - MagneKri

   #1
 4 067     0
Problemet med å skru av tilleggsvarme er om det blir så kaldt at ventilasjonen iser ned.

Derfor ville jeg heller skrudd ned temp enn skrudd av. Spørsmålet er hvor høyt du må ha det for å unngå ising, der har jeg dessverre ikke noe godt svar.
  (trådstarter)
   #2
 8     Østfold     0
enig i det - krise delux om det skulle bli ising.... Laveste settepunkt for tilluft er 10grader. Tror jeg bare lar den stå på 11 slik den er.

Isolert sett så hadde jeg ikke hatt noen problemer med å ha lavere temp i leiligheten når jeg er borte pga at jeg kan styre annen varme (og denne) opp når jeg skal dit, samt at leiligheten er godt isolert (ny/tek17)- og har en effektiv peisovn.....

   #3
 4 067     0
I og med at du varmer opp leiligheten med panelovner så trenger du egentlig ikke bekymre deg noe særlig over tilleggsvarmen - begge deler har COP=1.

Det er sannsynlig at varmebehovet vil være over 600w kontinuerlig, og da blir det ett fett om du genererer denne varmen med panelovner eller ventilasjonen.