306    7    9  

Flexit SL4R fra 2011 går kun på max hastighet

 5 145     OSLO     1
Hei!

Noen som har dette aggregatet og har opplevd det samme ?

https://www.flexit.no/en/products/air_handling_units_300-700_m-h/ahu_expired_models/sl4_r/


Tidligere i sommer merket vi at anlegget gikk opp på max hastighet, og ville ikke ned på 1 eller 2, ble på kun 3

Fikk tips om at kanskje hovedkortet hadde gått, så prøvde og bytte det, uten hell, samme skjedde....
fikk returnert kortet tilbake til flexit (det var ganske dyrt så ikke vits og beholde det)

Fant ut etter hvert at reima rundt varmeveksleren var slitt, så vi hadde en service mann innom her, som bytta reima og hjulet som driver den rundt

Service mannen var her på fredag, nå i dag, søndag har den gått opp på full hastighet igjen.... 
vil ikke ned på 2 eller 1...


Hva skjer, hvorfor har anlegget klikka etter 10 år ?

noen tips ?  må vel bare få han tilbake hit, for mere feilsøking?  feilsøke på hva tro ?

   #1
 22 894     Akershus     2
Kjenner ikke systemet, men kan det være noen sensor som feiler? Motoren i seg selv tror jeg neppe det er. Styreelektroniken for denne er forsøkt byttet. Da kan det være inngangssignalene til styringen.
Signatur
   #2
 5     3
Halvgammel tråd dette, men....
Jeg hadde samme problem. Hos meg var problemet hovedkortet. Det brant delvis opp etter at kulelagerene i rotormotoren tørket ut og låste seg etter mange års kontinuerlig drift. Antakelig forårsaket dette stor "stall" spenning.

Jeg reparerte hovedkortet selv (zener diode, mosfet) og fikk ting i gang igjen. Men alt gikk da på maks hastighet. Vifte-hastigheten styres ved å switche ulike spenninger til viftene via rele'er. Disse rele'ene kontrolleres av noen standard kretser for dette (ULN2003, 74HT273, 74HT245) . Jeg testet alle disse men fant ikke feil.

Endte derfor opp med å bytte hele kortet og da funket ting igjen.

1 år etterpå røk rotor-remmen, antakelig pga slitt drivhjul på motoren. Motoren har også ulyder etter mange års dreift. Så da ble det bytte av både rem og motor også.







   #3
 1     1
Drar opp igjen denne da jeg har akkurat samme problem. Får av og til skrudd ned viftehastighet til 1. Men etter ca 1min går den tilbake til 3. Mye bråk på fullt. Det er en sensor over komfyr på kjøkkenet. Har denne noe med ventilasjonen å gjøre? Litt usikker siden jeg nettopp har kjøpt huset. Har trådstarter øst problemet? Evt hva ble gjort? Er det hovedkort som må byttes? Hvor kan jeg bestille dette? På forhånd takk for svar. Ps. Huset er 12 år gammelt
  (trådstarter)
   #4
 5 145     OSLO     1
aggregatet vårt har vært stabilt og i orden siden service mannen var her siste gangen Smile


Jeg husker dessverre ikke nå i detalj hva som ble gjort, jeg vet at den reima som var slitt ble byttet hvertfall

tror også vi endte med og bytte et kort inne i aggregatet siden noe av feilen kom tilbake etter kort tid.

skal høre med far i morgen, kanskje han husker hva som ble gjort Smile


EDIT; kom på en ting nå, som støtter at vi også bytta kortet, vi prøvde og plugge styre-panelet i utgang 2 (hvis man har feks 2 styrepaneler) men feilen var fortsatt der

tror også vi fikk tilsendt nytt kort og bytta det selv, tror ikke service mannen var her mer enn en gang



skal dobbeltsjekke i morgen
   #5
 5     1
oleping, det høres ut som samme feil jeg hadde, ikke lett å finne ut av. Bytte av kretskort bør løse problemet. Det heter CU50, og du finner det her:

https://ventdel.no//produkt/reservedeler/flexit/balansert-ventilasjon-1/k2/sentralenhet-cu50?gclid=Cj0KCQjwpcOTBhCZARIsAEAYLuXo2WSuBQe9CkSjmPCPmhrATMwCfmKKLda6X8_ZWYLbEH7B1dhglRMaAsHfEALw_wcB

Det er i utgangspunktet ganske greit å bytte selv men litt knot å få ut det gamle kortet fordi kortet er montert på sånne plastikk "spacere" som må klemmes inn på toppen for å få ut kortet.
Med nytt kort følger også en ny connector og de anbefaler å bytte denne også. Det så jeg ingen grunn til da det ville blitt mye mer jobb samt at min gamle så helt fin ut. Hvis du velger å gjøre dette bør du ta bilde av ting før du begynner å koble så du ikke kobler feil.

   #6
 2     1
Jeg hadde nesten samme problem på mitt S3R aggregat når den ikke gikk opp til normal hastighet. Kunne dog regulere min og max, men ikke normal der den kun kjørte på min hastighet når den sto på normal. Fant ut at det er noen releer på hovedkortet som har en tendens til å gro/svi seg fast. Har måttet bytte ut 2 hovedkort pga. samme feilen, og enda kan releene sette seg fast særlig om vinteren når det er tørr luft og mye statisk elektrisitet tilgjengelig. Det som kan hjelpe til å løsne releene er å kjøre alle hastighetene flere ganger gjennom, samtidig som man tar baksiden av et skrujern og kakker lett mot releene på hovedkortet. Dette gjorde en Flexit service elektriker hjemme hos meg som var på tråden med en teknikker fra Flexit som ga beskjed om å teste dette ut, men den løsnet ikke, slik at kortet måtte byttes ut. Det nåværende kort kan også av og til brenne seg fast på releene som regulerer hastigheten, men kan løsne seg igjen, dersom jeg flere ganger trykker gjennom alle hastighetene på styrepanelet. Samtidig slå rotormotoren av og på har også noen ganger fungert for å „sparke“ eller løsne ut releet.
   #7
 106     Bergen     1
oleping, det høres ut som samme feil jeg hadde, ikke lett å finne ut av. Bytte av kretskort bør løse problemet. Det heter CU50, og du finner det her:

https://ventdel.no//produkt/reservedeler/flexit/balansert-ventilasjon-1/k2/sentralenhet-cu50?gclid=Cj0KCQjwpcOTBhCZARIsAEAYLuXo2WSuBQe9CkSjmPCPmhrATMwCfmKKLda6X8_ZWYLbEH7B1dhglRMaAsHfEALw_wcB

Det er i utgangspunktet ganske greit å bytte selv men litt knot å få ut det gamle kortet fordi kortet er montert på sånne plastikk "spacere" som må klemmes inn på toppen for å få ut kortet.
Med nytt kort følger også en ny connector og de anbefaler å bytte denne også. Det så jeg ingen grunn til da det ville blitt mye mer jobb samt at min gamle så helt fin ut. Hvis du velger å gjøre dette bør du ta bilde av ting før du begynner å koble så du ikke kobler feil.


For de som vil spare 500: https://www.byggventilasjon.no/produkt/reservedeler/flexit-reservedeler/sentralenhet-cu50-reserve
Signatur