6,426    7    1  

Flexit UNI 3 viftehastighet og virkningsgrad

 196     oslo     1
Har ett nytt Flexit UNI 3 med CI600 panel. Jeg har hele tiden tenkt at ved redusere viftehastighet, så får en lavere luft utskiftning, og sparer strøm. Anlegger har varmekolbe, som slår inn viss varmeveksleren ikke klarer å opprettholde innstilt temp.

- Anlegget er justert så bra som mulig i forhold til prosjekt tegninger fra flexit
- Da jeg ønsker ett lite overtrykk, ligger avsug 2% under innsug (75/73, 100/98, 50/48)
- Har frem til nå lagt inn program for 4 tidsoner pr. dag, der anlegget veksler mellom min og max.
- Temperatur er satt til 18 grader.

Tok en test i dag, og skjønner ikke følgende: Ved anlegget på Normal, utetemp 11 grader, innstilt temp 18%, så ligger varmeveksleren på 100%, kryper sakte ned på 17 grader, så etter hvert ned til 16 grader, da slår varmekolben inn. Så stiger temp til 18% igjen. Men

Ved å sette vifta på Max, så ramler varmeveksleren ned til 25% etter 30 minutter. Dvs. at den roterende varmeveksleren er så effektiv at varmekolben ikke slår seg på.

På en måte er det positivt, da en får bedre luftkvalitet, større utskifning av luft, og samtidig sparer strøm. Men egentlig skulle dette være omvendt. noen som kan forklare dette? Tenkte først på at kanskje veksleren inne virker på min og normal, men da skulle den vel ikke vist i % på displayet?

   #1
 618     MALM     0
Hei dette har jeg merket med flere anlegg at temp stiger noe ved høyere hast? normalt er gjennvinning bedre ved lav hast er min lære.(kan være kryssveksler teori)
Har selv villavent 700 som har samme tendens, veksler går ja på min norm max.
ved høy hast vil du jo få mere avtrekksluft over veksler(varme/men også mere uteluft)

Min teori er at trykkfallet er større over veksler  ved lav hast/mindre gjennvinning
Signatur
   #2
 9,677     Kysten     0
Enig i at det er pussig. Normalt kjøres et lavt undertrykk i huset. Kan årsaken ha med det å gjøre at du kjører overtrykk. Høres rart ut uansett....
   #3
 20     Nordland     0
Hei,
det kan ha sammenheng med at viftemotor avgir mere egenvarme samt friksjonsvarme ved høyere viftehastighet. Ved du om varmeveksleren din går på konstant hastighet eller som noen gjør, øker rotasjonshastigheten i takt med energibehovet?
  (trådstarter)
   #4
 196     oslo     0
Hei, regner med at varmeveksleren roterer med forskjellig hastighet, da jeg kan lese av i % hvor mye den er aktiv.
   #5
 618     MALM     0
Hei da er rotoren freqvensstyrt og hastigheten går etter varmebehov,mere hast på rotor mere gjennvinning
Signatur
HSt
   #6
 36,582     Lillestrøm kommune     0
Bare et spørsmål, er det mulig at rotasjonshastigheten på varmeveksleren er koblet mot viftehastigheten (at de bruker en motor) ? Avslører at dette har jeg ikke greie på, men forstår jo prinsippet bak den roterende varmeveksleren.  De kunne jo få variabel fart med et gir på rotoren tenker jeg.  Hvis dette er tilfelle så vil de vel se effekten med å øke viftehastigheten slik som TS beskriver.
   #7
 618     MALM     0
kan være koblet til viftehast men ikke samme motor/snekkegir brukes på større anlegg og samtidlig freqvensstyring som regulerer voltstyrken iht behov-hastighet.

alle rotorer har egen motor ja
Signatur