220    10    0  

Flexit VGS400

 6     0
Hei,

Jeg har ett Flexit ventilasjonsaggregat som har sluttet å fungere. Det laget kraftig durelyd noen dager før det sluttet å fungere. Jeg har byttet begge motorene med helt nye, men anlegget starter ikke opp igjen. Noen som har noen gode tips til hva annet jeg kan prøve før jeg må evt må kjøpe helt nytt ventilasjonsanlegg?

   #1
 4,222     0
Kondensatorene til motorene er det lett å mistenke. Releer også men motorene fikk strøm for litt siden så første forslaget er å måle kondensatorene og måle om motorene får spenning og da hvor høy.
5-polet kontakt på disse motorene var det ikke?
  (trådstarter)
   #2
 6     0
5polet kontakt som målte 86 v på brun ledning. Resten av ledningene var 0. (Anlegget har stått en liten mnd før motorene ble byttet også).
   #3
 40     Mysen     0
Har du byttet motorene mistenker jeg sterkt at det kan være noe med driftskondensatorene dine eller reguleringskondensatorene for den saks skyld, om du har dette. Avhenger av alder på aggregatet. Disse måler du med et instrument som kan måle micro farrad. Ikke alle instrumenter kan det. En liten kjøreregel er at kondensatorer bør byttes etter 5 år. Har du et VGS 400 så er dette ca 18 år tipper jeg

Et lite triks er å sette styringen din på 3 og prøve å snurre i gang viftene. Går de opp i hastighet da, er det driftskondensatorene som er defekte.

Kan være et rele som sitter i koblingsrommet som har hengt seg og du kan prøve å slå forsiktig på disse. Prøv noe av dette. Egentlig litt vanskelig å feilsøke via sånne forum:-)

*/
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 6     0
Hei Smile

Jeg tror det er et Flexit VG400. Bolig er fra 2001 og antar at dette anlegget også er satt inn tidlig 2000-tallet. Jeg kan informere om at vi ikke byttet motorkondensatorene når vi satte inn de nye motorene. Styringspanelet på vegget lyser som det skal når jeg slår på sikringen. I tillegg kommer det et lite klikk i anlegget, men det skjer ikke noe mer etterpå.
   #5
 40     Mysen     0
Hei Smile

Jeg tror det er et Flexit VG400. Bolig er fra 2001 og antar at dette anlegget også er satt inn tidlig 2000-tallet. Jeg kan informere om at vi ikke byttet motorkondensatorene når vi satte inn de nye motorene. Styringspanelet på vegget lyser som det skal når jeg slår på sikringen. I tillegg kommer det et lite klikk i anlegget, men det skjer ikke noe mer etterpå.


Veldig stor forskjell på VGS og VG anlegg. VG er beregnet på loft. Uansett sjekk ut det jeg skrev om kondensator, trinn 3 og dreie i gang vifter. Slå på rele. Prøv dette først.

*/
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 6     0
Flexit VGS400  - IMG_0456.jpeg - OeihFlexit VGS400  - IMG_0455.jpeg - OeihDet stemmer at det står på loftet. Jeg har prøvd å redigere hovedtråden, men får det ikke til.

Takk for tips! Jeg skal prøve😊

Jeg har fått svar fra Flexit og lurer på hva den siste kondensatoren de referer til er for noe? Kondensator 8u. Jeg ser kun 2 stk kondensatorer med 4u.
Flexit VGS400 - IMG_0423.jpeg - Oeih
  (trådstarter)
   #7
 6     0
Flexit VGS400  - IMG_0456.jpeg - OeihFlexit VGS400  - IMG_0455.jpeg - OeihDet stemmer at det står på loftet. Jeg har prøvd å redigere hovedtråden, men får det ikke til.

Takk for tips! Jeg skal prøve😊

Jeg har fått svar fra Flexit og lurer på hva den siste kondensatoren de referer til er for noe? Kondensator 8u. Jeg ser kun 2 stk kondensatorer med 4u.

   #8
 40     Mysen     0
Du har ingen av den på 8. Du har bare 2 stk på 4 som er startkondensatorene.

*/
Signatur
   #9
 4,222     0
Aggregater med elektronisk regulering har to kondensatorer på 4 microFarad, aggregatene med tradisjonell regulering har to på 4 micro og to på 8 micro.
  (trådstarter)
   #10
 6     0
Hei igjen. Jeg har fått bytta kondensatorene, og vi har fått gang på den motoren som gir luft inn i boligen.

Det er fremdeles dødt i motoren som skal suge lufta ut av boligen. Har dere noen tips?
Flexit VGS400 - IMG_0469.jpeg - Oeih