265    3    1  

For mange avtrekk / innførsel av luft

 167     0
Jeg har i dag balansert ventilasjon i huset montert sent 90-tall. 

Jeg har stusset litt på antallet ventiler i stueområdet. Det viser seg å være 3 tilførsler av friskluft i stuene (stort åpent område på ca 100 kvm m/kjøkken), men også hele 3 avsug. I mitt hode skal avsug være på bad og fuktige områder?

Jeg beholdt nylig et avsug veg kjøkkendelen da det ble renovert for å ta damp fra matlaging og lukt med seg. Avtrekk over kokeplate går ut gjennom vegg separat.

I 2. etasje har jeg en tilførsel i gang mellom soverommene og et avsug likeveg. 

Avsuget på bad virket dårlig da vi renoverte badet og det ble byttet ut med en fuktstyrt vifte i yttervegg. 

Spørsmål:

- Jeg har 2 andre avsug i stueområdet som ligger mellom tilførslene og ser for meg at disse "forstyrrer" luftflyten i hus ganske markant? Det er ikke godt å rive ned tak for å gjøre noe med dette, men bør disse avtrekkene "blendes"?

- Avtrekket i 2. etasje suger lite (skal sjekkes), men det bør egentlig flyttes inn på bad i stedet for å suge i gangområdet?

   #1
 1 783     Skogsvåg på Sotra     0
Det er i hovedsak 2 måter å sette opp ett balansert ventilasjonsanlegg på. I bolig er det meste normale å ha tilluft i oppholdsrom, og avtrekk i forurensede rom som bad, kjøkken etc. Den andre løsningen er å ha hvert rom balansert, eller iallfall de største rommene. Så at du har både avtrekk og tilluft i en 100m2 stue/kjøkken er helt naturlig. Med mindre det er gjort en dimensjoneringsfeil, monteringsfeil, manglende innjustering eller annet feil, så vil jeg si at det at du satte en separat avtrekksvifte på badet er det som faktisk har forstyrret balansen. Men her er det tusen ting som man kan diskutere seg i hjel av. Det eneste fornuftige er at du får en erfaren installatør, evt ventilasjonstekniker til å se over det.
Er du i Bergensområdet kan jeg se på det sammen med deg Smile
Signatur
HSt
   #2
 26 734     Lillestrøm kommune     0
Har TS balansert ventilasjon ? Med så mange åpne ventiler har han mer enn mekanisk avtrekk ventilasjon ?
   #3
 1 783     Skogsvåg på Sotra     1
Som jeg forstår forklaringen så er det balansert ventilasjon, men jeg kan fint ta feil. Tar feil hver jævla dag når jeg tenker meg om. Men ikke si det til kjerringen, så er alt OK.
Signatur