#11
 144     0
Varmeelementet på UNI 3 er bare på 1400w og er ment som en tillegsvarme når anlegget ikke klarer å varme opp luften slik at anlegget fungerer optimalt. Det betyr ikke at den klarer å holde huset varmt. Det er den eksisterende varmen i huset som i all hovedsak brukes for å varme opp den kalde luften som anlegget drar inn. La oss si at du har innstilt temp på 18 grader. Uten varmeelement gir den da foreksempel 16 grader (alt etter hvor varmt du har det inne). Med varmeelement på vil den kanskje klare å løfte temperaturen et par grader. Den beste løsningen hos meg når jeg føler at det blir kald trekk fra ventilasjon, er å senke inn/ut luft til 65% i stedet for 80% for Normal modus. Må ha et ci600 panel for å justere dette. Ci60 panel har få innstillingsmuligheter. Det er altså ikke varmegjenvinneren som skal varme opp huset ditt, det er det andre varmekilder som skal gjøre.

   #12
 62     0
En ting først og fremst, UNI 3 R har IKKE varmeelement, men UNI 3 RE har varmeelement. Jeg har vanskelig for å tro at det skulle være levert et anlegg for norske forhold uten varmeelement, men sjekk i hvert fall at du har RE-utgaven.

Varmeelementet på RE er 1200 W, dette tilsvarer en enkelt panelovn. Så selv om det klarer å varme opp den differansen i lufttemperatur som varmegjenvinneren ikke dekker, klarer det ikke kompensere for varmetap gjennom yttervegger, vinduer, osv. når det er så kaldt som det er nå.

Noen kommentarer til HSt sine anslag:
Ved normal hastighet leveres ca 75 % av "merkeluftmengden", dvs. 270 m3/h. Om vi da bruker 80 % varmegjenvinningsgrad og balanse mellom tilluft og avtrekk, så vil det ved -20 C ute være 12 C etter varmegjenvinner. Hvis vi sier at dette skal varmes til 19 C tilluftstemperatur, så krever dette kun 600 W. Varmebatteriet på 1200 W er altså dobbelt så stort som det egentlig er behov for, så lenge varmegjenvinner er i drift. Selv ved anlegget på maks (360 m3/h) behøver man bare 800 W ved samme forhold som beskrevet. Ønsker man 20 C tilluft vil effektbehovet være 700/900 W ved normal/maks.

Det er også litt interessant å beregne hva som skjer hvis varmegjenvinner ikke går, da kreves det 4600 W for å varme opp den samme lufta! Så god varmegjenvinner som er rengjort og fungerer optimalt er enøk-tiltak nr. 1.

tanniana, du kan jo dobbeltsjekke at varmeelementet står på, det skal være en egen bryter på aggregat/styringspanel som styrer dette. Og at aggregatet står på "normal" på luftmengder. Det er selvfølgelig også mulig å øke lufttemperaturen litt, fra fabrikk står denne på 18 C. Men hvis jeg var deg ville jeg kjøpt noen elektriske varmekilder og brukt disse for å få opp temperaturen.
   #13
 144     0
Varmeelementet ligger bak et deksel og du vil ikke kjenne varme fra dette når du åpner lokket. Det kan jo være at varmeelementet ikke virker så kan være greit å få målt dette. Men husk bare at med varmeelement på så betyr ikke det nødvendigvis at temp går så veldig mye opp. Det nytter foreksempel ikke å sette temp til 24 grader og så tro at det er den innluften du får. Det er rett og slett ikke mulig på vinteren. Alternativ uten ventilasjonsanlegg er jo å lufte med ventiler, men da drar du jo kaldlufta rett inn i huset. Det er jo hele poenget med balansert ventilasjon. Bruke inneluften til å varme uteluften noe før den kommer inn for å ha en energieffektiv ventilasjon, ikke for å varme et hus
HSt
   #15
 37,747     Lillestrøm kommune     0
Takk for at dere som kjenner anlegget også hjelper til. Jeg var bare redd for å gi for stor effekt av varmeelementet i mitt tidligere svar.
  (trådstarter)
   #16
 6     0
Tusen takk for deres hjelp, da får jeg så mye nyttige informasjon:). Jeg skal prøve å innstille noen.
Det er riktig, vi har UNI 3 RE med 1400w varmeelement, vi har gjort none test og fant at den varmeelement virker ikke stabilt mot temperature, feks. start 5 sekunder og stoppe for 5 sekunder. Det er litt dumt, ikke sant?
Ja, jeg tenker på å kjøpe noen elektriske varmekilder for å varme opp hus, fordi det egentlig koster samme på forskjellige måter, og ikke nødvendig å bruke varmeelement i ventilasjonssystem heltid.
Jeg kjenner mye med systemet nå, det er nok for meg å avgjøre hva jeg skal gjøre.
Takk for dere igjen:)
   #17
 12     1
Litt pirk: varmeelementet er på 1200W. De siste 216W går til vifter og rotormotor.

Som andre her har påpekt er ikke dette varmeelementet ment for å varme opp boligen. Slik jeg forstår det er hensikten å unngå at tilluften blir så kjølig at man føler kald trekk.