1 390    30    18  

Hvordan få ned temperaturen i et rom uten å åpne vinduet?

 53     0
Hei, hva kan man kjøpe for å få ned temperaturen i et rom? Jeg ser etter noe hvor man ikke behøver å møtte åpne vinduet for å få ned temperaturen. Takk for tilbakemelding. 

TSt
   #1
 7 536     1
Ventilasjon eller varmepumpe i AC modus. Solskjerming for å hindre at det blir så varmt.
  (trådstarter)
   #2
 53     0
Ventilasjon eller varmepumpe i AC modus. Solskjerming for å hindre at det blir så varmt.


Omtrentlig hvor mye vil ventilasjon eller varmepumpe i AC modus koste?
TSt
   #3
 7 536     1
L/L varmepumpe benyttes til oppvarming om vinteren og er den mest effektive til å kjøle om sommeren.  Flytte luft for å kjøle er vanskeligere.  L/L varmepumper får en jo til priser fra rundt 12 000 til 19 000 ann på merker / tilbud etc.  Husk at en ikke har lov å å montere selv så en må sjekke at montering er med eller hva det koster.  Montasje pleier å ligge i overkant av 5000.  Coop OBS Bygg har ofte kampanje på vare så en kan benytte disse som sammenlikning på pris i det minste.

Selv har jeg mest tro på anerkjent merke på tilbud, ellers bør en være litt fingernem selv for kanskje å kunne ordne enkle reparasjoner selv.    Rundt 18- 19 000 bør en kunne få en bra enhet til.  En vil spare inn deler av dette på oppvarming om vinteren. Husk på å fjerne innstilling AC  eller Auto  når en absolutt ikke trenger kjøling slik at en ikke kjøler ned noe som andre varmekilder har varmet opp.  
   #4
 2 789     1
L/L varmepumpe benyttes til oppvarming om vinteren og er den mest effektive til å kjøle om sommeren.

Blant budsjettvennlige alternativer er det naturligvis sant. Men har du en VV-VP. med borehull eller jordvarme, er det i prinsippet bare å pumpe laken rett opp i viftekonvektorene - den eneste energi som brukes er sirkulasjonspumpa, pluss evt. en liten vifte på radiatoren). (Du bruker egentlig ikke VPen i det hele tatt, du bare låner kuldesløyfa til VPen.

Jeg mener ikke på noen måte å si at det er måten å gjøre det på hvis du er ute etter kjøling. Men har du, eller vurderer, et borehull eller jordsløyfer, får du effektiv passsiv kjøling til svært beskjeden tilleggskostnad. Og nær null energikostnad.
HSt
   #5
 26 298     Lillestrøm kommune     1
Og er rommet i 5.etg i en boligblokk så er hverken det ene eller andre like lett.
HSt
   #7
 26 298     Lillestrøm kommune     1
Et borettslag eller sameie bør ha et forslag til utvendig solskjerming også hvis det ikke er spesielle verneforhold e.l som gjør det umulig. Men at de vil ha en samordning av utseende er forståelig

  (trådstarter)
   #9
 53     0
Og er rommet i 5.etg i en boligblokk så er hverken det ene eller andre like lett.

TS bør nok skrive hva som er utgangspunktet her ja. For mange er dessverre innvendig solskjerming eneste alternativ.

Mange takk for svar folkens. Jeg ønsker å oppbevare noe som krever romtemperatur. Utgangspunktet er enten å ha et kjøleanlegg i et rom hvor vinduet åpnes for å få ned temperaturen. Eller å benytte en bod som ikke har noen vinduer, bare en dør. Jeg bor i annenetasjen i en 10 mannsbolig.
HSt
   #10
 26 298     Lillestrøm kommune     0
I dag med 28C ute så kjøler ikke et åpent vindu.