818    4    1  

Innstilling av Flexit UNI 3

 44     0
Hei!

Ser at det har vært noen innlegg tidligere, men jeg finner ikke helt svar på det jeg lurer på.

Når vi tok over huset så var avtrekk stilt på 100%, og tilluft på 80%.
Iflg tegningene fra Flexit, så skal det stå på 57% avtrekk og 60% tilluft, men dette skaper vel et overtrykk (fra det jeg har lest, så ønsker man undertrykk?).
Har foreløpig forsøkt så godt jeg kan å stille det inn til 57% avtrekk og 60% tilluft, men bør jeg heller forsøke å få til et undertrykk?
Holder det da å bare reversere instillingene, dvs 60% avtrekk og 57% tilluft, eller bør jeg gjøre noe mer?

Er det for øvrig noen som vet om noen steder som selger CI600 panelet noe rimeligere enn 2750kr?

Edit:
Jeg blir for øvrig ikke helt klok på tilleggsvarmen, har stilt den til ca 18 grader. Når den er skrudd på, så kan jeg se i Tibber appen at det trekkes ca 1400W i ca 1 minutt, ca hver 2-3 minutt. Er dette riktig? 
Innetemp er 22 grader, utetemp akkurat nå -6.

HSt
   #1
 26 726     Lillestrøm kommune     0
Ingen ventilasjons ekspert, men rør lydfeller o.l vil endre motstand for luft så vifte inn kan ha annen innstilling enn vifte ut og levere samme luftmengde. Er vel derfor anlegg innreguleres på stedet mange ganger. En vifte som suger kan kanskje også ha dårligere effektivitet enn den som dytter luft, så det er mange faktorer. Ventilasjon økes ved mye fukt, tror det er for å redusere risiko for kondens.
   #2
 22     0
De verdiene du ser på tegningene fra Flexit er gitt at alt er montert helt likt med helt like komponenter, men gir en god pekepinne på hvilke innstillinger man kan benytte. Helt normalt at avtrekket krever høyere trykk 😃

Angående varmebatteriet; varmegjenvinneren har ca 80% gjenvinningsgrad, ved avtrekkstempetatur på 22 grC vil det være omtrent 17.5grC etter gjenvinner på tilluften. Ettervarmebatteri er nok on/off med litt varme på elementene som varer et par minutt før den slår inn igjen
   #3
 3     1
Er ingen fagmann, men dette har jeg erfart.

Jeg har bodd i Afghanistan et par omganger, og der var det definitivt overtrykk som gjaldt. Alternativet var å fylle bygningen med finkornet sand som du i hvert fall ville unngå. Ikke noe big deal i Norge kan man si, men jeg vil anta at NAAF vil være uenig da du ellers vil dra inn forurensning, pollen, m.m, og da er liksom mye av renseeffekten med ventilasjon og gode filter borte.

Hva gjelder fare for fuktproblematikk så har jo det noe med luftfuktigheten å gjøre. Har du for høy luftfuktighet 60%+ så er det problemet, ikke overtrykket. Hos meg er det motsatt, i hvert fall nå på vinteren med tørr uteluft. Vi får mellom 20-30% luftfuktighet, som er undre de anbefalte 40-60%, og må nok gå til innkjøp av en luftfukter om jeg ikke finner annen løsning.

Flyttet inn i flunke nytt bygg i desember 2018, et av mange bygd over samme lest.
Leser nå i innreguleringsrapporten fra entreprenøren. Rapporten sier noe om justert mengde kubikk luft inn og ut igjennom alle ventiler. Hvis jeg regner sammen hva som er prosjektert pr punkt for tilluft og avttrek utgjør avtrekk 260 m3/h og tilluft 254 m3/h, altså et undertrykk tilsv. 6 m3/h. Gjør jeg det samme ved å ta det som faktisk er målt får jeg 258 m3/h vs 263 m3/h, altså et overtrykk tilsv 5 m3/h. Ikke helt til å bli klok på, men det støtter nå i hvert fall min teori og hvordan jeg tror det skal være Laughing