62    0    0  

Kald Loft Ventilasjon og etterisolering som

 1     0
Vi har en 2 etasje rekkehus hus fra 1974 som trengte masse jobb. Pusset opp ferdig med RIR, ElektroOverhaul, innvendig etterisolering nede, nye vinder, 3 nye bad. Og nå er det loft sin tur. Ila 2 års nær total oppussing ble ventilasjon nedprioritert. Den gamle mekanisk ventilasjon måtte fjernes da det var asbest og en pensjonert byggmester mente jeg trengte ikke de. 2 bad finnes nede som har avtrekk rett ut via Intellivent 2.0. Bad nummer 3 i andre etasje kaster også varmen rett ut på samme måtte. Induksjonsovn også med vifteren rett ut. Eneste luft forbindelse mellom de etasjene er via trappa. Under bygge tid var strømprisen ikke akkurat som vi har i dag Sad

Jeg ser mange diskusjon om dette men mange er eldre tråder. Jeg planlegger nå balansert ventilasjon, ihvertfall i overetasjen, og koble det senere i de badene nede og 1 soverom. Aggregat og kanalene skal ligge på kaldloft. Samtidig skal jeg etterisolere.

Spørsmålet mitt ang. ventilasjon er om det er greit at kanalene er bakt inn i etterisolering som den her fra 2011.

https://byggebolig.no/passiv-ventilasjon-inneklima/er-dette-tilstrekkelig-isolasjon-av-spiroror-pa-kaldloft

Bjelkene er nok 98 cm med 23 lekt mens isolasjon på loftet trolig er 10 cm glassull mellom bjelkene og 5 cm sydd matte.

Jeg har tenkt å bruke glava raft i kanten og resten blir det 200mm isolasjon, takutstikk er apen derfor blir det forhudningspapp over isolasjon. Andre spørsmålet mot er om det er greit å sette på 200mm isolasjon oppå eksisterende isolasjon eller må jeg ta bort den sydde isolasjons matte.

Takk for alle innspill

Hilsen
Benri