82    2    0  

Kaldras-spjeld i enden av kanal?

 248     Bærum     0
Jeg har et litt utdatert røropplegg for ventilasjon i mitt hus, der det blant annet tidligere stod en fraluftsvarmepumpe. Denne er borte, så nå står jeg igjen med en Ø160 kanal som går ca 5m i etasjeskiller og ut av veggen. Her vil jeg nå ha inn en ny baderomsvifte for å gi et svakt undertrykk i det som skal bli en grovinngang for spyling av tøy og sykler mm. Da blir det selvsagt fint med en vifte som er fuktstyrt. Men jeg må ivareta kulda i kanalen på et vis, siden det er helt merkbart kjølig langs gulvet når det blir -10 og kaldere ute. 

Finnes det noen gode patenter for dette som kan gi meg et spjeld i ytterveggen, evt en vifte-enhet som kan monteres med ledning via kanalen uten å måtte demontere annet enn den utvendige rista på veggen?

Eller finnes det noen enkle mekaniske fjærbelasta spjeld som er driftssikre nok OG svake nok i fjæra til å fungere med en baderomsvifte?
Signatur

HSt
   #1
 36,371     Lillestrøm kommune     0
Jeg har en slik Biltema sjallusi på utløpet av mitt radonsug. Lamellene løfter seg ikke sp mye men det er mest pga ikke alt for stor luftmengde (pt er det den lille Biltema kanalviften som blåser ut)

Nå stikket mitt rør litt ut fra veggen for at fuktig luft ikke så lett skal krype opp bak kledningen, at røret er isolert er viktig
  (trådstarter)
   #2
 248     Bærum     0
Ja, det er kanskje litt skummelt med risiko for kondens i røret. Slike skal vel helst ha bittelitt fall ut av veggen.

Jeg har en Flexit liggende, men den er bare for 100mm kanal. Det går sikkert fint, det er jo ikke store luftmengdene som skal ut uansett.
Signatur