139    9    0  

Må man passe på at systemet er balansert hvis det legges inn ekstra avtrekk?

 98     0
Jeg har et skap hvor det i toppen av skapet går et avtrekksrør inn til toalett, i samme rommet som skapet står er det også tilluft. I dette skapet er det noen PCer som genererer en del varme og en 3d printer. Jeg tenkte det kanskje kunne være en idé å koble på et ekstra avtrekk på avtrekksrøret, dvs et T-rør med en avtrekksventil, så kan det kanskje trekke med seg litt varme fra PCene og eventuelle partikler fra 3d printeren når den av og til står på. Er det noe i veien for å bare koble på et avtrekk eller er det noe jeg må tenke på i forhold til hvor mye luft som går inn og ut forskjellige steder eller andre ting?


HSt
   #1
 26 350     Lillestrøm kommune     0
Er det ventiler i yttervegg må bare nok ventiler være oppe, men du beskriver tilluft og da tror jeg du har balansert ventilasjon da skal luft inn balanseres med luft ut.
  (trådstarter)
   #2
 98     0
Det er ingen ventiler i yttervegg. Lurte litt på om det hadde noe å si at antall avtrekk blir endret om den da evt bare trekker litt mindre fra toalettet.
HSt
   #3
 26 350     Lillestrøm kommune     0
Men du skriver tilluft og da balanseres mengden mellom inn og ut enten med spjel eller innstilling på vifter
   #4
 1 582     Norge     0
Det går fint. Tilluften din sammen med utsug fra toalettet vil like bra med din løsning. Jeg har samme løsning på mitt soverom til vaskerom.
HSt
   #5
 26 350     Lillestrøm kommune     0
Men korrekt skal han øke tilluft mengden for å kompensere for økt avsug. Undertrykk vil suge mer f.eks Radon fra grunnen.
   #6
 1 582     Norge     0
Balanseringen er upåvirket da ventilen mellom rom og bad ikke er balansert(bare en åpen lydfelle?). Det er tilluft rom og utsug bad som har balanse.
   #7
 19 917     Akershus     0
Du trekker luft fra boligen, gjennom et PC-skap, gjennom toalettet og ut? Dette forstyrrer ikke balansen per se, men strømningen gjennom PCskaper bør ikke tilføre alt for mye strømningsmotstand. Trolig helt ok.

Derimot, dersom du mener i tillegg å montere et ekstra avtrekk fra PC-skapet og rett ut veggen, vil boligen få et underskudd på luft og en får undertrykk. Luft vil da sive inn gjennom alle utettheter, ev opp fra grunnen.
Signatur

  (trådstarter)
   #8
 98     0
Ikke noe rett ut nei, bare en ekstra ventil på eksisterende rør til toalettet som allerede går over øverste hylle i skapet.

Det må vel da kanskje stilles opp på aggregatet hvis det skal forbli like mye avsug på toalettet som nå, med tilsvarende endring på tilluft? Toalettet er såpass lite at lufta byttes raskt uansett så tror ikke det skulle være nødvendig.

Det er IKEA garderobeskap med veggmontert rack og uttrekkbare hyller til tastatur etc. Tror det skal gå greit med luft gjennom, men vurderer å sette en ventilasjonsåpning med filter på toppen av skapet for at det ikke skal trekkes så mye støv inn i skapet.
HSt
   #9
 26 350     Lillestrøm kommune     0
Han skriver vel at han setter på en T- på røret og dermed får to utventiler på samme rør

Gjør han som beskrevet over og drar luften gjennom skapet inn på badet så er jeg enig at han ikke endrer bslanseringen