1 397    10    3  

miniventilasjon soverom

 2 039     Sørlandet     0
Ønsker å forbedre inneklimaet på soverommet uten å måtte fryse meg ihjel. Foreløpig har vi klart oss i mange år med åpent vindu, men vi er jo lissom i 2017 nå. ved kraftig væromslag har det også blitt kondens på vinduet og balkongdøra som bare er ett par år gamle så det kan tyde på for lite luftutskiftning til tross for vindusventil åpen og vinduet i luftestilling. Så ut med dårlig lukt, varmegjenvinning og kvitte seg med høy luftfuktighet er målet uten at det bråker

Har sett på mitsubishi sinhttps://www.miba.no/butikk/nettbutikk/vl-100-miniventilasjon/ som virker veldig kjekk men tar fryktelig mye plass og er lite estetisk tiltrekkende

Har også sett på flexit Room https://www.flexit.no/produkter/romventilator/romventilator_roomie_dual_wifi/romventilator_roomie_dual_wifi/ men sliter med å se hva den gjør annerledes enn en billigere fra foris? 

Foris sin twinfresh https://www.foris.no/produkter/ventilasjon/twinfresh-expert-rw1-50 er den jeg til nå synes virker best for meg

Hva mener forumets kloke hoder?

Jeg er også litt forvirret hva gjelder plassering. Jeg har 3 alternativer alle med sine pros & cons.

ALT 1: over balkongdøra: er vel muligens den beste plasseringen i forhold til luftstrømmen. MEN da må forlenge kabelen som følger med siden det er 3,5m til stikk. Jeg kan heller ikke sentrere denne imellom dør og vindu pga bæring (limtre som bæres på stolpe mellom vindu og dør). 

Alt 2: Ett kompromiss mellom luftstrøm og der jeg aller helst ønsker den (ALT 3). 

ALT 3: Her er der jeg ønsker den. Godt gjemt og nærme stikk. Dessverre kommer den lavt på veggen (Limtre her og så topp ventil ca 25cm under skråtaket) bare knappe meteren over gulvet. Hvor mye har dette å si for funksjonaliteten?

Hvor ville dere ha plassert den og hvorfor? og hvilken romventilator ville dere ha valgt? Evt noen andre som gjør jobben, gjerne billigere også 

Meget takknemlig for tips i dette. Er helt grønn på detta;S
miniventilasjon soverom - Soverom mot balkong.JPG - zippyminiventilasjon soverom - Soverom pipe og balkong.JPG - zippyminiventilasjon soverom - Soverom pipe.JPG - zippyminiventilasjon soverom - Soverom plantegning.JPG - zippy

  (trådstarter)
   #1
 2 039     Sørlandet     0
Sendte en mail til foris siden det var deres løsning som jeg syns ser kjekkest ut. venter spent på svar

Men om noen har en upartisk mening så del den gjerne:)

Andre leverandører hører jeg og mer enn gjerne fra;)
  (trådstarter)
   #2
 2 039     Sørlandet     2
Update om andre skulle ha lignende utfordring:

Da er miniventilasjon fra foris.no installert. Gikk for alternativ 3 etter å ha konferert meg med både foris og ventilatør. Alle ink meg er vel enige at det ikke er den optimale plasseringen men at den allikevel skulle gjør jobben helt fint.

Noe den også gjør nesten lydløst på laveste trinn

Jeg gikk for modellen med wifi. Det angrer jeg ikke på.Selve kontroll-appen finnes i to utgaver. Den første versjonen kunne godt ha litt flere funksjoner, noe den andre har. Men denne fikk jeg ikke til å koble til og det finnes heller ingen bruksanvisning til den.
   #3
 38     0
Stilig! visste ikke at slike produkt fantes. Ser forøvrig at flexit viften tar ut gammel luft og inn ny luft på samme tid(noe som mest sansynlig hadde funka i et slikt hjørne som alt 3?).
Med foris viften blir det ikke da overtrykk når den får inn ny luft og undertrykk og kald trekk når den tar ut gammel luft?
   #4
 19 917     Akershus     0
Den «puster ut og inn. Trykket inne går litt opp og ned. I pustekanalen ligger en porøs keramikkloss. Når luftstrømmen går ut, varmes klossen. Når luftstrømmen går inn, vil klossen lunke innsuglufta. Mao, du bytter luft, men beholder en andel av energien.

Kobler du to enheter i samme rom, kan disse stilles til å puste i mottakt og trykkvariasjonene blir mindre.
Signatur
  (trådstarter)
   #5
 2 039     Sørlandet     0
Stilig! visste ikke at slike produkt fantes. Ser forøvrig at flexit viften tar ut gammel luft og inn ny luft på samme tid(noe som mest sansynlig hadde funka i et slikt hjørne som alt 3?).
Med foris viften blir det ikke da overtrykk når den får inn ny luft og undertrykk og kald trekk når den tar ut gammel luft?


Tenker nok at de fungerer like bra. Men plassering høyt og uten tilstøtende vegger er å foretrekke uansett ventilasjon.

Ang trykkforskjeller så tror jeg nok det er så lite at man ikke legger merke til det og om så huset hadde vært så tett hadde det nok blitt bygd med balansert.

En ting med forisvifta er at den er veldig støysvak men det er når den snur man legger merke til den. Dette er pga variasjonen i støy, ikke pga at lydnivået øker men rett og slett at den blir stille noen sekunder. Hvis flexiten ikke puster men blåser og suger samtidig er det ett pluss.
   #6
 10 436     Akershus     1
Jeg har overhode ikke trua på at dette gir høyere eller lavere trykk. Det er så lite trykk sånne vifter kan skape, at eneste mulighet er at luft kommer ut/inn andre steder. Da har man riktignok varmegjenvinning i det som blåses ut/inn gjennom veksleren, mens tilsvarende mengde går uvekslet ut/inn et annet sted.

Vi har en lang tråd om akkurat dette her på forumet. miniventilasjon vs. balansert ventilasjon.
Signatur
  (trådstarter)
   #7
 2 039     Sørlandet     0
Da er det bekreftet fra fabrikk at twinfresh vent 2 appen ikke er kompatibel med denne vifta Twinfresh Vents (1) er den som skal brukes. Litt synd da 2’rn hadde muligheter for ukesplanlegging pluss ett par andre.

1’rn er allikevel å foretrekke fremfor fjernkontroll og wifi gor muligheter for utvidelse uten å kable

   #8
 30     0
Puster litt liv i denne tråden igjen ettersom jeg ønsker noen innspill erfaring rundt ny vifte til et soverom. Finnes det modeller som oppfyller følgende:

- Varmegjenvinningsfunksjon UTEN at viften slår seg av/på for å bytte ut luft (pustefunksjon). Dette vil være forstyrrende mtp på støyvariasjoner på et soverom.

- Ventilasjonsmodus som er mulig å aktivere når det er varmt om sommeren for å få inn kald luft?

Noen som kan komme med noen anbefalinger?

   #9
 19 917     Akershus     0
Denne mener jeg gir en jevn dur https://varmepumpeshopen.no/produkt/mitsubishi-miniventilasjon-vl100/?gclid=Cj0KCQjwlN32BRCCARIsADZ-J4s7-8znk8saodTUsJlbzk-t60CIZ9PmQ0X9XkcjYU61DZyomSfDUNYaArdSEALw_wcB

Det er to prinsipper for slike små anlegg. Den over er et krympet anlegg med en kryssvarmeveksler (tror jeg). Da går lufta samme vei gjennom systemet hele tiden.

De små som er kommet i senere år er en variant av kassettvarmeveksler. Større anlegg har to kassetter en kjøles av inngåeende luft, mens den andre varmes av avkastet. Etter noen minutter snus vindretningen med spjell. Disse små er enklere met én kassett. Enten monteres de enkeltvis. Da må de «puste ut og inn ved at vifta snur, eller de monteres parvis i motfase. Igjen ved at viftene snur.

På sommeren .å en enten la dem puste, er det kaldere inne enn ute, vil det være en fordel. Om en skulle ønske å la dem fortsette å gå én vei, må dette kunne stilles inn. Videre, om en har «pusteversjonen , må en ha en vanlig veggventil stående åpen for å få sirkulasjon. Ev kan en kanskje ta ut selve kassetten.
Signatur
   #10
 37     0
Ventilatorer med kryssvarmeveksler og kontinuerlig luftstrøm tar dessverre ganske mye plass inne i rommet.

Desentrale ventilatorer som puster vekselvis ut og inn er ganske diskret. Lunos, og muligens fler, har en "sommermodus" hvor vekslingsintervallene for en periode kan økes til 1 time. Da varierer ikke lyden av luftstrømmen og det er heller ingen varmegjenvinning (bare frisk kjølig uteluft).

Lunos kan også slås av i en kort periode, f.eks. om en vil ha det helt stille en time eller to når en skal sove.

En "pusteventilator" og vinduet på gløtt gjør soverommet til en kjøligere sone enn resten av boligen, som KjellG skriver.
Signatur