#31
 167     0
Hei
Selvsagt er alle tester gjort under mer eller mindre optimale forhold. Likt alle tester gjøres.
Vi har selv montert denne i flere eiendommer rundt om i Bergen med godt resultat. Spesielt i forhold til bedre luftkvalitet uten at noen har klaget på støy. (Disse er igang døgnet rundt)
Når det kommer til over og undertrykk i et rom eller en bolig så er dette veldig marginelt. Det er veldig få boliger er så tette at dette vil merkes.
Men det er også mulig å seriekoble flere enheter slik at de arbeider i motsatt modus.
Som HelgeTheMan skriver så er kapasiteten oppgitt ved kun ut eller inntrekk.
Signatur

   #32
 576     0
Det er også et godt poeng... Er ikke så mye nytte i varmegjenvinning når den uansett vil trekke inn uteluft fra et anned stad pga undertrykk og blåse varm luft rett ut pga overtrykk i syklusen... For min del blir det nok handel hos Miba så får jeg heller forsøke å passe godt på varmeveksleren. Er uansett sjelden under ti kalde på vestlandet Smile
  (trådstarter)
   #33
 10,486     Akershus     0
Hvor mange m3 luft dytter den ut/inn pr. syklus?

Hva man -merker- er jo en ting, men luftene er jo ikke tettere enn at om man dytter 1 m3 luft inn, så vil 1 m3 luft sige ut et annet sted. Vil jeg tro .. ?
Signatur
   #34
 25,066     Akershus     0
Ta en sykkepumpe og hold for. Du kan trykke stempelet et godt stykke før du merker motstand.

Vil nok gå inn endel luft før trykket blir vesentlig og luft unslipper. Luft vil også stoppe opp i vifta når trykket øker.
Signatur
  (trådstarter)
   #35
 10,486     Akershus     0
Bortsett fra at i et hus vil det ikke være mulig å få overtrykk av noe særlig slag. Kanskje, muligens på et potte tett TEK15-hus, men ikke på et gammelt.
Signatur
   #36
 131     Harstad     0

Dette er interessant. Ser dog at den fra Foris virker å ha svært mye lavere kapasitet enn Lossnay fra Mitsubishi... Den er oppgitt til maks 54 m3/h, antar dette er ved standard drift dve ingen varmegjenvinning. Skal den kjøre vekselvis inn/ut for å ha varmegjenvinning blir det vel under halvparten av dette igjen. Mitsuen er oppgitt til 50/100 m3/h kontinuerlig...

Blir derimot litt skeptisk til mitsubishien da det står så mange forbehold i manualen... Enheten må skrus av ved lave temperaturer ute eller høy luftfuktighet inne for ikke å ødelegge varmeveksleren... Trodde det var da man hadde mest behov for ventilasjon og varmegjenvinning... ;)


Den har faktisk 60/105 m3/h kapasitet på lav/høy hastighet http://www.miba.no/wp-content/uploads/2014/06/Miniventilasjon.pdf

Ved temperatur kaldere enn -10 grader skal man slå av enheten for å unngå kondensdannelse.
Men det er vel ikke så stort problem for de fleste kanskje, iallefall ikke her jeg bor.
Ligger stort sett fra -5 til +5 mesteparten av vinteren.
   #37
 576     0

Ved temperatur kaldere enn -10 grader skal man slå av enheten for å unngå kondensdannelse.
Men det er vel ikke så stort problem for de fleste kanskje, iallefall ikke her jeg bor.
Ligger stort sett fra -5 til +5 mesteparten av vinteren.

Jepp, var det jeg konkluderte med også Wink

   #38
 358     Rælingen     0
Interessant tråd. Har et gammelt torp i Sverige hvor jeg ikke er fornøyd med inneklimaet. Tror et slikt system hadde fungert like bra der. Ser jo ut til at trådstarter er fornøyd med enheten.
  (trådstarter)
   #39
 10,486     Akershus     1
Hadde helt glemt av det, men det er visst jeg som er TS her Smile

Jo, den fungerer veldig bra. Den står normalt bare på når det er noen der, men det gjør allikevel veldig stor forskjell. Det er virkelig natt og dag.
Signatur
nik
   #40
 633     0
Til typisk hyttebruk vil nok en solventilator gjøre mye av jobben godt nok.
Koster mindre, og trenger ingen strømtilførsel. Denne kan stå og surre året rundt, og sørge for at inneluften ikke blir fuktig og innestengt.
Begrensningen er at en solventilator må ha sol for å fungere, og man må plassere den på den mest solrike veggen.