149    4    0  

Montering av ventilasjonsanlegg, anbefallinger.

KE
 3 040     Hordaland     0
Skal til å montere balansert ventilasjon, ventilasjonen blir behovstyrt der alle ventiler styres hver for seg.
Har noen spørsmål jeg håper noen kan svare på:
  • Det står i manualen at man skal tape eller skru fast spirorørene, leser også de som anbefaller popnagler. Både aggregat og mesteparten av rørføringer vil ligge på kaldtloft. Isoleres med glavalamellplater. Jeg skrur fast rørene med klammer litt over bjelkene slik at det er lett å isolere. Rørene vil dermed ikke kunne flytte på seg. Holder det å tape spirorørene? Om jeg skulle finne på å gjøre noen endringer en gang er det kanskje enklere om rørene er tapet.

  • Har åpen trappeløsning, stue i øverste ettasjen. Planen er å ha tilluft i stue og avkast over trapp samt to våtrom, i tillegg blir det en bod og ett bad i underettasjen som trekker luft fra stuen. Jeg ønsker også at varme fra den åpne gangen i underettasjen skal kommet til nytte i øverste ettasjen. Vil jeg få noen utfordringer her?

  • Tenker å montere aggregatet på to plater med lyddempenede plate mellom. Er det noe spesiell plate som egner seg bra? Eventuellt andre måter å montere aggregatet? Jeg ønsker å montere det litt opp på takstolene for å sikre tilgang i gulvet på loftet, setter den nok i midten mellom w-takstolene såpass høyt at jeg fortsatt kan få ut deler.

  • Andre tips?   #1
 3 332     0
Tror ikke ventilasjonen din vil flytte nok luft til at det gjør noen vesentlig forskjell på temperatur, med mindre du har tenkt å virkelig overdimensjonere (10x normalt). Har vært ganske mange tråder der folk prøver å flytte varme ned en etasje med vifter etc, men uten å lykkes.
KE
  (trådstarter)
   #2
 3 040     Hordaland     0
Nå ønsker ikke jeg å flytte varme ned men jeg ønsker at varmen nede skal havne oppe, til tross for at det kun er avtrekk nede. Så luft vil bevege seg nedover men varmen vil jeg skal stige opp. Jeg tror nok varmen vil stige grunnet den beskjedne mengden luft som beveger seg ned trappen. Jeg er mer bekymret over at varmen vil ende opp i avtrekksventil over trappen.
Planen var å ha avtrekket for stuen over trappen i øst og tilluft i motsatt ende av stue i vest ved vinduene.
   #3
 3 332     0
Varme blir jo ikke borte i et balansert ventilasjonsanlegg, ergo den vil evt flyttes? Tror uansett avtrekket er for lite til å påvirke dette i vesentlig grad.
KE
  (trådstarter)
   #4
 3 040     Hordaland     0
Avtrekket vil behovsstyres så det skal være lite frem til man er flere folk, og da avtar jo varmebehovet så da er det bare bra om varmen ender i avtrekket. Satser på at det blir bra.
Hva med tape vs skruer vs nagler?