69,213    82    14  

Riktige innstillinger til balansert ventilasjon

 1,445     2
Kunne være greit å få samlet diverse innstillinger på ventilasjonen her på forumet.
Av merker som Beam, Villavent, Flexit og andre, jeg kjører standar innstillinger nå, men ville likt å fått tips på hvordan jeg kan få undertrykk eller overtrykk og andre justeringer på mitt beam anlegg.
Leser i en annen tråd at det er mange har som feilinstallert ventilasjon, feil bruk osv.
Så hva er feil og hva er så riktig, kom med tips :)

   #1
 618     MALM     2
Beam anlegg har ett grensesnitt som går langt over vanlig forbruker så anbefaler og lese fdv.
ellers må installatør/prosjekternde ha dette oppsett og overlevert til forbruker.
m andre ord fasit finnes ikke alt etter bruk osv osv
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 1,445     1
Såpass.
Det synest jeg var dårlig. Leste for en god stund siden at det skulle være vedfyrprogram på anlegget til beam, men har ikke funnet dette i manualen etter det jeg har sett hitil.
Avansert fjernkontroll er fint det men det bør kanskje være litt brukervennlighet også.
   #5
 618     MALM     2
forc er forsering, dvs du må programmere inn en verdi det skal gå i når du trykker forc,fortrinnsvis max.( da går det ex 30 min i max og tilbake til normal automatisk)
Signatur
   #6
 144     1
Monterer et Flexit anlegg i forbindelse med renovering. Har bestilt trådløs forseringsbryter som kjører et overtrykk på innluft i forbindelse med vedfyring (har ikke mulighet for friskluftstilførsel direkte til vedovn). Har tenkt litt på dette, er det ikke en risiko ved overtrykk i hus? Vil man ikke da trykke varm luft inn i veggene og øke faren for kondens, selv om det bare er for en tidstyrt periode på noen timer?
   #7
 24,668     Akershus     0
Enig i at det er tryggest å kjøre med et svakt undertrykk. Imidlertid tror jeg ikke dette vil være noe problem. Du vil ved tilbakegang til normal undertrykksdrift trekke luft/fukt tilbake.

Videre kan det tenkes at du bare behøver å kjøre overtrykk til pipa er noenlunde varm. Da vil du ha sug i pipa også, kankje tilstrekkeilg.
Signatur

   #8
 144     2
Tja, selv om pipen blir varm så må det jo hentes luft fra et sted. Varm pipe fører bare til bedre trekk gjennom pipen, men like mye luft må jo dras fra stuen...derav hele poenget med en forseringsbryter som kjører anlegget i en modus med mer luft inn i hus enn det som trekkes ut. Men, finner ingen data som viser hvor mye ekstra luft som kjøres inn
   #9
 9,677     Kysten     0
Jeg tror ikke det er noe problem så lenge du husker å justere tilbake når vedovnen ikke brenner. Ovnen bruker såpass mye luft at den vil sluke det du tilfører fra ventilasjonsanlegget.
   #10
 144     1
Uni-3 anlegg. Fikk mitt nye c-600 panel i dag som gir meg en del fler valgmuligheter med tanke på styring av luft. På Normal drift har jeg justert ned inn og ut-luft med 10% i forhold til prosjektert. Ligger nå på rundt 55 % og lyd og luftkvalitet er nå bra. Fikk også sendt noen skumgummi greier som jeg har dyttet opp i lydfellene på soverom for å dempe lutstrøm noe

Innetemp er innstil på 18 grader ( lavere føler jeg gir kald trekk, spesielt i de lengre kuldeperiodne vi har hatt her nord) . Kikket litt på "driftsinformasjon og total bruk. 500 timer driftstid på anlegget og 100 timer på varmeelementet (1400w). Gjennomsnittstemp i siste ukene har ligget på minus 3 grader. Vil si at elbatteri trekker i snitt 7 kwh i døgnet. Hva ligger deres anlegg på?

Min-innstillingen har jeg sattt til ca 40% (brukes om natten fra 00:00 til 06:00) max innstillinger har jeg justert ned til ca 80% ( over dette får jeg plystrelyder fra kanalene og voldsomt sug/utblås. Bruker den med timer funksjon 30 min ved dusjing av flere en en person.
Også montert en trådløst forseringsbryter for økt tilluft ved vedfyring. Det den egentlig gjør er å sette avtrekk til min og innblås til Normal som gir et visst overtrykk. Kan endres slik at jeg får maks tilluft og normal avtrekk.

Kan man i tillegg montere en fuktmåler på bad? Den opptar nemlig en av plassene på,kretskortet som brukes av den trådløse forseringsbryteren til vedfyringen. Skulle hatt en enkel av/påbryter evt fuktmåler på bad som kunne justert anlegget noe opp mens man dusjer, men ser ikke hvordan jeg skal koble dette når jeg allerede har en trådløs enhet for forsering ifb med vedyring. Kan man kjøre to ledninger ned i samme slot på kretskortet