#31
 1,725     Trondheim     0
Ser den Britax, dog virker det slik at de som har et agregat med et innebygt varmepumpe at den klarer å holde stabil innetemp ned mot -5.
Det man betaler for er vel å få en integrert løsning (og for å slippe elektrisk forvarming) for å slippe å ha et styggt/støyende innedel på stua hvis man tenker på varmepumpe + at faktisk få kjøling i ALLE rom, ikke bare der pumpens innedel står.
Enig i at det er dyrt, det var det som gjorde at jeg ikke valgte exvent. , har iofs ikke varmepumpe heller , men tillegskostnad hadde nok blitt 25-30000 i forhold til luft-luft+ ventilasjon.

MVH
Sakke

   #32
 3,997     Oppland     0
Kommer jo faktisk veldig langt på vei med denne ekstrakostnaden til å finansiere en luft/vann varmepumpe og gulvvarme..
Når du alikevel må ha ekstra varmetilskudd så ser ikke jeg poenget i allefall, men det er jo og grunnen til at jeg og gikk for vanlig rotorgjenvinner.
Sparte i allefall 50.000kr på det, som har dekket alt av rør, varmefordelingsplater osv til gulvvarmen, kun energikilden som blir ekstra.
No-brainer for mitt vedkommende Smile
   #33
 1,725     Trondheim     0
Helt riktig, det var min konklusjon også, gikk for gulvvarme (hadde gjort det uansett) , har dog ikke borret enda....
Vill bare diskutere argumentasjonen rundt disse (har dog blitt litt OT mht til trådens utgangspunkt, men men...) Når man kommer til økonomi så begynner det bli flere sakargumenter...

MVH
Sakke
   #34
 249     0
Hvis ventilasjonsanlegget er lagt opp tradisjonelt, så vil tilluft og avtrekk være høyt oppe. Er luften som kommer inn kald, så vil denne falle mot gulvet og sørge for sirkulasjon. Er tilluften varmere enn luften i rommet så vil denne naturlige konveksjonen forsvinne, og den nyoppvarmede luften vil suges ut igjen.

Hvis man legger opp ventilasjonen slik at avtrekk er høyt oppe, og tilluft er langt nede, og man samtidig benytter høy hastighet på tilluften, så vil man virvle opp litt, og skape en kunstig sirkulasjon, men en sirkulasjon likefult. Varmen vil spres til hele huset. Jeg kan se betydelige bakdeler med dette. Først og fremst så vil man enten måtte ha høy temperatur på soverommene, eller lav luftutskiftning. Jeg liker ingen av alternativene. Man vil alltid måtte velge mellom dette i alle rom. I tillegg så vil kjøle-funksjonaliteten bli mindre gunstig om sommeren siden den kalde luften nå kommer ved gulvet. Jeg liker heller ikke tanken på den økte støyen. luft i bevegelse skaper lyd, raskere bevegelse gir høyere lyd, og med en dyse som gir høy lufthastighet får man nødvendigvis mer lyd.
   #35
 1,725     Trondheim     0
Her blandes det termodynamikk og hvordan luft beveger seg. Helt STILLESTÅENDE luft blir skiktet slik at den varme samles opp til taket. Nå er det snakk om 1 luftskifte hver 2. time, dette handler om såpass mye luft i bevegelse at jeg er sterkt i tvil om at luften legger seg pent at med taket for så å bli sugd ut igjen. I tillegg må man ta hensyn til at utsug er i et annet rom (bad,kjøkken, vaskerom)og store deler av dette blir skiftet via spalt under dører og hvis døren er åpen så har du 30-40cm hindring som skaper turbulens.
Skulle være intressant å se "vindtunnel" type illustrasjon av  luftstrømmer ved de forskellige scenariene...mate in farget luft for å se hvordan lufta fordeler seg....

MVH
Sakke
   #36
 618     MALM     0
i ventbransjen brukes ofte røykpatroner for å se luftbevegelse i praksis(hvordan luften fordeler seg)
derfor en gylden regel om at det fungerer best med undertempert luft til ventilasjon.
i større lokaler med noe takhøyde brukes ofte proppelvifter i taket for å presse ned varmen.
det finnes også indikasjoner på hvordan vær enkelt tillufsventil fordeler luften.
skal du ha noe effekt ut av evt oppvarming/kjøling må det til utrolig mye større luftmengder en hva
standard boliganlegg har. da bolig har ett krav på 0,5 skift i timen noe som er meget lite pga,
lite personbelastning,dører ofte oppe,lite forurensing osv.
bilverksted i sammenligning skal ha 15 skift i timen, så skoler osv.
ellers skal ventilasjon begrenses i kuldeperioder, men har en boliganlegg som varmer opp huset blir jo det stikk motsatt, da det skal til mye luft for å varme og mye kwh for å snu 20 minus til 22 pluss.

etter alt jeg har sett i praksis så kommer all min varme ut ved golv.
og pusteluft ved tak ;D
Signatur