1 140    21    2  

Støy og vibrasjon fra Villavent VEP2 i etasjen over

 11     0
Hei,

Jeg sliter med vibrasjonsstøy på 63 dbc og 32 dba i stuen over vaskerommet hvor VEP2 er plassert. Når aggregatet setter i gang, høres det ut som om man sitter på danskebåten eller at en bil står på tomgang utenfor. Huset er ett år gammelt og støyen har vært påtagelig helt fra start. Utbygger sliter med å finne noen løsning, montøren har vært innom flere ganger og mener de har montert i henhold til spesifikasjonene og derfor ikke kan gjøre noe mer. Utbygger begynner å bli tom for idéer, men jeg har foreslått å bygge inn aggregatet i en støyisolerende boks. Dette skal visstnok tas opp til vurdering.

I tillegg har jeg ikke fått avdekket hva som er av isolasjon i etasjeskillen mellom vaskerommet og stua. Kanskje er det bare et tomrom for kabler og ventilasjonskanaler, hvor lyden bærer tvers igjennom. Skulle det ikke vært 15 cm glava (som det kanskje ikke er plass til), som ville hjulpet på støyen?

Er det noen som kan gi meg råd om hvordan dette kan utbedres? I verste fall må jeg sette inn profesjonelt firma på egen risiko for å utrede problemet og bevise at huset ikke tilfredsstiller TEK10.


 

HSt
   #1
 26 350     Lillestrøm kommune     0
Kjenner ikke modelltype, men hvordan er anlegget montert ? På jobb har vi et lite bolig ageregat på vegg på i et T-kjøkken, der henger det på vegg i noen feste klamre men mellom klammer og selve aggeregstet (metall kassen) har de lagt mellom noe fleksibelt materiale, jeg antar det er for å stoppe støy. Tar du et bilde av anlegget ?
  (trådstarter)
   #2
 11     0
Aggregatet et innebygd i vatmtvannsberederen som igjen står på knotter på flisene i vaskerommet. Selve aggregatet er den øvre delen og berederen er totalt ca 180 høy. Støy og vibrasjon fra Villavent VEP2 i etasjen over - received_10159789282110300.jpeg - KaffeKnutVentilasjosnsslangene går vertikalt fra toppen og forsvinner opp under himlingen.
HSt
   #4
 26 350     Lillestrøm kommune     0
Er det virkelig en kobling mellom ventilasjon og varmtvsnbsbeholder eller er de bare plassert over hverandre ? (Evt avtrekksvarmepumpe?) Legger du hånden på ageregatet kjenner du noen vibrasjoner ? Er det lydfeller montert på anlegget ? De burde vært fleksible
  (trådstarter)
   #5
 11     0
Det er del av et anlegg for balansert ventilasjon og jeg fortstår det som om luften går igjennom berederen for å varmes opp på vei inn. Virker som om de er bygget i hverandre. Selve aggregatet vibrerer litt og støyer med 48 db på 1 meters avstand. Kjenner dessverre ikke til hva som er brukt av lydfeller etc. Burde det ikke være noen form for isolasjon i etasjeskillet? Ellets slår vel lyd og vibrasjon tvers igjennom?
HSt
   #6
 26 350     Lillestrøm kommune     0
Jeg kjenner jo ikke anlegget men det et jo skrudd fast rett i veggen så alt av vibrasjoner koblet jo videre. Har du funnet noen montasje veiledning e.l på nettet ?
  (trådstarter)
   #7
 11     0
Berederen står støtt på flisene og det er i ettertid blitt satt inn fleksible rør i stedet for kobberrør inn mot veggen for at vibrasjoner ikke skal føres. Har ikke lest monterinsveiledningen, da må jeg evt demontere dekselet og sette meg inn i det tekniske. Har lest om folk som henger aggregater i fjærer og bygger isolasjonsbokser og lurer på om det finnes noen tilsvarende løsning i dette tilfellet.

  (trådstarter)
   #10
 11     0
Nei, dessverre, støyen kommer fra aggregatet. Merker det tydelig når det skrur seg på. Viftene er tilnærmet lydløse.