52    0    0  

Tips for å få jevnere varme i leilighet

 1     0
Hei, jeg bor i en liten ettroms leilighet som har sentralisert avtrekk (markert i rødt på tegningen). Markert i blått på tegningen kommer friskluften fra tre ventiler over vinduet og døra på balkongen.

Under vinduet har jeg montert to Nobø listovner som gir 500w og 1250w. Om vinteren bli det nokså trekkfullt under ventilene. Kjenner ikke nødvendigvis trekken, men det er merkbart kjøligere. Der har jeg sofaen, så det er litt irriterende. Den jevne varmen fra ovnen hjelper, men den blir med videre inn i leiligheten og det er helt klart varmest ved kjøkkenet og gangen. 

Ventilene er flexit lydventiler med filter. Jeg har strupet de to over vinduene helt ned (fremdeles åpne) og har latt den over døra stå helt åpen. Da virker det nokså balansert. Struper jeg den over døra blir det undertrykk og det begynner å suse i ventilene. 

Er det noen som har noen lure løsninger til å få mer jevn temperatur i et slikt oppsett? Øker jeg temperaturen blir det egentlig bare mye varmere innerst hvor jeg strengt tatt ikke trenger den. På kjøkkenet står stekeovnen og platetoppen så der blir det som regel varmt nok når jeg holder på og på badet er det gulvvarme. Tips for å få jevnere varme i leilighet  - IMG_0517.jpeg - vetil1