246    8    0  

Ventilasjon i kjellerleilighet

 32     0
Har en kjellerleilighet hvor det er litt fuktig luft. Ser dette typisk på kalde dager da det samler seg litt fukt nederst på vinduene. Vurderer å bytte ut to av veggventilene med Twinfresh Expert RW1-50. Hvordan vil dette fungere om det er en ventil som står åpen i samme rom? Badet har vanlig mekanisk vifte.
Ventilasjon i kjellerleilighet - Skjermbilde 2020-09-02 kl. 14.29.12.png - soldeide

   #2
 20 744     Akershus     0
Start med å la badeavtrekket gå døgnet rundt og sett gløtt på dørene. Lukk ev ventil 1 og 2, la soverom og badeør stå på gløtt. Gjorde susen på hytta.

Om du setter inn Twinfresh, synkroniser dem og sett soveromsdøra på gløtt.
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 32     0
Hei og takk for svar. Leiligheten er i sokkeletasjen på min enebolig og den er utleid, så det må være et system som fungerer uansett. Vet de ofte har soveromsdøra oppe så det blir gjennomstrømming mellom soverom og stue/kjøkken mesteparten av tiden. Jeg tror og håper selv at dette skal løse problemet, men tar gjerne innspill og tips fra dere andre med erfaring.
   #4
 20 744     Akershus     0
I tillegg må mekanisk avtrekk være på kontinuerlig og badedøra må stå åpen. Luft inn via soverom og ut via badet. Kun passive ventiler i veggene blir litt bingo og tamme greier.
Hytta hos os var født med spalteventiler og uten avtrekk. Den dugget ned. Etter at avtrekk på badet kom på plass har vi ikke trengt å gjøre noe mer.
Signatur
  (trådstarter)
   #5
 32     0
I tillegg må mekanisk avtrekk være på kontinuerlig og badedøra må stå åpen. Luft inn via soverom og ut via badet. Kun passive ventiler i veggene blir litt bingo og tamme greier.
Hytta hos os var født med spalteventiler og uten avtrekk. Den dugget ned.  Etter at avtrekk på badet kom på plass har vi ikke trengt å gjøre noe mer.

Jeg ser at dette vil fungere da mye luft blir byttet ut, men det er et par ting med denne løsningen som jeg ikke ser på som god nok. For det første har jeg som utleier ikke kontroll på at leietager gjør dette. En annen ting er jo at dette blir en ren mekanisk utlufting uten varmegjenvinning som fører til at oppvarmingsbehovet blir veldig stort på kalde dage da fuktproblemene blir størst. Tror du ikke at Innstallasjon av Twinfresh-innstallasjon i to ventiler alene vil bli godt nok?
  (trådstarter)
   #6
 32     0
En liten oppdatering om noen kunne ha nytte av tråden. Har nå installert to stk twinfresh expert RW1-50 (V2) som jeg i utgangspunktet tenkte. Dette har blitt meget bra. Luftkvaliteten har blitt helt super, og luftfuktigheten er nede på et bra nivå.
   #7
 1     0
Hei.
Har samme problem som deg på en utleie leilighet i kjeller, og har tenkt på samme løsning.
Derfor så lurte jeg på ett par ting som du kanskje kan svare på Smile

Kjører du viftene i gjennvinningsmodus eller ventilasjonsmodus (tilluft på ene og avtrekk på den andre) ?

Hvordan er støynivået på de?
Tenker helst på soverommet hvis du kjører i gjennvinningsmodus, er det sjenerende at viften bytter retning hvert 70 sek?

Vet du om det er noen fordeler med twinfresh sine vifter kontra flexit roomie?
De ser ut til å være veldig like, også har jeg mulighet til å kjøpe flexit produkter til en grei pris.