204    6    0  

Ventilasjon kjører kun på maks. Får ikke til å endre

 1     0
Har en Flexit S3 Kryss som styres via en SP30. Anlegget ble installert i 2003.

De siste dagene har det skjedd noe nytt. Nå får jeg ikke lenger til å endre hastigheten på aggregatet, og det vil kun kjøre på maks. 

Når man trykker på knappen, indikerer den grønne dioden  at hastigheten endres mellom min, normal og maks, men aggregatet fortsetter og kjører kun på maks. 

Om strømmen trekkes ut og settes inn igjen starter aggregatet på maks og ikke normal, som det burde gjort (?) 

Noen som har vert borti lignende? 
Hva kan være galt? 

Ventilasjon kjører kun på maks. Får ikke til å endre - IMG_20190820_195912.jpg - RUNDMZ


Ventilasjon kjører kun på maks. Får ikke til å endre - IMG_20190820_214655.jpg - RUNDMZ

TSt
   #2
 7 526     0
Det finnes en tråd til her i disse dager som forklarer ventilasjon som ikke lenger har annet enn maks hastighet.  I denne er det foreslått at det er to 3 μF    kondensatorer som har gått og som er årsak at alle trinnene tilsvarer nr 3. Pass på at 1uF = 0,000001 F i tråden henvist til har noen skrevet 1000 ganger større som er mF. også.

Det er visst normalt inne i en boks der hvor hastigheten velges.  (ikke nødvendigvis i boksen en utfører valget)    Om den er utenfor eller innenfor aggregatet vet jeg ikke.  

Men anbefalt å ta ut filtre, støvsuge og sette inn nye filtre på denne.

Det er ikke lagt inn noen konklusjon i tråden jeg tenkte på enda.  Men du finner bilde av boksen der med betegnelsen på. 
   #3
 3 545     0
Samme kondensatorer i denne også men de sitter inne i aggregatet. Du ser dem på venstre side litt høyere enn midten. Tre runde tingester ved siden av en trafo.
   #4
 95     0
Jeg byttet ut mitt aggregat med kryssveksler til et med roterende veksler for et år siden. Det gikk ikke mange dagene før det ble relativt klart at det burde jeg ha gjort lenge før, siden varmegjenvinningen er på et helt annet nivå.

Poenget mitt er at aggregatet ditt er såpass utdatert at du ikke bør bruke for mye ressurser på det. Det er i alle fall ikke verdt å bruke tusen kroner timen på det.   #5
 56     0
Har du anlegg med kryssvekslar i dag, so vil eg anbefala å bytta det ut med eit aggregat med roterande gjenvinnar. Det kjem ein ikkje til å angra på.
Signatur
HSt
   #6
 25 914     Lillestrøm kommune     0
Samme kondensatorer i denne også men de sitter inne i aggregatet. Du ser dem på venstre side litt høyere enn midten. Tre runde tingester ved siden av en trafo.

Men uansett, den siterte jobben er en svært billig jobb. Ta med en bekjent hvis du ikke synes det er greit å koble selv.og ta sikringen og sjekk at anlegget stopper før en gjør det.