176    6    3  

Ventilasjonsanlegg hybel?

 655     Buskerud     0
Noen som har tips angående ett eller to anlegg i nybygg. Synes prisen er uforholdsmessig mye høyere å ha to ventilasjonsanlegg når man har utleiedel. Vet at dette er det anbefalte, spesielt med tanke på lukt fra matlaging som kommer inn på eget anlegg. 
Hos oss, så er det planlagt en liten utleieenhet på 20-30m2 avhengig om jeg tar med soverom eller ikke som muligens i perioder skal leies ut. Tenker kanskje det er ett alternativ å bruke kun ett anlegg på hele huset, men ha egen kjøkkenvifte med direkte utkast på kjøkkenventilatoren... 

Noen som har erfaringer på området for en fornuftig løsning med tanke på pris og funksjon. 

Lurer også på erfaringer med levering av anlegg fra makitech AS. 

Villavent save VTR 300/VTR100

Pris 71691kr for begge anlegg uten montering. 

   #1
 1 781     Skogsvåg på Sotra     0
Det er vel noe med dette med boenheter også. Er det separate boenheter har man vel ikke lov å dele ventilasjonen.
Okkesom er jeg veldig enig at der bør være 2 separate anlegg. Prismessig er det umulig å si noe om, siden det ikke er noen detaljer her.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 655     Buskerud     0
Det er vel noe med dette med boenheter også. Er det separate boenheter har man vel ikke lov å dele ventilasjonen.
Okkesom er jeg veldig enig at der bør være 2 separate anlegg. Prismessig er det umulig å si noe om, siden det ikke er noen detaljer her.

Hei, er dette med tanke på brannsikkerhet? Hybelen er uansett ikke godkjent til utleie, pga mangel på bilopstillingsplass/utnyttelsesareal. Tenker mer på familie som kanskje kan bo der i perioder.

Pristilbud er 22500/35000 for anleggene. eks mva.

   #3
 1 781     Skogsvåg på Sotra     0
Ja, der skal være brannskille mellom boenheter. Dette bør du følge, om hybelen blir satt opp som egen boenhet. Selvom det ikke er godkjent utenfor, så kan ting endres med tiden og det kan bli aktuelt å ha det som egen boenhet. Få iallfall både tilluft og avtrekkskanaler til hybel lagt separat fra resten av huset sine kanaler, og koble de først sammen rett ved der det er aktuelt å ha ett eller to aggregater stående. Så har du iallfall muligheten til å endre fra 1 til 2 aggregater. Det er en hel del luktlekkasje i et typisk ventilasjonslanlegg med roterende varmeveksler. Så steker du mat i hovedkjøkkenet vil der komme noe lukt i oppholdsrom i hybel. Med mindre du har ekstrem-avtrekk fra kjøkkenet, som er nokså urealistisk. Også lukt fra badet kan spre seg. Lukt fra parfymert dusjsåpe og andre lukter sprer seg til andre rom. Ikke veldig mye nødvendigvis, men gjerne nok til at en hybelboer kan synes det er litt i overkant.
Signatur
   #4
 19 918     Akershus     1
Stusser over utsagn om matlukt sammen med roterende omformer.

Min forståelse er at matos rutes utenom gjenvinning, rett ut! Da ser jeg ikke at matos smitter?

Å kjøre stekefett gjennom roterende omformer medfører at denne må renses jevnlig og her er det mange tynne kanaler.
Signatur
zyp
   #5
 453     1
Kjøkkenventilatoren skal som du sier rett ut uten gjenvinning, men den vil jo ikke fjerne all lukt fra kjøkkenet. Det vil jo fortsatt gjerne være noe matlukt igjen i lufta som suges ut gjennom den vanlige avtrekksventilen på kjøkkenet.
zyp
   #6
 453     1
Jeg kan forøvrig nevne at det forrige stedet jeg bodde var en firemannsbolig med litt pussig layout. Jeg tror den i utgangspunktet var designet som en vertikaldelt tomannsbolig hvor hver enhet hadde et ekstra soverom og en utleieenhet i sokkeletasjen med hver sin dør mot felles trappegang. På et eller annet punkt har noen funnet ut at de ville utnytte sokkeletasjen bedre og satt opp vegger med nye ytterdører mot trappegangen, slik at hver enhet i sokkeletasjen effektivt fikk et ekstra soverom. Jeg resonnerte meg frem til dette etter at jeg ved et uhell tok sikringa på soverommet og fant ut at den kursen ikke fikk strøm fra mitt sikringsskap. Naboen over ble ikke så glad når vi fant ut at han betalte for strømmen til et av rommene mine.

Det relevante her er at det soverommet også fikk ventilasjon fra leiligheten over, og vi merket aldri noe lukt som smittet ned.