390    13    37  

Byggebolig er 10 år i dag!

 6,701     Akershus     6
Kjære alle sammen,

I dag er det nøyaktig 10 år siden første tråd på Byggebolig ble opprettet og vi kan dermed feire 10-årsjubileum! Den første tråden som ble opprettet på forumet handlet om høyde på flaggstang og kan leses her: http://www.byggebolig.no/hage-uterom/plassering-og-hoyde-pa-flaggstang

Dette er i grunnen et godt uttrykk for hva Byggebolig representerer – en arena der boligeiere møtes for å diskutere problemløsning, erfaringer, produkter og fremgangsmåter knyttet til oppussing, rehabilitering og nybygg. På de 10 årene som har gått siden første tråd har forumet vokst til Norges største møteplass for amatører, proffer og byggebransjen. Per i dag har vi over 70 000 tråder som inneholder nærmere 800 000 innlegg, skrevet av om lag 50 000 registrerte medlemmer. Det er ingen hemmelighet at langt de fleste av de 50 000 har skrevet svært få innlegg. Byggebolig er som Wikipedia: det er relativt få som skriver, men veldig mange som leser. Faktisk har forumet 150 000 unike besøk i uken og ca. 98 % av kommer til oss via søk og er kun inne for å lese seg opp før de skal gjennomføre et prosjekt, kjøpe et produkt, leie inn en håndverker osv. 

Mange av dagens forbrukere er ganske enkelt mye mer opptatt av å vite mest mulig før de tar en beslutning og andres erfaringer og tips er for mange en svært viktig del av beslutningsgrunnlaget. Akkurat dette var også grunnlaget da forumet ble opprettet av en privatperson i 2007 – et ønske om å dra veksler på andres erfaringer og kunnskap når vedkommende skulle bygge sitt nytt hus og forholde seg til søknadsprosesser, tekniske valg osv. Dere som bidrar i diskusjonene på Byggebolig skal vite at det er svært mange boligeiere i Norge som setter stor pris på deres bidrag!

I 2011 ble Byggebolig.no kjøpt av Entelligens AS, som driver med energirådgivning og energieffektivisering av boliger. I løpet av de neste årene ble det tydelig at Byggebolig hadde behov for et mer dedikert fokus. Byggebolig ble dermed fisjonert ut i et eget aksjeselskap i 2014. I dag er vi om lag 10 ansatte som både jobber med utvikling og drift av forumet, salg av annonseprodukter og utvikling av nye produkter. Byggebolig AS er eid av Prognosesenteret.

Vi gleder oss til de neste 10 årene og håper mange deler den oppfatningen!

Byggebolig er 10 år i dag! - tool-belt-739152_960_720.jpg - cheffen

   #2
 534     Møre og Romsdal     3
Gratulerer så mykje, dette er min default komme-til portal for å fikse ting i heimen Smile Mykje god kompetanse her inne!
Signatur
   #3
 2,018     Strømmen     3
Gratulerer med 10 år, håper at ByggeBolig også i fremtiden kan være til hjelp og inspirasjon for alle som
har behov for råd og tips, og en liten hobby for oss bidragsytere.
Signatur
   #4
 7,685     Bærum     3
Gratulerer med et informativt forum hvor man kan diskutere et vidt spekter av saker. Mye kompetanse blant amatører som deles velvillig. Et forum fritt for rosabloggere er hyggelig for oss selvbyggere.

Keep up the good work Smile
   #5
 3,210     Vestlandet     2
Gratulerer! Jeg liker at det er et forum med såpass mye forskjellige mennesker innom. Jeg har lært mye opp gjennom åra.
   #6
 299     Oslo     3
Gratulerer!
Kunne vært artig med en spin-off-tråd med suksesshistorier fra BB!? Jeg kan gjerne starte en slik tråd, men føler den æren bør ligge hos noen med mer tyngde forumet som gjerne kan starte med en bra punch!?

Eksempelvis, noen som har:
- Brukt BB som kilde i forbindelse med tvister eller rettsaker og kommet heldig ut?
- Funnet løsninger på sine problemer og spart (mye) penger?
- Realisert sine drømmer takket være BB?

For meg har BB gjort at jeg har satset mer på egeninnsats, og blitt sterkt inspirert av alle andre som også gjør det! Spesielt tråden "Ting vi lager selv" har gitt meg mye glede!

Signatur
   #7
 857     Bærum     2
Byggebolig.no har vært til uvurderlig hjelp for mine prosjekter med renovering av et gammelt hus og planlegging for mitt hytteprosjekt. Jeg har lært av andres prosjekt og fått gode innspill på det jeg har delt selv. Uten byggebolig hadde jeg vært mer tilbakeholden og usikker med min egeninnsats.

Men jeg er overrasket over at mange som setter i gang med egne byggeprosjekter ikke har hørt om byggebolig.no, kanskje det er mulig å gjøre noe for å nå ut til enda flere?
Signatur

  (trådstarter)
   #8
 6,701     Akershus     0
Gode ord fra mange - veldig bra! Jeg har selv også hatt svært stor nytte av Byggebolig i mine egne prosjekter og vet akkurat hva dere snakker om Smile

Når det gjelder å nå ut til enda flere, så gjør vi noen aktiviteter. Blant annet Facebook-kampanjer. Men vi har egentlig aldri hatt noe stort mål om å gjøre forumet mer kjent som sådan. Vi har liksom ikke kjent på det store behovet for å bygge egen merkevare. Kanskje er vi litt blaserte i og med vi får så mye organisk trafikk fra Google.

Men det er altså noe vi jobber litt med - og sannsynligvis vil jobbe mer med fremover.
   #9
 396     2
Gratulerer! Cool

Byggebolig har inspirert meg til å prøve mer selv, og du verden så lærerikt og moro det har vært. Utrolig mye kompetanse og hyggelige folk her inne. Takk for byggebolig sin tilstedeværelse! Smile
   #10
 24,528     Akershus     6

Gratulerer med runde år BB.

Hvordan klarte selvbyggere seg før? Noe av årsaken var kanskje at flere holdt på selv og dermed var det flere «sakkyndige i omgangskretsen? Hyllene hos byggevareforretningene hadde også mere brosjyrer.
Ellers setter jeg pris på at alle her har en hyggelig tone. Det er nær ingen tendenser til nettroll på BB, det er flott.
Signatur