8,584    21    0  

Ny forside på ByggeBolig

 1,431     Oslo     0

Det har tidligere blitt foreslått å lage en mer dynamisk og effektiv forside for Byggebolig. Den statiske forumoversikten er nyttig og unnværlig, men ikke veldig inspirerende. Derfor har vi laget en mer "avis-aktig" forside hvor gode tråder kan få bedre synlighet.

Vi kommer til å legge ut denne forsiden nå i løpet av de nærmeste dagene, og en liten forsmak på hvordan det blir kan du se i eksempelbildet ovenfor. Dette bildet er også et godt eksempel på hvordan vi vil gjøre det når tråder forfremmes til forsiden: hvis vi finner et godt bilde i tråden eller ellers på nettet, lager vi et "banner" omtrent som det du ser øverst i dette innlegget. Dette bildet blir med over til forsiden når tråden "forfremmes" til forsidestoff (men bildet blir litt nedskalert).

Dette tar vi som en del av administrasjonsrutinene. Hvis noen har forslag til tråder som bør forfremmes, kan den aktuelle tråden ganske enkelt rapporteres til administrator på vanlig måte, men med kommentaren "forfremmes?" eller lignende. Vi tar gjerne imot forslag i denne tråden eller på PM. Ta med både trådens tittel og link.

Videre skal vi se om vi ikke finner en god metode for å stemme på tråder slik at de automatisk havner på forsiden.

Forumoversikten vil selvfølgelig fortsatt være tilgjengelige, og den kommer man til ved å klikke på "Forumoversikt" i den nye menyen som ligger under logoen og toppbanneret.

Håper den nye forsiden kan bidra til å gjøre ByggeBolig enda mer brukervennlig og inspirerende!
Signatur

   #1
 5,569     0
Bra! +1

Hvor lenge skal en utheving av en tråd ligge på forsiden? Forsvinner dem etter en stund? Hva med tråder som er verdt utheving i mange måneder i strekk? Vil de gjøre at forsiden virker statisk likevel?

PS! Kanskje det er mulig å dra det enda lengre, i god SoMe-ånd: La brukere stemme frem saker til forsiden automatisk? Bør muligens godkjennes av en administrator (i samme slengen som nyhetsbilde og brødtekst skrives). Jeg forutsetter sikkert en hel mengde tekniske løsninger her som ikke eksisterer...
   #2
 54     Nordpolen     0

Nok en gang må jeg få si at jeg synes dette nettstedet bare blir mer og mer rotete å forholde seg til. Forsiden er nå full av informasjon som for meg er HELT unyttig, masse rare fonter og det grafiske snittet er helt jævlig. Rammer, bokser, linjer og en symetri som er totalt fraværende.

Jeg synes utviklingen av BB går i feil retning og bruker nå denne nettsiden langt mindre enn for 1-2 år siden. Ikke fordi min interesse for teamet er mindre, men fordi nettsiden er mindre brukervennlig.
   #3
 5,725     0
Når gardsdattera har fått syta i fra seg, kan vi kanskje sjå kva tråder som burde ligge på forsida: CBB!!!!

Ellers synes eg det er ein god ide med ei slik forside.
Layout er som baken, men eg synes den er grei. Gidder ein kan en jo bruke greasemonkey og få nett den layouten ein ynskjer sjølv.
   #4
 974     0

Den statiske forumoversikten er nyttig og unnværlig

ja

, men ikke veldig inspirerende. Derfor har vi laget en mer "avis-aktig" forside hvor gode tråder kan få bedre synlighet.

Håper den nye forsiden kan bidra til å gjøre ByggeBolig enda mer brukervennlig og inspirerende!


nei huff,huff  - mykje skrik og lite ull - og iallfall ikkje meir effektiv....
  (trådstarter)
   #5
 1,431     Oslo     0


Takk for tilbakemeldingene! Det er tydeligvis på sin plass å minne om at forumoversikten selvfølgelig fremdeles er der, og du finner den ved å klikke i toppmenyen, som illustrert i bildet ovenfor. Beklager at jeg ikke understreket dette bedre i forrige post.

Takk for de positive tilbakemeldingene også. Forsiden blir nok bedre når de andre trådene også får forsidebilder. Skal se videre på muligheter for å "stemme frem" forsidesaker, men har ikke funnet noen gode løsninger ennå. CBB er en enestående tråd og fortjener absolutt å forfremmes, men den vil havne ganske langt ned på siden da første innlegget i tråden er gammelt, og dermed også bli raskt "forskjøvet" ut fra forsiden ettersom nye tråder forfremmes. Skal se om vi finner en bedre løsning for å få frem de "klassiske" trådene.

Kom gjerne med flere innspill, positive og negative!
Signatur
   #6
 389     Nesodden     0
Jeg liker det jeg ser, og gir det en sjanse.
Men den må oppdateres rimelig ofte.
   #7
 557     Sørlandet     0
Synes teksten er alt for stor, både i titlene og ingressene. Sitter med høy oppløsning på lite skjermareal og vanligvis er det motsatt problem.

Generellt på forumet hadde det også passet med litt mer luft til venstre for høyre-stolpen.

Har lekt meg litt med css'en og gjort noen justeringer som jeg synes gjør det litt penere.
Ny forside på ByggeBolig - screenshot.jpg - emilwe

   #8
 1,340     Oslo     0
Takker for alle innspill. emilwe - hvilke størrelser hadde du på skriften i forslaget?
Signatur
  (trådstarter)
   #10
 1,431     Oslo     0
Takk for innspillet!
Har nå tatt ned skriftstørrelsene til de størrelsene du forslo, og er enig i at det ble mye bedre.
Har også legt inn litt mer luft i bredden mellom "artikkel-blokkene". Hvordan synes du det ble nå?

Veldig takknemlig for alle slike innspill!
Signatur