10 615    17    5  

Egenprodusert vugge av kryssfiner. Behandling.

 152     2
Hei,

vi venter vårt første barn nå de neste ukene og i den forbindelse satt jeg i gang med et vugge prosjekt. Planen var å til slutt male vuggen og dermed valgte jeg kryssfiner som emne.

Når vuggen nå står ferdig, så har imidlertid sjefen endret mening. Hun syns fargen og trevirket ble så fint at hun ønsker vuggen skal forbli ubehandlet. La gå tenker jeg, det blir da tross alt mindre arbeid på undertegnede. Men likefult ønsker jeg at vuggen skal vare så lenge som mulig. Jeg vurdere derfor å sette den inn med noe som kan forlenge levetiden. Men er veldig usikker på hva. Noen som har erfaringer eller tips?

Jeg har jo som de fleste medlemmene her fulgt trådene til Gøffe hvor han bygger arbeidsbord og fresebord på en meget overbevisende måte. Ble litt interessert i hvordan han satte arbeidsbordet (MDF) inn med Titebond III og vann 50/50. Kan dette være noe for vuggen?


Egenprodusert vugge av kryssfiner. Behandling. -  - Qrt1

  (trådstarter)
   #2
 152     0
Spørst om det blir voks ja Smile Får prøve på en rest av x-finer først.
   #5
 971     Krikaveien     0
Veldig fin. Originalen er vel i valnøttfiner? Jeg hadde også vurdert voks. Osmo har jeg god erfaring med, men det lukter en del.

  (trådstarter)
   #9
 152     1
Hei, det gjør det dessverre ikke. Jeg brukte en ellipse-jig til å lage veggene. Det finnes mange videoer om dette på youtube. Ellers ble den ca 110cm lang, 63cm høy og beregnet til en 40x80cm madrasse.
Egenprodusert vugge av kryssfiner. Behandling. - 2015-04-08 19.21.55.jpg - Qrt1
   #10
 1     0
Hei! Noen erfaringer om hvordan resultatet ble? Vurderer vokse en hylle, vil ha minst mulig forandring, men innsett at det er for upraktisk med ubehandlet!
Mvh Karianne