8 222    10    0  

Fein Multimaster: selge gammel, kjøpe ny?

 38     Bodø     0
1. Hva er realistisk pris for min 4 år gamle fein multimaster uten hurtigkobling? Pent brukt. Lite sagblad, men pussesaker har jeg

2. Coop kjører kampanje denne uken til 2390 for multimaster top. Koffert og masse tilbehør. Slå til?

   #2
 2 259     0
500ish? Kanskje 700-800 med pussesaker?

Har kommet mange kopier i det siste til rundt 500 - 1000 kroner for en ny.

Skulle jeg kjøpt ny i dag, ville jeg hatt med hurtigkopling.
Nye basismodeller (Fein) uten hurtigkopling koster vel 1400-1500'ish ny?
   #3
 4     Sør-Vest landet     0
Jula selger en kopi til 179 kr, men aner ikke noe om kvaliteten. Er jo så billig at om det er noe drit så kan man kjøpe en annen maskin uten å ha tapt noe særlig. Litt avhengig av mengden utstyr ville ikke jeg gitt noe mer enn 500 for en 4 år gammel maskin.

Vurderer forøvrig selv det tilbudet, men litt usikker på om jeg har bruk for den. Vet ikke om jeg syns 600 kr i avslag er så mye at jeg bare MÅ ha den. Hvis den "skinna" som gjør maskinen om til en liten sirkelsag hadde vært inkludert, så skulle jeg nok kjøpt den.
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 38     Bodø     0
Betalte 1500 for den ny. Vil ha hurtigkobling og koffert ikke minst. Følger jo med en masse forskjellig utstyr som i seg selv kjøpt løst koster skjorta.

Hvis det er 600kr i avslag utgjør d ca 20%. Noe mer blir det vel ikke.
   #6
 30     0
Jeg har selv utgaven med hurtigfeste. Slike hurtigfester kan for all del være greie, men er samtidig ikke alfa omega. Selv er jeg ikke særlig begeistret for hurtigfestemekanismen på Multimaster, som jeg opplever som både delvis treg, vond og noe voldsom å håndtere, -spesielt maskinens beskjedne øvrige karakter tatt i betraktning. Kunne jeg valgt på nytt, ville jeg nok heller gått for utgaven med skrufeste. En litt lengre pause fra vibrasjonseksponeringen, gjennom å håndtere et skrufeste, ved skifte av blad eller pussesåle, ville vel dessuten bare være god helsebot. Mener også å ha sett at Fein har et eget sagbladsett med en alternativ hurtigfesteløsning i et slags baseblad, -om det ikke er jeg som har missforstått noe.

Pakkeløsningen med hardplastkoffert valgte jeg bort til fordel for en alternativ pakkeløsning med en mer kompakt Fein-veske i ballistisk nylon. Tanos tilbyr forøvrig en egen formstøpt innsats spesielt utviklet for Fein Multimaster til deres Systainer systemkofferterer. Ellers er jo disse maskinene så beskjeden i størrelse og såpass lite sære i form, at de ikke direkte representerer noe stor utfordring å finne en mer generell koffert som passer bra, særlig dersom linningen er polstret og avdelbar. Det finnes en del slike aluminiumskofferter i markedet som både ser forholdsvis bra ut og er relativt gunstig priset. Ellers kan nok en liten reiseveske eller skulderveske for dokumenter/større bærbar PC også fungere, vil jeg tro.
Eye
   #7
 265     Jæren     0

Slike hurtigfester kan for all del være greie, men er samtidig ikke alfa omega. Selv er jeg ikke særlig begeistret for hurtigfestemekanismen på Multimaster, som jeg opplever som både delvis treg, vond og noe voldsom å håndtere, -spesielt maskinens beskjedne øvrige karakter tatt i betraktning. Kunne jeg valgt på nytt, ville jeg nok heller gått for utgaven med skrufeste.


Jeg ville ikke frarådet kjøp av Fein Multimaster med hurtigfeste av den grunn. Jeg hadde også delvis samme erfaring, men nå fungerer det veldig greit på de maskinene jeg bruker. Enten har det blitt en vanesak, eller så er det festemekanismen som går seg litt til etter bruk.

Har en 10.8V Bosch med skrufeste, men foretrekker Fein over denne.

   #8
 646     Digert skolehus fra 1923, på Vestlandet.     0
Jeg kjøpte Top Pluss pakken med hurtigkopling på Obs for 1999,- i 2011  :)

Nå er mesteparten av papiret og bladene oppbrukt, så jeg vurderer å selge den for å kjøpe ny. Går kanskje i null, men får en ny maskin  ;D
jaf
   #10
 5 127     tromsø     0
OBS Bygg selger fein startsett til 1090,- på tilbud i uken som var. Kommer sikkert igjen. Kjøpte en. Har knekt en billigmaskin. Men eg er ganske flink å knekke billig verktøy.