19 861    16    3  

Kjøpe Fein Multimaster eller billigmaskin?

 133     Stavanger     0
Hei,

Jeg tenkte jeg skulle kjøpe en slik Fein Multimaster. Ser at OBS Bygg nå har den på tilbud til 2390,-
 
Men så bladde jeg gjennom katalogen til Jula da jeg fikk se at de hadde en multimaskin til 179,-. Om man legger til noen kroner så har man et komplett sett til kanskje 500,-. Altså nesten 2 lapper billigere enn Fein-maskina.

Så kommer spørsmålet; Er det verdt å investere i en Fein først som sist? Jeg tenker at dersom maskinen fra Jula varer i et par år så er det ingen krise om det går i stykker da man bare kan kjøpe en ny. Man kan kjøpe mange maskinener for 2 lapper...  Jeg tenker også at dette er et veldig enkelt/simpelt verktøy. Vil tro at Fein helt sikkert har bedre komfort, vibrasjonsdemping, hurtigfeste osv.. Men er dette virkelig verdt 2000 kroner ekstra?

Erfaringer synspunkter? :)
https://www.jula.no/multiverktoy-260w-010638

   #1
 87     Bærum     0
Jeg har selv Fein, men fordi jeg hadde lånt den bort brukte jeg den jula saken litt i sommer. Den bråker noe forferdelig og oppleves "billig. Ellers funket den helt fint og gjorde jobben! Ikke hurtigfeste - du må nesten selv avgjøre hva det er verdt. Opplevde et par ganger at festeskruen til bladet løsnet.
hro
   #2
 1 574     Trondheim     0
Ja takk, begge deler. Spørsmålet er til hvilket formål og du planlegger å bruke denne. Er dette verktøy du skal bruke hver dag over lang tid, velg den dyre. Er det derimot slik at du til stadighet låner ut utstyr til andre, velg den rimelige.

Har selv begge. Jula-jallaen har jeg måtte kjøpe en gang ekstra pga at den "forsvant" ved et utlån. Saga funker til formålet, men i løpet av 2 år med denne har jeg måtte levere inn en gang fordi motoren smeltet og en annen pga at støpselet var deformert i butikkforpakningen.  Slikt er irriterende.

Regner du timepris og kilometergodtgjørelse på to unødige Jula turer og i tillegg legger på det unødige jallaet du kjøper ved en tur innom Jula til ca 1 000,- (min sambo mener det er inngangsbilletten på butikken), er Fein saga å foretrekke.
Signatur
   #3
 2 257     0
Legg til frustrasjonen over å ikke få gjort det du skulle, som du er avhengig av å gjøre for å få gjort noe annet, så overstiger dette lett verdien av selv en dyr Fein.
   #4
 3 534     buskerud     0
En hver snekker og hobby snekker med respekt for seg selv, har en fein. Evighetsmaskin, og hekt super til feinsmecker jobber ;D
Har brukt skrot før, sluttet å kjøpe skrot , kvalitet holder og leverer korrekt når du trenger presisjon
   #5
 206     0
Tråder som dette ender vel stort sett opp som legitimering av "unødvendig" høyt forbruk til verktøy, en form for gruppepress (eller aksept?) som forsåvidt vel tjener den funksjonen tråden var tiltenkt. Antar du har lyst på en Fein, men hvis du ikke har noe seriøst prosjekt på gang og bare trenger til litt småplukk her og der... så ville jeg vurdert å legge pengene andre steder. Gikk selv fra den grønne bosch multikutteren til en Fein og selv om forskjellen er stor så tenker jeg at man bør se an behovet før man legger flere tusen i hvert enkelt verktøy. Men det har du sikkert allerede gjort. Og da er vel saken klar?  Cool
   #6
 1 151     Akershus     0
Har selv prøvd fein, bosch og kina vare kjøpt på netthandelen.

Om man ser bort ifra litt forskjell i hvor kraftig det vibrerer i hånden er den største forskjellen hvor gode bladet man kjøper til kutting er. Billige blader funker dårlig selv på fein, mens gode blader fungerer greit på kina vare..

Er også litt forskjell over hvor mye pussestøv de tar opp ved bruk som pussemaskin men her mener jeg at en dedikert pussemaskin er det beste uansett hvilken av dem man har!

Det er da min erfaring =)
   #7
 30     1

En hver snekker og hobby snekker med respekt for seg selv, har en fein. Evighetsmaskin,


Det synes jeg kanskje blir å dra det vel langt.

Multimaster er, slik jeg ser det, i bunn og grunn en "husholdningsmaskin", en allsidig og svært kjekk sak å ha i bakhånd for småtteri, spesielle avvik og utfordringer i primært et hobby -og lett gjør-det-selv- perspektiv. Dette vil jo aldri bli noe primærverktøy for bygg og snekkeri, grunnleggende sett, og er heller ikke, så langt jeg kan se, ment å være det fra produsentens side. At enkelte nok benytter disse maskinene til mer og utover der deres største styrke ligger, er en annen sak...

   #8
 5 333     Tromsø     1
... Gikk selv fra den grønne bosch multikutteren til en Fein og selv om forskjellen er stor ...


Hva er forskjellen på Fein Multimaster og grønn Bosch multikutter? Jeg trodde de var noenlunde likeverdige, og at Bosch hadde laget en god kopi i det Feins patenter utløp?
Signatur
   #9
 206     0

... Gikk selv fra den grønne bosch multikutteren til en Fein og selv om forskjellen er stor ...


Hva er forskjellen på Fein Multimaster og grønn Bosch multikutter? Jeg trodde de var noenlunde likeverdige, og at Bosch hadde laget en god kopi i det Feins patenter utløp?

Jeg synes den grønne boschen ristet mye mer, det dirret i hendene lenge etter å ha brukt den. Har ikke merket det samme med Feinen. Og uten at jeg er sikker så virker Feinen raskere, men akkurat det kan sikkert være bladene også.