(trådstarter)
   #11
 15     0
Men for naboen spiller det ingen rolle da han har «laget seg en ny grense nå så ifølge han står nå hekken på hans tomt og muren må vi bare akseptere for det er hans rett. Så hva blir da veien videre fra denne konflikten? Forliksrådet?

jaf
   #12
 6,311     tromsø     0
Hvis han skal selge, så er det bare å gi beskjed om at det er en grensetvist til megler. Det må megler og kjøper forholde seg til. En tidligere avtale , fra en utflyttet nabo , følger ikke med på kjøpet. Det gjør grensemerket.
  (trådstarter)
   #13
 15     0
Nei han skal ikke selge, men har nå skalpert hekken sin av en eller annen grunn og trekt en tråd på utsiden av hekken hvor han mener grensen er. Så lurer litt på hva jeg skal gjøre nå, vil ikke ta «sagen i egne hender.
HSt
   #14
 36,635     Lillestrøm kommune     0
Grensepåvisning eller jordskifteretten, vet ikke om kommunens oppmålingsavdeling kanskje kan bekrefte at grensemerkene er korrekte
  (trådstarter)
   #15
 15     0
Kommunen bekreftet til meg, da han ikke vil snakke med kommunen. Jeg har sagt det til han men han men det vil han ikke høre på.
   #16
 3,884     Asker     0
Det koster rundt 3000kr å få en landmåler til å komme å påvise de korrekte grensene. De får da filer fra kommunen med de eksakte grensene. Landmåleren kommer ut og bekrefter.

Jeg ville dokumentert med det, for deretter sendt et brev rekommandert med det dere vil foreta dere.

Men du kan også søke hjelp hos en jurist og/eller kommunen hva du skal foreta deg.
Signatur

  (trådstarter)
   #18
 15     0
Ja det stemmer 5m høy tuja med kraftige stammer. Bildet jeg la ved var for å vise grensepinnen iforhold til hvor «hekken står.
   #19
 5,432     Akershus     0
Det er jo ingen hekk lenger, det er en vegg av trær 5 meter høye. Her hadde jeg spandert de kronene det koster å måle opp, men konfrontert naboen med hvilke planer du har og sagt at "hekken" forsvinner dersom de står på din tomt. Spør han om han kan fire på kravet, for å spare deg for utgiften, resultatet er uansett gitt.

Klart det ikke er midlertidig oppmerking. Har du ingen andre merker å sammenligne med, samt et målebånd og skjøte med mål? Kanskje andre naboer kan bidra med sine merker.
   #20
 24,678     Akershus     1
Målebrevet har koordinatene. Tror også en kan få kopi av målebrevene til naboene hos kartverket, men spør kommunen først, kartverket skal ha noen kroner pr stk.

På Norgeskart.no kan en få et inntrykk av hvor grensene går og også kanskje med en antydning av mur og hekk. Dog dette er i liten målestokk, men en får en indikasjon.

Målepunktet er et offisielt grensemerke. Dette kan være innmålt og plassert feil, men hvilken indikasjon har naboen på det? Kan hen legge frem noen dokumentasjon på at merket i sin tid ble plassert feil av kommunen?

Dernest kan merket være flyttet. Slik flytting er et lovbrudd.

Tror jeg ville sagt til naboen at du forholder deg til offentlig grensemerke, droppe kostbar oppmåling, og at hen får påvise eventuelt feil ved merkets plassering. Det er hens påstand, da er det hens risiko å betale ny oppmåling dersom ingen feil påvises.
Signatur