584    11    1  

Alternativ til «bålpanneolje»?

 1 082     Hordaland     0
Hei
Har en bålpanne fra Espegard som jeg vil ta vare på. Espegard selger en bålpanneolje til 400kr literen.... 

Finnes det ikke noe tilsvarende fra Biltema el. man kan bruke? Det må jo være en olje som ikke vaskes bort ved første regnskyll men som heller ikke er veldig grisete..

https://www.fjellsport.no/espegard-balpanneolje-250ml.html?gclid=CjwKCAiApo3SBRA4EiwAty8i-gdZY-2W4uFhlFsrnzSpZ7TPrI5mesRGlVeB4bb7rHVAOzyyFb1L0xoC9c8QAvD_BwE

TSt
   #1
 3 001     0
Vet ikke hva du bruker bålpannen til men der jeg er på besøk bruker de iallefall bålpannen av og til til pølse steking / grilling. Da tror jeg det er greit å vite hva den er satt inn med. Tror ikke det skal så mye til hver gang men dette så hvis du har hatt råd til bålpanne klarer du nok dette også.
  (trådstarter)
   #4
 1 082     Hordaland     0
Takk Stig! Smile

Og til morty og tst: mange bekker små.....
TSt
   #5
 3 001     1
Helt enig men når jeg skal spise av det vil jeg gjerne være sikker på at det som står på virkelig ikke inneholder 2-3-4% av noe helt annet i tillegg til det som står på deklarasjonen. Jeg er ikke sikker på at pølser med belegg av dette er det mest sunne en kan spise. Akkurat under der det brenner vil vel dette brenne bort etter en tid men på kanter av bålpannen må jo dette reagere noe over tid pga varmen.
Står forøvrig slik hos Biltema : Inneholder spesielle stoffer som påskynder tørkeprosessen.
Hva dette er for noe vet en ikke, I HMS blad står det:
Bruksområde :
Treimpregneringsmidler, trebeskyttelsesmidler   #6
 833     Bergen     0
Var på smikurs for lenge siden og da brukte vi kokt linolje til å rustbeskytte stålet med. Ser andre sier at det skal påføres når stålet er "håndvarmt" og ikke over 80°. Skal mettes med olje til stålet er helt sort. Jula har den til ca kr. 100/ltr.
Signatur
HSt
   #7
 16 436     Sørum     0
Enig her at er en helt sikker på at det er matkompatibelt produkt så kan en bruke alternativer men skal vi tro at Jula produktet er noe renere enn Biltema (som sikkert er ok til sitt bruk men ikke til bålpanna) ?

  (trådstarter)
   #8
 1 082     Hordaland     0
Ja forsåvidt enig. Nå vil denne bålpanna primært bli brukt til kos, lite grilling. Men vil uansett gå for Jula sin, så unngår man uheldige gasser. Takk for tipset Smile
   #9
 5 108     Tromsø     0
Hva med matolje? Raps-, solsikke-, soya- eller olivenolje fra matbutikk? Er disse for lite holdbare, fordamper og slites for lett fra en skikkelig varm bålpanne, eller burde de være et opplagt valg?
Signatur
  (trådstarter)
   #10
 1 082     Hordaland     0
Tja, du sier noe.

Det jeg umiddelbart mistenker er at det vil vaskes lett bort av vær og vind?

Jeg KAN jo (i nerdenes navn) ta en uhøytidelig test. Smøre halve med linolje og halve med raps... Wink