93    3    0  

Arduino får ikke lastet opp kode

 2 179     Vestlandet     0
Jeg leker litt med arduino i kveld. Det ene Uno-kortet får jeg ikke lastet opp ny skisse til. Det er en klon, altså ikke originalt, men har fungert fint før. Jeg har prøvd å kastebytte atmel-chipen fra en genuin arduino Uno. Da fungerer tilsynelatende begge kortene, og jeg fikk lastet opp ny kode på chipen - når den står på den genuine Uno'en.

Det tyder altså på at det er noe i kommunikasjonen mellom PC og arduino-kortet som ikke fungerer. Veldig takknemlig hvis noen har noen tips å komme med Smile

  (trådstarter)
   #1
 2 179     Vestlandet     0
Jeg fikk gjort det jeg skulle, som var å prøve et sånn 433mhz sender-mottaker par. Må vel kjøpe inn noen nye mikrokontrollere så jeg kan tåle litt svinn;)
   #2
 4 268     Vestfold     0
Har vært borti at endel av disse små usb-tilkoblingene avviker en liten smule (brøkdel av en mm) fra standarden, slik at de lett mister kontakt. Jeg var heldig da jeg måtte kjøpe en kabel til mobilen på ferie for mange år siden, som tilfeldigvis også avviker litt fra standarden. Der andre kabler mister kontakt, klarer den jobben. Den kabelen har fått fast plass i verktøykassa i bilen.