150    5    0  

bil: Bytte støvmansjett på styrestag

 229     0
Mansjetten som sitter over indre styrestag, venstre side, på min pajero 2001 har sprukket. Finnes det noen måter å bytte eller reparere dette på uten å måtte justere spissingen etterpå?

   #1
 659     0
Standarden er å telle antall gjenger den er skrudd på, og så skru tilbake nøyaktig like mange.
   #2
 92     akershus     0
Tell antall runder du skrur ut,monter tilbake på samme sted å levert til forstillingskontroll.Spissings justering koster 1500-2000 kr 2dekk til Pajero 3-4 tusen? Etter ex antal år kan justering uansett være greit..Jeg hadde kontrolert tilstand på begge mansjetter å kanskje bytta begge endeledd i tillegg.Nye deler ny justering å den går en stund til uten bekymring over dekkslitasje
  (trådstarter)
   #3
 229     0
Har justert spissing selv flere ganger på andre biler, så det er ikke noe stort problem. Men hvis man kan slippe å gjøre det, hadde det vært det enkleste. Jeg har bare tenkt å fikse, sende bilen på EU-kontroll og selge den. Det frister ikke å gjøre mer arbeid enn nødvendig.
Noen som vet om man må skille ytre styreledd (endeledd) fra styreknuten før man kan skille ytre og indre styreledd på pajero? På noen biler går det å vri rattet helt til den ene siden, og skru på staget helt til det løsner fra ytre styreledd, og det er nok til å skille ytre og indre ledd. Da slipper man å styre med å løsne ytre ledd fra styreknuten, med potensial for å ødelegge det i prosessen. Vet ikke hvor hardt det sitter, da jeg aldri har gjort noe annet enn bremsebytte bak på denne.
  (trådstarter)
   #4
 229     0
Hvor finner man passende mansjett til 2001 pajero? Er det bare merkeforhandler som har slikt? Hverken skruvat eller bildeler.no har.
Indre diametere er 50-51mm og 17-18mm. Lengde 200-210mm.