9 986    11    7  

Bilbeltealarm går av uten grunn

 584     Midt-Norge     5
Prøver denne her:

Bilbeltealarmen går av uten grunn, dvs at bilbelte er på, men bilen piper likevel. Dette er en VW Passat 2007.

I stedet for å svi av tusenlapper på bilverkstedet håper jeg noen vet hvordan man kobler ut denne(?). Jeg tenkte først at dette var en enkel operasjon og mange "manualer" på nett, men har ikke funnet noen som lar seg gjennomføre i praksis.

Vi bruker bilbelte uavhengig om bilen piper eller ikke. Smile

Signatur
   #3
 1 323     Østlandet     0
Finn en i din nærhet med VAGCOM, f.eks inne på vacn.no (vw audi klubb). Da kan vedkommende bare koble seg til på diagnosekontakten og deaktivere setebelte varsleren.
Tar bare noen minutter og sikkert noen som kan gjøre dette for en hundrelapp  Smile
   #4
 551     Norge     0

Finn en i din nærhet med VAGCOM, f.eks inne på vacn.no (vw audi klubb). Da kan vedkommende bare koble seg til på diagnosekontakten og deaktivere setebelte varsleren.
Tar bare noen minutter og sikkert noen som kan gjøre dette for en hundrelapp  :)


Dette kan ikke deaktiveres med VAGCOM
Hadde samme problemet og må kobles fra fysisk under setet. En enkel jobb, men må nappe ut rett kontakt.
Signatur
  (trådstarter)
   #5
 584     Midt-Norge     0
Takker for svar. :)

Alarmen går av uavhengig om det sitter noen i passasjersetet eller ikke.
   #6
 551     Norge     0

Takker for svar. :)

Alarmen går av uavhengig om det sitter noen i passasjersetet eller ikke.


Akkurat slik det var med meg.
Så svingte innom en Vag forhandler som koblet ut dritten.
Signatur
   #7
 3 104     I huset mitt     0

Takker for svar. :)

Alarmen går av uavhengig om det sitter noen i passasjersetet eller ikke.

Så problemet kan være i førersetet altså? (eller i baksetet????)
En slik VagCom eller verksted kan lese ut feilkodene og finne ut hvor/hvilket sete som har problem.
Alternativt koble ut på alle setene i bilen.

  (trådstarter)
   #8
 584     Midt-Norge     0
Det er nok førersetet som er synderen her. Jeg spesifiserte vel ikke det.  ::)
   #9
 551     Norge     0

Det er nok førersetet som er synderen her. Jeg spesifiserte vel ikke det.  ::)


Mener å huske at det var en plugg med to ledere.
Signatur
   #10
 18     Møre     1
Hadde samme problem med samme bil for et par år siden. Mikrobryteren i beltelåsen registrerer ikke at beltet står i. Kjøpte ny holder til sikkerhetsbeltet og byttet den på  en halvtime. Du trenger en stor torx for å løsne setet. Deretter er det bare å vippe det fram. Da ser du hvordan resten ser ut. Mener beltelåsen kostet ca 300.