#11
 2,413     Ønsker ikke besøk av deg     0
hvor ferskt er nespresso innholdet da? siden du tydligvis vet dette.

   #12
 173     Oppland     0
Nespresso kaffen er i allefall fersk når den blir kvernet og pakket, kaffebønner du kjøper i løsvekt på butikken i Norge, er ikke ferske!
   #13
 744     Verdens navle     0
Det er jo èn teori. Hvordan vet man hvor ferske bønner som brukes i fabrikken, og hvor lenge den malte kaffen ligger før den havner i kapslene?

En annen teori er at hele bønner som man maler selv 30 sekunder før bruk gir (minst) like god kaffe. Spiller i og for seg ingen rolle for meg hvilken teori folk foretrekker.  ;D

Bruker selv dette oppsettet. Veldig fornøyd.


Signatur
   #14
 42     Drøbak     0
Her må jeg komme med noen innspill for dette var mitt levebrød gjennom mange år og er per idag en stor passion!

1. All malt kaffe forringes etter kun kort tid! Espressomalt kaffe er "dårlig" dagen etter den er malt og du skal ikke være ekspert for å faktisk smake enorm forskjell. Crema blir tynnere og smaken rett og slett borte. Det er fettstoffene i kaffen som setter smaken, ergo når denne begynner å fordampe sp forsvinner smaken.

2. Kaffebønner i butikk kan være litt bingo å handle med tanke på alder/ holdbarhet. Er bønnene blanke/ glinsende kan dette være ett tegn på at det er gamle. Bønnene svetter ut fettstoffer, og smaken forvinner sakte menn sikkert. Kaffe er på alle måter ferskvare og bør også handles deretter. Kjøp små kvanta, aller helst på din lokale kaffesjappe som ideelt sett får kaffe levert ukentlig.

3. Kapselkaffe vs en helautomatisk espressomaskin er en no brainer for de av dere som elsker KAFFE! Men, jeg ser poenget med kapsler. Det er enkelt, rakst, nesten vedlikeholdsfritt, krever null kompetanse og "alle andre har det". Økonomisk sett er det en skandale, for du betaler faktisk 500+ per kilo kaffe om du regner om prisen. Så da er det ikke så galt å betale 89 kr 1/4 kilo på kaffesjappa likevel, og da får du FERSK kaffe som kvernes når du skal ha deg en kopp.

4. Andre alternativer til kapsel maskiner er mange. Personlig bruker jeg Aeropress daglig, som gir så enormt mange variasjoner i smak. Her kan man virkelig utforske kaffens enorme verden! Anbefales på det sterkeste og den koster knappe 400 kr. Men i tillegg trenger du en ok kvern og en vekt. Finnes en haug med manuelle trkatersystemer også som gir unik smak og valgmuligheter i bøtter og spann!

Mulig dette ble litt på siden av temaet, men blir litt ivrig serru....

Uansett, kaffebønner er ferskvare. Kaffekapsler fra hvem det nå måtte være er hermetisert kaffe og kan ALDRI sammenlignes med hele bønner som kvernes, nesten uavhengig av om bønnene er gamle eller ei.

Kast kapselmaskinen, finn frem Moccamasteren, kompletter denne med en god kvern og du åpner en helt ny verden innen kaffe!

Vennlig kaffehilsen!

pwb
   #15
 2,283     Ski     0

Her må jeg komme med noen innspill for dette var mitt levebrød gjennom mange år og er per idag en stor passion!

1. All malt kaffe forringes etter kun kort tid! Espressomalt kaffe er "dårlig" dagen etter den er malt og du skal ikke være ekspert for å faktisk smake enorm forskjell. Crema blir tynnere og smaken rett og slett borte. Det er fettstoffene i kaffen som setter smaken, ergo når denne begynner å fordampe sp forsvinner smaken.

2. Kaffebønner i butikk kan være litt bingo å handle med tanke på alder/ holdbarhet. Er bønnene blanke/ glinsende kan dette være ett tegn på at det er gamle. Bønnene svetter ut fettstoffer, og smaken forvinner sakte menn sikkert. Kaffe er på alle måter ferskvare og bør også handles deretter. Kjøp små kvanta, aller helst på din lokale kaffesjappe som ideelt sett får kaffe levert ukentlig.

3. Kapselkaffe vs en helautomatisk espressomaskin er en no brainer for de av dere som elsker KAFFE! Men, jeg ser poenget med kapsler. Det er enkelt, rakst, nesten vedlikeholdsfritt, krever null kompetanse og "alle andre har det". Økonomisk sett er det en skandale, for du betaler faktisk 500+ per kilo kaffe om du regner om prisen. Så da er det ikke så galt å betale 89 kr 1/4 kilo på kaffesjappa likevel, og da får du FERSK kaffe som kvernes når du skal ha deg en kopp.

4. Andre alternativer til kapsel maskiner er mange. Personlig bruker jeg Aeropress daglig, som gir så enormt mange variasjoner i smak. Her kan man virkelig utforske kaffens enorme verden! Anbefales på det sterkeste og den koster knappe 400 kr. Men i tillegg trenger du en ok kvern og en vekt. Finnes en haug med manuelle trkatersystemer også som gir unik smak og valgmuligheter i bøtter og spann!

Mulig dette ble litt på siden av temaet, men blir litt ivrig serru....

Uansett, kaffebønner er ferskvare. Kaffekapsler fra hvem det nå måtte være er hermetisert kaffe og kan ALDRI sammenlignes med hele bønner som kvernes, nesten uavhengig av om bønnene er gamle eller ei.

Kast kapselmaskinen, finn frem Moccamasteren, kompletter denne med en god kvern og du åpner en helt ny verden innen kaffe!

Vennlig kaffehilsen!


Du har nok smakt på nestle eller andre leverandører sin kapselkaffe og ikke Nespresso sine pads. Nestle sine er nok pulverkaffe i kapsel.
   #16
 3,997     Oppland     0


Skikkelig kaffe fra en espressomaskin med nykværna kaffebønner er nok det beste og rimeligste på sikt.

Bruk av dyre patroner med pasteurisert gammel kaffe har dessverre kjerringa fått sansen for, så får prøve å lure inn en skikkelig maskin inn i huset  ;)


Rart at folk går rundt og tror at nykverna gamle kaffebønner er bedre enn vakumpakket kværna ferske bønner. Det er en ganske kort holdbarhetsdato på i hvertfall nespresso sine pads (de til proffmaskinen, de runde flate) og det er nok ingen butikkjøpte kaffebønner som er like ferske som de.

Så når kapslene har fått ligge noen måneder i butikken så er de fortsatt ferske?
Det er i allefall bedre å kverne hele bønner som er like gamle som ferdig kvernede kapsler med samme dato, fordi overflateeksponeringen er mye mindre for en hel bønne enn en kværnet bønne.

Bruker som HallaBalla også en Rancilio Silvia med en Rancilio Rocky kvern, virkelig en knallgod kaffemaskin! Koster litt penger og den er treg til cappuchino/Latte (pga 1 trykktank som brukes både til steaming og trakting), men virkelig verd pengene likevel!
   #17
 42     Drøbak     0


Her må jeg komme med noen innspill for dette var mitt levebrød gjennom mange år og er per idag en stor passion!

1. All malt kaffe forringes etter kun kort tid! Espressomalt kaffe er "dårlig" dagen etter den er malt og du skal ikke være ekspert for å faktisk smake enorm forskjell. Crema blir tynnere og smaken rett og slett borte. Det er fettstoffene i kaffen som setter smaken, ergo når denne begynner å fordampe sp forsvinner smaken.

2. Kaffebønner i butikk kan være litt bingo å handle med tanke på alder/ holdbarhet. Er bønnene blanke/ glinsende kan dette være ett tegn på at det er gamle. Bønnene svetter ut fettstoffer, og smaken forvinner sakte menn sikkert. Kaffe er på alle måter ferskvare og bør også handles deretter. Kjøp små kvanta, aller helst på din lokale kaffesjappe som ideelt sett får kaffe levert ukentlig.

3. Kapselkaffe vs en helautomatisk espressomaskin er en no brainer for de av dere som elsker KAFFE! Men, jeg ser poenget med kapsler. Det er enkelt, rakst, nesten vedlikeholdsfritt, krever null kompetanse og "alle andre har det". Økonomisk sett er det en skandale, for du betaler faktisk 500+ per kilo kaffe om du regner om prisen. Så da er det ikke så galt å betale 89 kr 1/4 kilo på kaffesjappa likevel, og da får du FERSK kaffe som kvernes når du skal ha deg en kopp.

4. Andre alternativer til kapsel maskiner er mange. Personlig bruker jeg Aeropress daglig, som gir så enormt mange variasjoner i smak. Her kan man virkelig utforske kaffens enorme verden! Anbefales på det sterkeste og den koster knappe 400 kr. Men i tillegg trenger du en ok kvern og en vekt. Finnes en haug med manuelle trkatersystemer også som gir unik smak og valgmuligheter i bøtter og spann!

Mulig dette ble litt på siden av temaet, men blir litt ivrig serru....

Uansett, kaffebønner er ferskvare. Kaffekapsler fra hvem det nå måtte være er hermetisert kaffe og kan ALDRI sammenlignes med hele bønner som kvernes, nesten uavhengig av om bønnene er gamle eller ei.

Kast kapselmaskinen, finn frem Moccamasteren, kompletter denne med en god kvern og du åpner en helt ny verden innen kaffe!

Vennlig kaffehilsen!


Du har nok smakt på nestle eller andre leverandører sin kapselkaffe og ikke Nespresso sine pads. Nestle sine er nok pulverkaffe i kapsel.


Og forskjellen på Nestle og Nespresso er? Nespresso er eiet av Nestle og såvidt meg bekjent har ikke Nestle egne kapsler med pulverkaffe.

Poenget er uansett at kapselkaffe er greit og praktisk og alt det der, men når man begynner å snakke om kvalitet og pris så detter de av lasset umiddelbart! At "alle" på død og liv skal ha seg en nespresso maskin er ikke det samme som at det er høy kvalitet på drikken som kommer ut eller at det er rimelig. Og den som inbiller seg dette, han blir lurt grundig.....

Mvh

   #18
 3,041     Akershus     0
Jeg har en sånn Nespresso-maskin både hjemme og vi har proffutgaven på jobb. Det er overraskende god kaffe disse produserer. Jeg bruker å være ganske kresen på hva jeg kaller god kaffe, og disse halvfabrikatene imponerer. Det er selvfølgelig galskap å si at dette blir bedre enn originalen, men tett oppunder er det.

Fordelen med Nespresso er at det er enkelt og lagringsdyktig. Man må handle inn kaffe ganske hyppig for en manuell maskin og lære seg å bruke den. Jeg vil påstå at min Nespresso lager en bedre kopp espresso enn 70-80% av kaffesjappene der ute fordi så mange enten ikke lager kaffen riktig, råvarene er ikke behandlet riktig eller renholdet er ikke godt nok. Mange gode sjapper lager mye bedre espresso enn en Nespresso, men "Kåres kaffe og krumkaker" og dens like gjøre det ikke.

Dyrt dog.  :-\
pwb
   #19
 2,283     Ski     0


Så når kapslene har fått ligge noen måneder i butikken så er de fortsatt ferske?
Det er i allefall bedre å kverne hele bønner som er like gamle som ferdig kvernede kapsler med samme dato, fordi overflateeksponeringen er mye mindre for en hel bønne enn en kværnet bønne.

Bruker som HallaBalla også en Rancilio Silvia med en Rancilio Rocky kvern, virkelig en knallgod kaffemaskin! Koster litt penger og den er treg til cappuchino/Latte (pga 1 trykktank som brukes både til steaming og trakting), men virkelig verd pengene likevel!


Snakker ikke om kapsler men pads. Ta en nespresso pad og åpne den, sammenlign innholdet med en kapsel, gjerne fra nespresso og også fra noen andre. Vil påstå at overflateeksponeringen i en pad fra nespresso er mye mindre enn bønnene som jo ligger eksponert for luft.
   #20
 2,413     Ønsker ikke besøk av deg     0
uansett, nesten 14kr for en dobbel hjemme espresso er latterlig. så nå skal jeg kjøpe inn en skikkelig espresso maskin og prøve å konvertere fruen...  ;D

skal kverne og lage noe skikkelig, så får hun sitte der med den sure nespressoen sin..