1,055    25    0  

Billige kapsler til kaffemaskin

 2,044     0
Hei. Er den stolte eier av ny kaffemaskin med kapselsystem. Cappuccino-kapslene er styggdyre, en boks koster 50 kr og hver kopp kommer på 6,90. Noen som vet om billigere kapsler og om kapslene er spesifikke for hvert merke av kaffemaskin? Min bruker NESCAFÉ kapsler.

   #2
 736     Drøbak     0
Vi kjøpte kapsler på Rimi (eller ICA?), MEN det virket som maskinen slet veldig med å presse vannet gjennom. Var redd det skulle slite på maskinen og droppet derfor denne løsningen og gikk tilbake til Nespresso-kapsler.
Signatur
   #3
 672     Bergen     0
Det billigste systemet i drift er Senseo, her er prisen per kopp ned mot halvparten av de andre systemene.
   #4
 744     Verdens navle     0
Litt OT, men dette med kapselpriser bør vel de som vurderer kjøp av kaffemaskin merke seg. En maskin for løskaffe og tilhørende kvern gir mye lavere pris pr. kopp, og (minst) like god kaffe.  Smile
Signatur
   #5
 2,413     Ønsker ikke besøk av deg     0
Skikkelig kaffe fra en espressomaskin med nykværna kaffebønner er nok det beste og rimeligste på sikt.

Bruk av dyre patroner med pasteurisert gammel kaffe har dessverre kjerringa fått sansen for, så får prøve å lure inn en skikkelig maskin inn i huset  Wink
   #6
 3,234     Vestfold     0

Hei. Er den stolte eier av ny kaffemaskin med kapselsystem. Cappuccino-kapslene er styggdyre, en boks koster 50 kr og hver kopp kommer på 6,90. Noen som vet om billigere kapsler og om kapslene er spesifikke for hvert merke av kaffemaskin? Min bruker NESCAFÉ kapsler.


Det er 16 kapsler til 50 kr (noen må man bruke 2 forskjellige pr kopp), men de med 16 stk som jeg bruker mest av gir da en pris på 3.125kr.
   #7
 2,297     Ski     0

Skikkelig kaffe fra en espressomaskin med nykværna kaffebønner er nok det beste og rimeligste på sikt.

Bruk av dyre patroner med pasteurisert gammel kaffe har dessverre kjerringa fått sansen for, så får prøve å lure inn en skikkelig maskin inn i huset  ;)


Rart at folk går rundt og tror at nykverna gamle kaffebønner er bedre enn vakumpakket kværna ferske bønner. Det er en ganske kort holdbarhetsdato på i hvertfall nespresso sine pads (de til proffmaskinen, de runde flate) og det er nok ingen butikkjøpte kaffebønner som er like ferske som de.

   #8
 744     Verdens navle     0
Man trenger da ikke kverne gamle bønner!  ;D
Signatur
   #9
 876     Ut Mot Havet i Vest!     0
En bruker jo seff ferske bønner da! Kjøper meg en halvkilo ca en gang i uken/10 dager. billig og best! (kapselmaskinen ble kastet etter et par uker her, og helautomatisk maskin med kvern innkjøpt...)
   #10
 2,297     Ski     0

En bruker jo seff ferske bønner da! Kjøper meg en halvkilo ca en gang i uken/10 dager. billig og best! (kapselmaskinen ble kastet etter et par uker her, og helautomatisk maskin med kvern innkjøpt...)


Glemte at bønnene i butikkene alltid er ferske, sorry ;-)
   #11
 2,413     Ønsker ikke besøk av deg     0
hvor ferskt er nespresso innholdet da? siden du tydligvis vet dette.
   #12
 173     Oppland     0
Nespresso kaffen er i allefall fersk når den blir kvernet og pakket, kaffebønner du kjøper i løsvekt på butikken i Norge, er ikke ferske!
   #13
 744     Verdens navle     0
Det er jo èn teori. Hvordan vet man hvor ferske bønner som brukes i fabrikken, og hvor lenge den malte kaffen ligger før den havner i kapslene?

En annen teori er at hele bønner som man maler selv 30 sekunder før bruk gir (minst) like god kaffe. Spiller i og for seg ingen rolle for meg hvilken teori folk foretrekker.  ;D

Bruker selv dette oppsettet. Veldig fornøyd.


Signatur
   #14
 42     Drøbak     0
Her må jeg komme med noen innspill for dette var mitt levebrød gjennom mange år og er per idag en stor passion!

1. All malt kaffe forringes etter kun kort tid! Espressomalt kaffe er "dårlig" dagen etter den er malt og du skal ikke være ekspert for å faktisk smake enorm forskjell. Crema blir tynnere og smaken rett og slett borte. Det er fettstoffene i kaffen som setter smaken, ergo når denne begynner å fordampe sp forsvinner smaken.

2. Kaffebønner i butikk kan være litt bingo å handle med tanke på alder/ holdbarhet. Er bønnene blanke/ glinsende kan dette være ett tegn på at det er gamle. Bønnene svetter ut fettstoffer, og smaken forvinner sakte menn sikkert. Kaffe er på alle måter ferskvare og bør også handles deretter. Kjøp små kvanta, aller helst på din lokale kaffesjappe som ideelt sett får kaffe levert ukentlig.

3. Kapselkaffe vs en helautomatisk espressomaskin er en no brainer for de av dere som elsker KAFFE! Men, jeg ser poenget med kapsler. Det er enkelt, rakst, nesten vedlikeholdsfritt, krever null kompetanse og "alle andre har det". Økonomisk sett er det en skandale, for du betaler faktisk 500+ per kilo kaffe om du regner om prisen. Så da er det ikke så galt å betale 89 kr 1/4 kilo på kaffesjappa likevel, og da får du FERSK kaffe som kvernes når du skal ha deg en kopp.

4. Andre alternativer til kapsel maskiner er mange. Personlig bruker jeg Aeropress daglig, som gir så enormt mange variasjoner i smak. Her kan man virkelig utforske kaffens enorme verden! Anbefales på det sterkeste og den koster knappe 400 kr. Men i tillegg trenger du en ok kvern og en vekt. Finnes en haug med manuelle trkatersystemer også som gir unik smak og valgmuligheter i bøtter og spann!

Mulig dette ble litt på siden av temaet, men blir litt ivrig serru....

Uansett, kaffebønner er ferskvare. Kaffekapsler fra hvem det nå måtte være er hermetisert kaffe og kan ALDRI sammenlignes med hele bønner som kvernes, nesten uavhengig av om bønnene er gamle eller ei.

Kast kapselmaskinen, finn frem Moccamasteren, kompletter denne med en god kvern og du åpner en helt ny verden innen kaffe!

Vennlig kaffehilsen!

   #15
 2,297     Ski     0

Her må jeg komme med noen innspill for dette var mitt levebrød gjennom mange år og er per idag en stor passion!

1. All malt kaffe forringes etter kun kort tid! Espressomalt kaffe er "dårlig" dagen etter den er malt og du skal ikke være ekspert for å faktisk smake enorm forskjell. Crema blir tynnere og smaken rett og slett borte. Det er fettstoffene i kaffen som setter smaken, ergo når denne begynner å fordampe sp forsvinner smaken.

2. Kaffebønner i butikk kan være litt bingo å handle med tanke på alder/ holdbarhet. Er bønnene blanke/ glinsende kan dette være ett tegn på at det er gamle. Bønnene svetter ut fettstoffer, og smaken forvinner sakte menn sikkert. Kaffe er på alle måter ferskvare og bør også handles deretter. Kjøp små kvanta, aller helst på din lokale kaffesjappe som ideelt sett får kaffe levert ukentlig.

3. Kapselkaffe vs en helautomatisk espressomaskin er en no brainer for de av dere som elsker KAFFE! Men, jeg ser poenget med kapsler. Det er enkelt, rakst, nesten vedlikeholdsfritt, krever null kompetanse og "alle andre har det". Økonomisk sett er det en skandale, for du betaler faktisk 500+ per kilo kaffe om du regner om prisen. Så da er det ikke så galt å betale 89 kr 1/4 kilo på kaffesjappa likevel, og da får du FERSK kaffe som kvernes når du skal ha deg en kopp.

4. Andre alternativer til kapsel maskiner er mange. Personlig bruker jeg Aeropress daglig, som gir så enormt mange variasjoner i smak. Her kan man virkelig utforske kaffens enorme verden! Anbefales på det sterkeste og den koster knappe 400 kr. Men i tillegg trenger du en ok kvern og en vekt. Finnes en haug med manuelle trkatersystemer også som gir unik smak og valgmuligheter i bøtter og spann!

Mulig dette ble litt på siden av temaet, men blir litt ivrig serru....

Uansett, kaffebønner er ferskvare. Kaffekapsler fra hvem det nå måtte være er hermetisert kaffe og kan ALDRI sammenlignes med hele bønner som kvernes, nesten uavhengig av om bønnene er gamle eller ei.

Kast kapselmaskinen, finn frem Moccamasteren, kompletter denne med en god kvern og du åpner en helt ny verden innen kaffe!

Vennlig kaffehilsen!


Du har nok smakt på nestle eller andre leverandører sin kapselkaffe og ikke Nespresso sine pads. Nestle sine er nok pulverkaffe i kapsel.
   #16
 3,997     Oppland     0


Skikkelig kaffe fra en espressomaskin med nykværna kaffebønner er nok det beste og rimeligste på sikt.

Bruk av dyre patroner med pasteurisert gammel kaffe har dessverre kjerringa fått sansen for, så får prøve å lure inn en skikkelig maskin inn i huset  ;)


Rart at folk går rundt og tror at nykverna gamle kaffebønner er bedre enn vakumpakket kværna ferske bønner. Det er en ganske kort holdbarhetsdato på i hvertfall nespresso sine pads (de til proffmaskinen, de runde flate) og det er nok ingen butikkjøpte kaffebønner som er like ferske som de.

Så når kapslene har fått ligge noen måneder i butikken så er de fortsatt ferske?
Det er i allefall bedre å kverne hele bønner som er like gamle som ferdig kvernede kapsler med samme dato, fordi overflateeksponeringen er mye mindre for en hel bønne enn en kværnet bønne.

Bruker som HallaBalla også en Rancilio Silvia med en Rancilio Rocky kvern, virkelig en knallgod kaffemaskin! Koster litt penger og den er treg til cappuchino/Latte (pga 1 trykktank som brukes både til steaming og trakting), men virkelig verd pengene likevel!
   #17
 42     Drøbak     0


Her må jeg komme med noen innspill for dette var mitt levebrød gjennom mange år og er per idag en stor passion!

1. All malt kaffe forringes etter kun kort tid! Espressomalt kaffe er "dårlig" dagen etter den er malt og du skal ikke være ekspert for å faktisk smake enorm forskjell. Crema blir tynnere og smaken rett og slett borte. Det er fettstoffene i kaffen som setter smaken, ergo når denne begynner å fordampe sp forsvinner smaken.

2. Kaffebønner i butikk kan være litt bingo å handle med tanke på alder/ holdbarhet. Er bønnene blanke/ glinsende kan dette være ett tegn på at det er gamle. Bønnene svetter ut fettstoffer, og smaken forvinner sakte menn sikkert. Kaffe er på alle måter ferskvare og bør også handles deretter. Kjøp små kvanta, aller helst på din lokale kaffesjappe som ideelt sett får kaffe levert ukentlig.

3. Kapselkaffe vs en helautomatisk espressomaskin er en no brainer for de av dere som elsker KAFFE! Men, jeg ser poenget med kapsler. Det er enkelt, rakst, nesten vedlikeholdsfritt, krever null kompetanse og "alle andre har det". Økonomisk sett er det en skandale, for du betaler faktisk 500+ per kilo kaffe om du regner om prisen. Så da er det ikke så galt å betale 89 kr 1/4 kilo på kaffesjappa likevel, og da får du FERSK kaffe som kvernes når du skal ha deg en kopp.

4. Andre alternativer til kapsel maskiner er mange. Personlig bruker jeg Aeropress daglig, som gir så enormt mange variasjoner i smak. Her kan man virkelig utforske kaffens enorme verden! Anbefales på det sterkeste og den koster knappe 400 kr. Men i tillegg trenger du en ok kvern og en vekt. Finnes en haug med manuelle trkatersystemer også som gir unik smak og valgmuligheter i bøtter og spann!

Mulig dette ble litt på siden av temaet, men blir litt ivrig serru....

Uansett, kaffebønner er ferskvare. Kaffekapsler fra hvem det nå måtte være er hermetisert kaffe og kan ALDRI sammenlignes med hele bønner som kvernes, nesten uavhengig av om bønnene er gamle eller ei.

Kast kapselmaskinen, finn frem Moccamasteren, kompletter denne med en god kvern og du åpner en helt ny verden innen kaffe!

Vennlig kaffehilsen!


Du har nok smakt på nestle eller andre leverandører sin kapselkaffe og ikke Nespresso sine pads. Nestle sine er nok pulverkaffe i kapsel.


Og forskjellen på Nestle og Nespresso er? Nespresso er eiet av Nestle og såvidt meg bekjent har ikke Nestle egne kapsler med pulverkaffe.

Poenget er uansett at kapselkaffe er greit og praktisk og alt det der, men når man begynner å snakke om kvalitet og pris så detter de av lasset umiddelbart! At "alle" på død og liv skal ha seg en nespresso maskin er ikke det samme som at det er høy kvalitet på drikken som kommer ut eller at det er rimelig. Og den som inbiller seg dette, han blir lurt grundig.....

Mvh
   #18
 3,042     Akershus     0
Jeg har en sånn Nespresso-maskin både hjemme og vi har proffutgaven på jobb. Det er overraskende god kaffe disse produserer. Jeg bruker å være ganske kresen på hva jeg kaller god kaffe, og disse halvfabrikatene imponerer. Det er selvfølgelig galskap å si at dette blir bedre enn originalen, men tett oppunder er det.

Fordelen med Nespresso er at det er enkelt og lagringsdyktig. Man må handle inn kaffe ganske hyppig for en manuell maskin og lære seg å bruke den. Jeg vil påstå at min Nespresso lager en bedre kopp espresso enn 70-80% av kaffesjappene der ute fordi så mange enten ikke lager kaffen riktig, råvarene er ikke behandlet riktig eller renholdet er ikke godt nok. Mange gode sjapper lager mye bedre espresso enn en Nespresso, men "Kåres kaffe og krumkaker" og dens like gjøre det ikke.

Dyrt dog.  :-\
   #19
 2,297     Ski     0


Så når kapslene har fått ligge noen måneder i butikken så er de fortsatt ferske?
Det er i allefall bedre å kverne hele bønner som er like gamle som ferdig kvernede kapsler med samme dato, fordi overflateeksponeringen er mye mindre for en hel bønne enn en kværnet bønne.

Bruker som HallaBalla også en Rancilio Silvia med en Rancilio Rocky kvern, virkelig en knallgod kaffemaskin! Koster litt penger og den er treg til cappuchino/Latte (pga 1 trykktank som brukes både til steaming og trakting), men virkelig verd pengene likevel!


Snakker ikke om kapsler men pads. Ta en nespresso pad og åpne den, sammenlign innholdet med en kapsel, gjerne fra nespresso og også fra noen andre. Vil påstå at overflateeksponeringen i en pad fra nespresso er mye mindre enn bønnene som jo ligger eksponert for luft.
   #20
 2,413     Ønsker ikke besøk av deg     0
uansett, nesten 14kr for en dobbel hjemme espresso er latterlig. så nå skal jeg kjøpe inn en skikkelig espresso maskin og prøve å konvertere fruen...  ;D

skal kverne og lage noe skikkelig, så får hun sitte der med den sure nespressoen sin..
   #21
 2,297     Ski     0

uansett, nesten 14kr for en dobbel hjemme espresso er latterlig. så nå skal jeg kjøpe inn en skikkelig espresso maskin og prøve å konvertere fruen...  ;D

skal kverne og lage noe skikkelig, så får hun sitte der med den sure nespressoen sin..


14,- ?? Paden koster vel rundt 4,- stk?
   #22
 3,997     Oppland     0



Så når kapslene har fått ligge noen måneder i butikken så er de fortsatt ferske?
Det er i allefall bedre å kverne hele bønner som er like gamle som ferdig kvernede kapsler med samme dato, fordi overflateeksponeringen er mye mindre for en hel bønne enn en kværnet bønne.

Bruker som HallaBalla også en Rancilio Silvia med en Rancilio Rocky kvern, virkelig en knallgod kaffemaskin! Koster litt penger og den er treg til cappuchino/Latte (pga 1 trykktank som brukes både til steaming og trakting), men virkelig verd pengene likevel!


Snakker ikke om kapsler men pads. Ta en nespresso pad og åpne den, sammenlign innholdet med en kapsel, gjerne fra nespresso og også fra noen andre. Vil påstå at overflateeksponeringen i en pad fra nespresso er mye mindre enn bønnene som jo ligger eksponert for luft.

nei. du får bønner pakket i pose fyllt med nitrogen(?). disse løsvektbønnene ligger man unna da det ikke er datostempling på de, det er det på pakkene og det er akkurat samme bønnene.

kapsler eller pads spiller ingen rolle, de har bare forskjellig kvernegrad. Jeg og har en slik latterlig pads maskin stående på vaskerommet, for den er ikke i bruk. Den kan ikke sammenlignes med ferske nykvernede bønner traktet i en skikkelig espresso maskin.
   #23
 1     0
Jeg kan se at tråden er litt gammel, men jeg vil likevel kommentere. Kanskje det er noen som fortsatt følger, fordi det er et interessant emne.

Har du prøvd å se på kompatible noen av de kompatible alternativene? Siste gang jeg kjøpte noen, prøvde jeg dem fra Gimoka, kan du kjøpe dem her https://www.kaffekapslen.no/til-dolce-gusto.html. Jeg er veldig fornøyd med både pris og smak! Jeg savner gratis levering fordi jeg ikke ønsker å bestille en bestilling på over 999kr!
  (trådstarter)
   #24
 2,044     0
Er virkelig maskinen min blitt 5 år gammel alt, skal si tida går fort!
Pussig, dagen før ditt innlegg diskuterte vi kaffemaskinen, og muligheten for å kjøpe fra e-bay. Ser det finnes en del på nettet nå, men finner ikke akkurat "løp-og-kjøp" priser. Sånn for morro, det kan jo være det bare er noe ræl, kjøpte jeg i går 4 stk. refil-kapsler for 3 dollar hos Aliexpress. Kan fylles 200 ganger.