4 079    75    6  

Bo i Bergen - kor?

 72     Bergen     0
Flytter til Bergen med barn og samboer. Skal jobbe midt i sentrum, 08-15.30.

Dere som er kjent i Bergen, kor er det best å bu med tanke på å kome seg til og fra arbeid uten å sitte i kø flere timer. Tenker å ta buss/tog/bybane.

Krav:
Ikke blokk, grei pris for rekkehus, ikke veldig tett bebyggelse men heller ikke helt ut på vidda.

Vurderer indre Arna, men der er det lite til salgs.

Deres forslag og erfaring?
Signatur

   #1
 107     1
Årstad/Kronstad dersom du har for mye penger...

Ellers er Laksevåg/Loddefjord/Mathopen/Godvik fine plasser med gode bussforbindelser til sentrum. Åsane og Arna er jo greie plasser om du liker å stå i kø halve dagen. (blir nok bedre når nye tuneller og veien blir ferdig). Arna er jo greit med toget rett igjennom tunnellen.
   #2
 627     Bergen     0
Jeg har vokst opp i Godvik, og bussforbindelsen var ikke mye skryte av, og så vidt jeg har hørt har det blitt værre med årene. :o

Nå bor jeg i Fyllingsdalen, og bussene til byn går så ofte at rutene knapt blir sjekket før jeg går ut døren.
-Sentrum er også innenfor sykkelrekkevidde, så snart du inser at det ikke var så gale å sykle "over fjellet" likevel.. ;)
Det er fin blandings av blokk, rekkehus og eneboliger, og det er ganske så grønt her til å være så tett bebygget. -en ganske likandes bydel som har det meste utenom sjøutsikt.. ;D

Jeg tror fyllingsdalen og Arna er de to bydelene som kombinerer kjapp tilgang til sentrum i rushen med passe lebensraum i nermiljøet..?  Landås har for eksempel tett i tett med 50-talls "arbeiderklasse-boliger" og  så må man stå stuet tett som kveg i tønne på trikken til jobb.. ???

  (trådstarter)
   #3
 72     Bergen     0
Prismessig får man vel bra med bolig for pengene i Fyllingsdalen i følge finn. Hvis man vil ha rekkehus, hvor i Fyllingsdalen bør man se etter?

Tenker å sykle på jobb etterhvert som jeg blir kjent.

Indre Arna - ser de skal bygge på Espeland.. Er det langt ut i bygda eller bor det godt med folk her og?

Er ute etter en plass der ungen kan gå ut å leke med andre unger, men samtidig vil jeg slippe å se rett inn i naboens soverom..
Signatur
   #4
 1 516     Bergen     0
Espeland blir det bygget en del ja... Her må du nok da sykle til Indre Arna for å ta tog til sentrum. Sykkelveier på den kanten er vel det så som så med....

Men Åsane, Morvik/Tertnes/Eidsvåg er fine landlige omgivelser med blanding av enebolig/rekkehus.
Prisen er nok litt høyere, men her er det rikelig med kveldsol og sjøutsikt. Men når bybanen kommer om noen år, vil nok prisene stige enda mer. Så kan være lurt å investere nå før den kommer. Kort veil til Åsane hvor du har alt du trenger, samt kort vei til sentrum.

Minuset må vel være at du får Davy Wathne i nabolaget, som kan nok høres en del når han setter igang...  ;D

Eidsvåg, et steinkast ifra sentrum...

http://www.finn.no/finn/realestate/homes/object?finnkode=48254889&searchclickthrough=true

http://www.finn.no/finn/realestate/homes/object?finnkode=49012990&searchclickthrough=true
  (trådstarter)
   #5
 72     Bergen     0
Eneboligen såg bra ut, men litt over det vi har råd til. Hvor lang tid tar det å komme seg til Bergen sentrum frå Åsane ? Spes i rushtida. Hører at det erkøhelvete fra Åsane og inn til byen?

Ønsker ikke å sitte i busskø mer enn 20 min hver vei.

Hvordan er Askøy? Overbefolket ?
Signatur
   #6
 1 516     Bergen     0
Ifra Åsane/Eidsvåg er ikke bussturem på mer en 15 minutter unna. Busser går ofte ifra Åsane terminal med motorvei til Sandviken.

Askøy er jeg ikke så kjent med, men vil tro at det er nok mer kø den veien, da hele bergen vest skal den veien over Puddefjordbroen, Loddefjord/Godvik med lange køer....   #7
 570     Askøy-Hordaland     0
Vil ikke si at Askøy er overbefolket men det er endel kø over broen i rushet, både morgen og ettermiddag. Beinveien er jo et alternativ, båt fra kleppestø til nøstet. Tar ca 10 min.

   #8
 627     Bergen     0

Prismessig får man vel bra med bolig for pengene i Fyllingsdalen i følge finn. Hvis man vil ha rekkehus, hvor i Fyllingsdalen bør man se etter?

Sikthaugen, Helgeplasset og løvåsbakken er de stedene jeg kan trekke opp av hatten med gangavstand til "buss-arterien" i dalen.  Det er mange flere rekkehusklynger runndt om kring her, med skole, butikk og alt sånt, men ikke med 5min bussfrekvens.


Er ute etter en plass der ungen kan gå ut å leke med andre unger, men samtidig vil jeg slippe å se rett inn i naboens soverom..


Det kule med denne byen er at terrenget eliminerer det problemet mange steder.. Wink
   #9
 681     Bergen     0
Jeg er mest tilhenger av fana området. Her er bybanen allerede etablert frem til lagunen. Skjold er flott, med kort vei til lagunen, og bybane til byn (26 min) som skal gå hvert 4. min i rushtrafikken fra høsten av. På litt lenger sikt er steinsviken meget flott, men inntil bybanen begynner å gå, er ikke det veldig mye busser. I nærheten av fana golfklubb/fana stadion er det også mye flotte hus/rekkehus. Priser starter gjerne på 3.5 mill for ca 100m2 rekkehus.
Signatur
Ebe
   #10
 4 452     Vestlandet     0
Askøy og Sotra ville jeg holdt meg unna om du har planer om å jobbe i sentrum. De er veldig utsatt da det bare er èn bro hver vei over til de områdene. Én ulykke, så er det timesvis med kø.

Det samme er det nord for Åsane sentrum. Breistein, Hylkje, Hordvik er i dag en del kø ut til. Nå åpner riktignok ny tunnell i oktober, men det vil nok bare flytte køen litt lengre ut. På lang sikt kan det bli bra, da det er i Nasjonal Transportplan lagt opp til ny 4-felts tunnel fra Åsane og helt ut til Nordhordalandsbroen. Samtidig skal bybanen bygges ut til Åsane, om politikerene blir enige hvor den skal gå.

Jeg vil tro at kombinasjonen Fyllingsdalen + El-sykkel kan være et godt alternativ.

Morvik/Tertnes/Eidsvåg er fint, der er det typiske enebolig- og rekkehusstrøk. Noen meget dyre hus, men også mange fine mindre boliger.

Indre Arna er vel fint om du kan trives med tog hver dag. Med bil ville jeg vært mer skeptisk inn til sentrum, men også her blir det bedre med nye tunnelen som åpner i oktober.

Fana blir vel kanskje litt langt unna om man skal sykle, men kjenner ikke bydelen så godt.

Ellers så har du Nesttun, Nattland og Sædalen.
Signatur