121    3    0  

Byggingeniør arbeidsoppgaver

 1     0
Heisann.
Jeg lurer på hva byggingeniører gjør annet enn å lede store prosjekter. Kan byggingeniører jobbe med tegning av bolighus, prosjektledelse ved mindre prosjekter og mer "personlige" bygninger? Smarte og fremtidsrettede løsninger er noe jeg interesserer meg for. Har ikke lyst til å jobbe med store prosjekter som boligblokker osv., men er usikker på om byggingeniør er riktig retning. 

Håper noen har svar :) 

HSt
   #1
 25 850     Lillestrøm kommune     0
Mine foreldres arkitekt hadde en bror som var byggingeniør og tok seg av beregning av støttemurer, armering i trapper osv. Nå var det lenge siden. Men jeg vil vel tro at majoriteten jobber på større prosjekter.
   #2
 408     Oslo     0
Hvorfor vil du ikke jobbe med store prosjekter? Prosjektlederrollen er ikke noe man blir kastet rett ut i, dette ligger en 10-15 år frem i tid for større prosjekter. Man utdanner seg pga interesse for faget, ikke en tilfeldig stillingstittel. En bygningsingeniør, i likhet de fleste andre ingeniører, har et hav av muligheter i jobbmarkedet. Det er en allsidig utdanning og prosjektledelse er bare en liten del av dette.

Du vil sannsynligvis være overkvalifisert for akkurat de stillingene du nevner. Disse innehas som regel av tekniske tegnere eller tømrere/byggmestere med mange års erfaring, men det er nok av annet å velge blant. At prosjektet er stort trenger ikke å bety at jobben din er "stor". Du kan jobbe innen små, smale fagfelt på prosjekter i alle størrelser, også mindre bolighus.

Av fremtidsrettede løsninger skjer det veldig mye innen f.eks. BIM, energi og miljø. Ellers er det mange andre fagfelt å velge blant som anlegg (vei, jernbane, bro, tunnel, infrastruktur, geomatikk) og rådgiving/prosjektering innen konstruksjon (mest betong men også tre og stål), brann, vann og avløp. Du kan jobbe med anbudsbeskrivelser og kalkulasjon hos entreprenører eller i større offentlige eller private (utleide) byggherreorganisasjoner. Og det er fremdeles fullt mulig å sette sin fot på en tradisjonell byggeplass uten at det nødvendigvis blir prosjektleder av deg (selv om de fleste her blir det).
Signatur
   #3
 19 653     Akershus     0
Enig med HanFar i at «bygningsingeniør kan være så mangt. I bunnen og starten ligger en interesse for byggfag, men livet og senere interesser kan føre en i mange retninger.

Om du i disse dager ser på legeyrket, livet og interressene fører noen til direktørstilling med orientering på TV, andre ligger med nesa begravet i et mikroskop, mens andre igjen forsøker å hjelpe og lindre pasienter. Samme med bygg. ingeniører. Noen blir direktører med ansvar både for prosjektets økonomi og ansatte, andre regner på bæring i uvanlige fagverk, mens andre forlater selve byggfaget mens de utnytter det at de gjennom studiet har lært seg å sette seg inn i nye ting.
Signatur