57    2    1  

Direktereklame

 2 731     1
Fikk en epost fra DNB der jeg fikk mulighet for å svare "Ja" eller "Nei" til følgende:

Jeg samtykker til at DNB kan sende meg råd og tilbud om DNBs ulike produkter og tjenester gjennom de elektroniske kanaler jeg har oppgitt (e-post og/eller SMS).

Og lengre nede, i liten skrift:

Vi gjør oppmerksom på at et «nei» eller intet svar på spørsmålet over likevel medfører at det DNB-selskapet du er kunde i, kan sende deg råd og tilbud innenfor den produktkategori kundeforholdet ditt bygger på, dersom du ikke uttrykkelig har reservert deg mot all elektronisk markedsføring på e-post og/eller SMS.

Det var jo hyggelig av dere å spørre meg ... Men det hadde jo vært enda hyggeligere om dere hørte på svaret mitt, også!

(Jeg må se å få sagt opp den kontoen i DNB!)

   #1
 2 583     I huset mitt     0
De de spør om og det i liten skrift er to ulike ting da.Wink
Men likevel så kan du helt sikkert logge deg inn og velge bort all markedsføring.
  (trådstarter)
   #2
 2 731     0
Det skal visst være mulig, men en litt mer endelig løsning er å kutte all kontakt med dem så det ikke er nødvendig å gå inn på deres speielle mekanismer.

Uansett står jeg igjen med spørsmålet: Hva i allverden var hensikten med å spørre meg om jeg ønsket direkte reklame, spisset akkurat mot meg (slik som det var forklart i brevet), når de sier at "Du vil få den selv om du svarer 'Nei'"?

OK, de kan si at uten mitt "Nei" ville samtlige produktavdelinger kunne drukne meg i spisset direktereklame; nå er det bare de avdelingene jeg har hatt noe å gjøre med. Men de kunne gjerne gitt meg en mulighet for å si "Jeg vil ikke ha spisset reklame for de avdelingene heller!" Jeg er nødt til å gjøre en spesiell henvendelse til dem gjennom andre kanaler for å si at "Jeg mente faktisk det jeg sa, at jeg ikke ønsket spisset reklame fra dere!"

Naturligvis er det fordi de ønsker å fortsett å sende meg spisset reklame, men få det til å framstå som om jeg har et valg.

(Jamnfør det gjerne med nettsteder som varsler om at "Vi bruker cookies - er det OK?" Hvis du ikke godtar det, blir det like fullt liggende igjen drøssevis av cookies på PCen din!)