88    4    0  

Dobbelsidig teip som holder

 229     0
Jeg sliter med dashcam festet med sugekopp på frontruta. Ruta buer, hvilket gir sugekoppen en litt for stor utfordring. Med i pakken var det også en plasplate med dobbelsidig teip på. Den er ment til at sugekoppen skal holde seg fast i plastplaten, og platen limes på ruta med den påførte dobbelsidige teipen. Det holdt.... et par dager.
Så jeg prøvde å dekke hele plastplaten med dobbelsidig teip. Det holdt litt lenger. Men igjen falt det ned etter noen dager. Så prøvde jeg med en annen type dobbelsidig teip, med samme resultat.

FInnes det en dobbelsidig teip som klarer jobben med å holde et dashcam (Det er som en mobil med langsiden opp.)

   #1
 3 231     0
Jeg klarte å snuble i førerhuset på min gamle Transit, og rev med meg sladrespeilet som var limt fast på frontruta. Det satt så godt at jeg like godt kunne ha brutt det av som å bryte det løs.

Ford-forhandleren solgte meg en ny tape-bit for fem kroner - og det som gjør at jeg husker det, er at det ble behandlet i kassen på samme måte som en komplett verkstedregning til femten tusen kroner, med skjema med to gjennomslag selvkopierende papir, registrering av bilnummeret og ... "the works". Bare papirmaterialene som ble brukt må ha kostet mer enn de fem kroner jeg betalte...

Men speilet satt som støpt, det! Jeg ble advart om at jeg måtte passe på å få plasseringen rett på første forsøk; det var ingen angremulighet. Jeg har aldri vært borti noen annen dobbeltsidig tape med lignende styrke.

Så hvis du ikke finner noe annet: Spør en Ford-forhandler etter en slik tape som de bruker for å lime fast sladrespeilet. Spander gjerne to biter - du har råd til en tier (om ikke prisene har gått opp, da ...).

(Det er en god stund siden jeg kjøpte meg ny tape-bit, men Transit finnes jo på veien også i dag, så jeg vil tro at de fortsatt har tape til å lime fast sladrespeil.)
   #2
 4 898     NITTEDAL     0
Det meste beror på rengjøring og hva man rengjør med. Limer du på en rute i kaldt vær kan det også bli kondens på glasset, dette liker ikke teipen. Glasset bør være temperert. Vask med noe som inneholder salmiakk, da får du en fettfri rute uten belegg av noe slag. Glassrens pleier å duge.

3M har en VHB tape, Very High Bound, som duger til det meste.

https://www.youtube.com/watch?v=S_fM5cqSODc

Men du kan nok nøye deg med denne : https://www.tonerweb.no/p/scotch-40011915-strong-mirror-mounting-tape-19mmx1-5m-indoor-19303?c=6295&gclid=CjwKCAjwlbr8BRA0EiwAnt4MTqpWDv72i0GPALQMz-nCT4uVE76h3-mbTpFX_U7Fs_uu9n6JYb6tjhoCV5YQAvD_BwE
  (trådstarter)
   #3
 229     0
Takk for tips. Høres ut som jeg bør stoppe innom en bilglasssjappe. Ford-teipen kan da neppe være unik for ford.
   #4
 3 231     0
Uansett: Glem ikke snektrikers understreking av hvor viktig rengjøringen er. Og at det er tørt og fritt for kondens på ruta.