#51
 3,277     I huset mitt     0
Tror det er tolkning av utsagn basert på hvor man står i forhold til 350.- regelen.Wink

Det er klart at hverken Ali, Banggood eller DX kommer til å merke så store endringen i salget sitt, det er begrensa mengde folk i dette landet i forhold til markedet de selger i.

Så er det jo slik at det er mulig at de norske butikkene øker prisene og oppfører seg dårligere pga at de kan/mindre konkuranse fra nettsjapper i utlandet. Dette var jo et punkt som var med i utredningen regjeringen gjorde.

En effekt som like godt kan skje nå (Januar 19) er at folk slutter å bestille masse smådeler for å komme under 350.- regelen ,men heller bestille 1 større pakke.
Siden prisene i utlandet fortsatt er billigere enn Norge, så er jo dette med på å presse priser/forhandlere i landet.
Det er gull.

Så har vi de som ønske at man i prinsippet skal slippe mva på mindre beløp av nettop kun prinsipp;
de får ha lykke til.Cool

   #52
 148     0
boas1s innlegg ble for vanskelig for meg.
"KrF bidrar nok til mange hobbyprosjekter også". Hva da? Bibelprosjekter, brød- og vinprosjekter, misjonering i Swaziland og jødeland?
"Nå blir det like vilkår for norske butikker og nettbutikker som importerer varer for salg".
Forstå denne påstanden - den som kan ...

Her har det vært noen innlegg som jeg ikke har lest, men prøver å svare nå. Det jeg sikter til er ikke misjonsprosjekter og annen kristen aktivitet, men det at man igjen vil få nisjebutikker (hobbyprosjekter) som selger varer og utstyr innen mange områder. Pr. i dag tror jeg det er vanskelig å drive dette med konkurransefordeler til utenlandske butikker på billige varer.
Like vilkår er forklart godt i annet innlegg.
   #53
 611     Øvre Eiker     0
Kjenner jeg er kraftig irritert på KrF idag, fra å ha muligheten til å få det man vil av utvalg, så må man belage seg på ett begredelig utvalg i de butikkene som man har nært seg (biltema (liten butikk), clas ohlson, og par trelaster).

Utvalget vil vel være det samme? Eller tror du utvalget på f.eks. Ebay eller DX blir mindre dersom nordmenn handler mindre derfra? Basert på vår lille befolkning tror jeg det ikke vil være merkbart.

Poenget er at når det kommer et fortollingsgebyr på 160 til 350 kroner på ethvert småkjøp så blir det fort for dyrt. La oss si at man til et prosjekt har valget mellom en del fra Clas Ohlson til 200 kroner som ikke passer helt, men kan gå an og en del fra utlandet som koster 200 kroner og passer akkurat, så vil man fra 2020 måtte betale 410 for delen fra utlandet. Så ender man opp med å nøye seg med CO sitt dårligere utvalg, og overskuddet havner uansett i Sverige.
   #55
 148     0
Enig i at fortolling må løses annerledes og mer effektivt, jeg synes staten/tollvesenet/posten burde ta ansvar for en god løsning her.
Når du handler hos CO kan det godt være at overskuddet havner i Sverige, men det vil generere inntekter og skatt i Norge også.
   #57
 5,111     Sørnorge     0
Ref NRK: Endringen er ventet å gi staten 750 mill i økte inntekter.
Har de da tatt med utviklingskostnadene for systemet som skal kreve inn avgiftene? Og har de tatt med i beregningen at dette systemet vil vrakes i 2021 når EU kommer med sitt system?

   #58
 3,277     I huset mitt     0
Nei til alt.Wink
Tapte arbeidsplasser i transportnæringen er heller ikke tallfestet.

Staten (med Virke i spissen) bryr seg ikke om gebyrene Posten og de andre tar, og står ikke folket på i denne saken så blir det videreføring av dagens gebyrer.

Sånn sett så må kanskje norske forbrukere satse på at EU ordner opp.Cool
   #59
 2,984     Vestlandet     0
Eg likar 350kr grensa. Kjekt å handla billige duppedittar frå Banggood og sleppa mva og fortolling. Av og til skulle eg ønskja grensa var høgare. Som denne veka, då eg kjøpte ei vara på ebay for 1 200kr, inkl. frakt.

Samstundes ser eg på dette momsfritaket som på taxfree. Totalt unyttig. Eg forstår ikkje heilt kvifor det skal vera ein regel som seier at om me handlar varer for under 350kr direkte frå Kina, så skal desse vera fritatt for mva. Eg ser heller ikkje kvifor me skal premiera folk for å ha vore i syden med høve til å kjøpa sprit og røyk momsfritt (i norge).

Målet med å fjerne denne grensa er jo heller ikkje å tena pengar på mva og fortollingsgebyr på det folk handlar frå ebay og Banggood. Målet er å stoppa direktehandelen slik at handelen skal føregå med butikkar i Norge, som betaler mva, arbeidsgivaravgift, bedriftsskatt osv.

Litt irriterande for meg at Krf fjernar dette no. MEN Krf sørgjer for å auka ansvarsperioden for arbeidsgivar ved permitering frå 10 dagar til 15 dagar. Det vil føra til fleire oppseiingar, bruk av innleige, vekst i bruk av meir eller mindre seriøse vikarbyra, pressa lønningar og auka sosial dumping. Etter mi meining hakket verre for samfunnet enn at metallborene mine ikkje kostar 5kr stk lenger.
Signatur
   #60
 3,277     I huset mitt     0
Taxfree ordningen er ofte noe mange bare tenke på som Taxfree-butikkene på flyplasser, skip og fly som befinner seg utenom norsk jord/tollområdet.
Men ordningen er ikke laga bare for det. (selv om butikkene kaller seg for Taxfree for å få frem en viss følelse hos folket)

I taxfree-ordningen så inngår også slike ting som at du kan kjøpe deg klær og sko ++ på ferie og ta disse med inn til Norge uten å måtte betale norsk mva.
Her er vel grensene 3k på under 24t og 6k om mere enn 24t ute av landet.
Burde den ordningen også bli borte???


Selvsagt ønske butikkene i Norge å få stoppa/lagt mest mulig hinder i veien for alt av parallellimport så butikkene selv kan sette alt av priser og full kontroll. Selvsagt med lovnader om lave priser og sunn konkuranse.
Lobbyistene i Virke jobber for dette, og det å beholde høye gebyrer for innfortolling er ledd i dette.

Man skulle jo tro at fagforeningene for de som jobber i transportnæringen kommer på banen og kjemper for sine medlemmer.